自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

angelfan07 發表於 23-3-12 16:37
我c6成日覺得東門一帶較複雜
叫我自己一個唔好過去嗰邊行(怕我被賊偷銀包喎)
行福田/南山比較安全

我都唔敢單挑去東門,湖貝一帶,太多古靈精怪人,簡直同樟木頭一個Level.,充滿古惑仔/佬.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

ricecooking 發表於 23-3-12 17:09
東門我3年前去見到已改善左好多,街道新左同乾淨,當時竟然有身在大板的感覺 而家就唔知了
...

係人的問題,街係乾淨左濶左,但果班蛇頭鼠眼的人還在。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

ricecooking 發表於 23-3-12 17:38
其實即係去中環定深水埗的分別,全世界都係咁

所以我唔去果區,而家蓮塘開左,淨係東部都夠我發掘啦

翡翠宮

clt1234 發表於 23-3-12 23:19
系勁多d電動車,同埋佢地既紅綠燈都吾系好同香港,綠公仔都有機會有車轉出黎,行左一陣深圳,行人路要狂避 ...

其實歐州澳洲都係咁,需然交通燈紅燈著了,但係車輛仍可右轉的。

翡翠宮

cibewong 發表於 23-11-5 23:18
你去啲大同新嘅商場啦,唔好去東門同老街嗰啲咁舊嘅地方。新商場會令你眼前一亮。
...

你講得啱 唔明點解樓主硬係要去東門,咁多地方硬係要去啲爛仔區,香港都唔會日日去廟街,砵蘭街啦!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊