爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 我在小瀝源駕駛學院考中期試,請前輩指點迷津。好緊張呀!

hi all..你地好, 我都報左小瀝源駕駛學院, 25堂, 綜合棍波私家車, next wed考written test.

想問下, if pass, i need book the考車日期同學車日期. 應用咩策略, 如一week學幾堂, 一堂幾多個hr好? 考車日期最好係幾時 (3個月後?)

學車日期need預先book定, 應一次過book幾多堂先? 有無咩advice? 亞sir成日話最好一次過book晒, 因d堂好full下wor

複式洋房

Re: 我在小瀝源駕駛學院考中期試,請前輩指點迷津。好緊張呀!

BB爸爸...可以揀自己心儀的師父的ma? how?

複式洋房

Nicole_Mom, 恭喜你pass左筆試, 我next wed考啦, 好緊張呀! 想問下你是否study晒全本書? 定只study亞sir話個幾個chapter呢?

而家佢地真係勁hard sell個"智專"課程, 我上左2堂理論課, 每次落堂都問會唔會轉智專咁, 講到好似天下無敵咁

複式洋房

wyks ...恭喜你pass左中期試呀!

我take左綜合, 因我怕只上了3/4堂就要去考試會好易fail.

複式洋房

wyks ...咁考筆試時有無出到嗰d(out of a sir 講個D)題目呢??

我都驚記唔到咁多, 我年紀大呀

複式洋房

呀...你地有無上到筆試班(免費&唔駛book)? 值得上嗎??

複式洋房

wyks...thks! 希望我都pass啦! 之後再請教大家book上堂同考期的問題...

複式洋房

Re: 小瀝源駕駛學院學車

all...我pass左筆試啦

尋晚放工後去book堂, 諗住10月開始學車, 點知要排到11月中先有呀 仲諗住christmas前考埋個牌, 睇黎好似無咩可能lu

複式洋房

all...想請教下大家, 你地學車係咪跟足本課程書仔個schedule依次序上堂? 會有可能跟唔上程度要中間加堂嗎??? 因我老公叫我唔好book堂book得咁密 (every week都上2次), 因要預留些時間for補鐘in case我跟唔上程度, 是真的嗎???因我老公學車已經是數年前的事, 加上他不是join綜合, 他是上漸進課程的, 所以pls give me some advise. 因我想今日去book堂啦, 唔該唔該

複式洋房

wyks....請問, 咁ah sir會request你中途加鐘嗎? 定只跟足書仔的schedule去學車呢?

首頁

尾頁

跳至