夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:jodydeedee 的帖子

唔理佢,佢收左手,眼尾都唔望佢。

冇返。見咁夜都唔想周圍去。況且都唔太想夜晚出街,免得佢話我 夜晚出街係咪做雞!?

男爵府

引用:樓主,你經常認為離開了,就等於小朋友成長

原帖由 meikif2000 於 14-04-11 發表
樓主,你經常認為離開了,就等於小朋友成長沒有爸爸!
你個心很好,一直想小朋友係一個有爸爸媽媽的家庭成 ...
多謝寫咁多字,肯同我傾。
讚我好心,我又有少少激動,流眼淚。

當然唔希望小朋友見到佢老豆點對亞媽。亦唔希望學佢啲衰野。會同小朋友講返,心理“扶道”一下。

男爵府

回覆:meikif2000 的帖子

=_=

佢最開心,咪就係同bb囡玩既時候。
同埋,同工人姐姐談天說地,咪會笑囉。

同我講野,一多過10分鐘,佢就開始燥底。睇唔起我,向我噴口水之類。開始打人。

佢話過:”我有個伯父,殺左佢老婆,十幾年前既事。妳小心啲。我身體流有殺人既血統。唔好俾我聽到 我唔鍾意聽到既野。“

佢有時,話係我有精神病。我心想:“我或許真的有,俾你咁攪法。”

男爵府

回覆:Tangbee11298 的帖子

多謝見解。
滿眼是淚。

男爵府

回覆:jzzz1102 的帖子

今次冇咩事。都係頸紅左,腳“魚左”紫左,之類。

佢靜左。只能由佢。
如果哩刻一call,佢又蝦蝦霸霸都似。佢最興打爛啲衣櫃,再買過。實行,嘈到拆天。又捉住我。

男爵府

引用:你搵社工幫忙啦,雖然我地咯相識,但見你咁

原帖由 Tangbee11298 於 14-04-11 發表
你搵社工幫忙啦,雖然我地咯相識,但見你咁我心都好難過
多謝妳。
我有想過打俾朋友傾下,或打俾父母。但一call,佢一定走埋黎“侍候“我。所以只能默不作聲。

男爵府

回覆:LiC9_Joey 的帖子

唔敢輕舉妄動。報警係激怒佢既行為。

男爵府

回覆:HappyFishBaby 的帖子

有講過,一個家係愛護家人,關心家人。而唔係打。都講過,佢咁樣打人唔岩。根本唔係一個好husband。

佢答道:“妳講既說話,唔岩聽。唔岩聽既,就贈妳拳頭!” (並做出一個雙拳擦掌動作)

仲反話:“你唔係好媽媽。”

Jimmy2008  根本佢都唔當你係人  發表於 14-4-30 23:43

男爵府

回覆:Nicky1129 的帖子

妳咁講,我又多左行眼淚。離開一個人,都需要勇氣。同埋諗定後路。意智要堅定,同埋唔可以回頭。

哩一刻,我做唔到。未有勇氣。

男爵府

回覆:mickeywinnie3 的帖子

唔好意思

男爵府

回覆:yicklbb 的帖子

多謝妳。請問一聲,是單親媽媽嗎?

我想我距離不遠。

男爵府

回覆:heygirl123 的帖子

以前報過警2次。男家話我仲夠膽報警,一拍兩散。

打個電話,告知地點,發生咩事,何其容易。

但哩個電話,打完之後,仲會朝見口,晚見面哩個人。覺唔覺得佢會加強對自己既怒氣?到時仲火爆?

Ahtal24  離婚佢要比返現有既生活水平你, 佢都仲要養仔,女。
唔好因為錢而留啦, 佢想你走得, 而你夾硬留有用咩?  你不如為自己而活啦  發表於 14-4-19 07:01
joyce1982  唔會,報咗警,就去申請禁制令,唔俾佢接近你同仔女幾多呎內,只要佢行近你們,警察已可即時拉人。  發表於 14-4-11 02:44

男爵府

回覆:heygirl123 的帖子

佢都叫我訓街。

真係咁都講得出。

男爵府

引用:樓主快的報警及搵社工....男人出手打得一次

原帖由 bblw 於 14-04-11 發表
樓主快的報警及搵社工....男人出手打得一次就有第二次....佢地只會越來越大擔....你要懂得保護自己及小朋友 ...
多謝妳。我知佢唔愛我。之前拍拖時,已經有N個籍口話唔見左啲錢,問我再拎過。我喊到傻。當我提款機,天天有錢禁。仲夠膽拎我銀行戶口啲錢。幾年前,我大肚仲返工搵錢養佢。真唔知醜。

都係因為馮子成婚。佢的確一肚氣,擺酒當晚,10點幾,佢嬲爆爆走。

我知,佢一直唔稀罕我。老婆經貴咩,佢實唔覺。

加魚  係囉,咁都生到2個?!  發表於 14-4-12 17:39
澈媽  既然咁既男人你仲同佢結婚,仲要生兩個?  發表於 14-4-11 20:10

男爵府

引用:唔好意思,我覺得你講得好輕鬆咁打女人的男

原帖由 JennyJJ 於 14-04-11 發表
唔好意思,我覺得你講得好輕鬆咁
打女人的男人真係唔要得
多謝妳。
明白,打第一下既男人,已經唔要得。喺我坐月時,身子弱,佢都打我頭,我成個人軟哂,跌落街後,喊。

都知哩個人根本不愛我。

大約4年前,佢初初黎香港,打我,都報過警,警察話社工跟進,會教導妳先生識認香港生活,教佢唔可以打家人。

點不知,社工打來,係一名o靚妹,20歲到。社工打俾我,用“趕收工既語氣”,開口埋口,凈係同我講,叫我離開c6。冇喇,冇其他野講,而且都冇打俾c6傾過。

對哩個o靚妹社工好失望。冇講其他野,感覺唔到佢幫我。凈係叫我離開佢,咁佢就講完。

佢分分鐘什麼經歷都沒有,好似張白紙咁。

所以之後報警,啲社工打黎,都冇意欲聽哩啲“趕住收工既電話”。傾黎,都冇意思。

FloraJeft  唔係個個社工都係咁,我知都有部份好熱心幫助人既。  發表於 14-4-16 22:00
加魚  咁你自己唔搵過個輔導?  發表於 14-4-12 17:41

男爵府

引用:仲有,我真係心痛佢用口水吐你,佢當你係下

原帖由 PinPin 於 14-04-11 發表
仲有,我真係心痛佢用口水吐你,佢當你係下等人對待!當年我有個朋友又係比佢老公吐口水同打,佢即時報警同 ...
其實一直都當我下等人。哩句亦都係我心聲。我會想清楚妳講過既說話。如果我想好哂後路,增強勇氣後,我會再下決定。但暫時冇勇氣。

男爵府

引用:Quote:原帖由+ahmiu1120+於+14-04-11+發表

原帖由 diedsee 於 14-04-11 發表
樓主你係逃避緊,唔係面對緊問題,咁永遠solve 唔到的,有guts 面對家暴,冇guts 離開個男人,完全唔合理, ...
明白

男爵府

引用:你係咪比佢打傻左呀?!定係打到麻木左?!

原帖由 babyhoi 於 14-04-11 發表
你係咪比佢打傻左呀?!
定係打到麻木左?!
佢都唔當你係人!你仲可以當冇事既?!
真係嬲到,唔知自己係抑鬱,定燥狂,有啲懷疑自己係咪short左。

esweet  我覺得你有被虐狂  發表於 14-4-12 19:09

男爵府

引用:仲有,我真係心痛佢用口水吐你,佢當你係下

原帖由 PinPin 於 14-04-11 發表
仲有,我真係心痛佢用口水吐你,佢當你係下等人對待!當年我有個朋友又係比佢老公吐口水同打,佢即時報警同 ...
如果佢吐口水,而我好著緊,好在意,佢必定以為自己好成功咁“無肉”我。佢一吐,我凈係叫佢stop,佢咪繼續鬧,起哂“鋼”咁。佢鬧到慶起,就出手。

男爵府

引用:可以報左警後唔再見尼個老公,政府啲社工會

原帖由 amychann 於 14-04-11 發表
可以報左警後唔再見尼個老公,政府啲社工會安排你住宿舍,以後都唔洗對住佢,記得要帶埋兩個仔囡一齊走人, ...
多謝告知。

首頁

尾頁

跳至