跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

請分享..

男爵府

畀面勳章

多謝咁多位媽咪既回應。

我下年小b出世, 工人無法兼顧。雖然話會放細既去嬰園, 但係小朋友既野好難講, 唔係呢個病就o個個病, 無可能下下自己接送啦。加上由屋企去學校無直接車到, 唔搭校車都唔知坐咩車。巴士都未必有位坐, 人又多, 感染機會高。

我都唔想小朋友坐咁耐車, 但附近都冇好既幼稚園。難得考到好既都唔想放棄。但坐一個鐘頭車, 真係好爭扎, 所以想聽下其他媽咪既意見囉。估唔到真係有媽咪既小朋友坐咁耐車番學, 而又唔覺得個小朋友辛苦。安全我唔太擔心, 因為係校車, 唔係褓母車。只不過小朋友坐咁耐車會好攰。
多謝各位...我諗我真係要再諗清楚...

男爵府

畀面勳章

tina, 謝謝你, 一d都唔遲, 我都未生得!!

我都想大坑真光收呀, 要過兩日先知。而家收既係o係堅道, 遠d, 校舍細d。

我自己都唔想小朋友過海, 所以冇諗過報九龍既學校。

原帖由 tinajapan 於 09-12-16 00:44 發表
Hi, Daladala

原來妳下年生小b ? congrulation (希望唔係太遲同妳講啦

另外, 真光收左囡囡呀. 太好了 其實由妳住區去真光, 我又覺得唔駛1小時喎. 睇下兜咩站啦. 唔怕啦. 坐校車小朋友好開心的, ...

男爵府

畀面勳章

thanks littleEggBB既意見。你既意見好鼓勵呀...

原帖由 LittleEggBB 於 09-12-15 15:28 發表
我囡囡9月開始番Nursery已搭校車, 同lillymom一樣司機兜晒成個馬鞍山先去九龍塘, 所以要成個鐘.

囡囡第一日搭校車已經好開心,好雀躍. e家搭左幾個月佢都好enjoy. 上左車會乖乖扣好安全帶(褓母會幫手).
:excited ...

男爵府

畀面勳章

freda & myppbb,

要搭一個鐘頭o個個係堅道真光, 唔係st clare。st clare搭40-45分鐘到。

原帖由 MYPPBB 於 09-12-14 23:44 發表
你指車程or全部時間呀?我仔仔返1:30pm, 每日12点8上車,但1点多就到,車程其實只有25-30min左右,因要預番時間換鞋,洗手,去厠所.
我覺搭校車幾好,父母方便之餘,我仔仔搭校巴之后,平時坐車就算唔用carseat都變得好乖, ...

男爵府

畀面勳章

係呀係呀, 而家只需要30-35mins咋...正!

多謝各位媽咪既意見, moraine考到間近d架啦~~

原帖由 fishmum 於 10-1-5 23:49 發表
依家唔洗煩啦, 應該唔會讀堅道真光嘛

首頁

尾頁

跳至