在職全職

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

引用:係咪公司通常都唔會等1個月,連回音都無

原帖由 yee618 於 15-07-14 發表
係咪公司通常都唔會等1個月,連回音都無
我之前都寫一個月,因為我依家未辭工。真係一啲回音都無,到後尾我改返兩星期先多啲call。到人地見工時問起係咪要兩星期通知,到時我先講未辭工,其實會depend on新公司幾時要人用?但我自己心目中預要補兩星期。如要補多過兩星期就要衡量下值唔值先

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

引用:Quote:愛美的媽媽+發表於+15-7-14+21:29+係

原帖由 MyTulip 於 15-07-14 發表
唔係八大, 有。
嘩。你公司請receptionist 咁高人工既。有12k架。係咪港島區?我都搵緊receptionist 工,但想搵返9龍區,12k應該唔多

子爵府

引用:我而家都搵緊工...雖然而家有份工做野..不

原帖由 sailorkitty 於 15-07-15 發表
我而家都搵緊工...
雖然而家有份工做野..不過依份工越做越心淡..
自從換左老細之後..本身都已經冇咩福利.. ...
係呀。做得唔開心真係好慘。我依家都做得好唔開心,但又未搵到工,日日都唔想返工

子爵府

引用:Quote:原帖由+wing421+於+15-07-15+發表我

原帖由 日落 於 15-07-15 發表
我都做住揾中,一個月真係無乜人肯等!
今日先有份要我in,但我提佢我要一個月通知。佢又話等唔到咁耐!我成 ...
我唔想辭左先走呀。依家個個都話咁靜,辭左唔知要坐約耐先搵到?我情願做住搵,搵到補錢走

子爵府

引用:Quote:原帖由+wing421+於+15-07-15+發表嘩

原帖由 MyTulip 於 15-07-15 發表
Central
中環唔怪得咁高我情願搵少啲啲近屋企

子爵府

引用:Quote:原帖由+@綿羊仔+於+15-07-16+發表係

原帖由 日落 於 15-07-16 發表
係呀!咁既然佢急,見左咩環境先再考慮其他,因我住元朗,依家荔枝角番工,聽日見元朗。想係元朗番工

...
一個月真係係咩人等,所以搵左個見工機會先。有得見好過無得見。你搵緊咩post?我就係想搵返荔枝角既工,依家都努力緊,但真係唔易

子爵府

引用:Quote:wing421+發表於+15-7-16+14:17+一個

原帖由 日落 於 15-07-16 發表
下, 咁如果咁好彩請左我, 我叫你過黎見呀...但我呢度係一個人一腳踢。連病都唔比........你肯做嗎?
我見ADM ...
我做receptionist 咋。雖然有做admin野,但個title 無admin架。未必有人請啦點樣一腳踢晒?我呢家呢度都係我呢名打雜做晒receptionist +admin+OA+HR+A/C架

子爵府

引用:感恩,我有offer喇!希望大家都快快揾到新

原帖由 鍾太太 於 15-07-20 發表
感恩,我有offer喇!希望大家都快快揾到新工作!無限祝福!!!

...
早幾日記得你話見工,咁快有offer喇。恭喜你呀。多口問句,你新工個post係咩呀?我搵左個幾月工,但因為騎牛搵馬咁搵,所以揀工send。都唔知要搵幾耐先有

子爵府

引用:Quote:原帖由+wing421+於+15-07-21+發表早

原帖由 鍾太太 於 15-07-21 發表
Sec to director
希望你都快快有好消息
以前真係搵工個時可以一日send十多份出去,之後等電話隨時去in。不過我依家份工未辭,見工都要請假,所以我唔可以咩都send,真係揀啱地點同福利先send。變左呢家基本可能兩星期先會有一至兩份

子爵府

引用:Quote:原帖由+wing421+於+15-07-21+發表以

睇準目標出擊都啱架
因為我前一份工要三個月通知
所以,我都揾左好耐,快三個月至揾到
見過有一兩份工,以為自己有機架。點知最終都落空。失望

子爵府

引用:Quote:原帖由+wing421+於+15-07-21+發表見

因為一山還有一山高下次試下平常心,見完就算,可能會有驚喜btw, 我覺得騎牛揾馬去見工係好 ...
我之後都會抱住呢個心態架喇。如果唔係成日見完好失落咁等慘慘
所以我咪唔可以係咁send囉。因為唔可以請得假太密

子爵府

引用:我發覺1個月通知,真係無咩feedback....我

原帖由 良芽 於 15-07-22 發表
我發覺1個月通知,真係無咩feedback....
我之前都係一個月通知,無聲氣;轉左兩星期通知先有啲工見下

首頁

尾頁

跳至