跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

MommyPanel勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

如果用左好多方法小朋友都仲有敏感,我諗最緊要都係要調整自己心情,因為身、心、靈其實係有互相影響,心情唔理想,過份憂慮同擔心其實都會令身體抵抗力大大下降,自然易病同敏感,所以正向面對問題,均衡飲食、運動積極,自然慢慢抵抗力會好,身體自然壯健! #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

大宅

MommyPanel勳章 BB防敏心得分享勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

仔仔細個果陣有好嚴重?濕疹,晚晚痕到訓唔到,睇過皮膚科醫生,醫生話餵人奶仔仔個情況會好轉,但我餵到歲半仔仔?濕疹都無改善過。直到做左敏感測試,先知仔仔對某D食物敏感,因為我餵人奶,我食左都會令佢敏感。我之後轉左俾仔仔食雀巢超級兒童能恩,因為能恩有效防敏。仔仔飲能恩飲到而家三歲半,濕疹好晒,皮膚又白又滑,便便又順暢!所以搵出致敏原係首要,之後當然搵解決方法啦! #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

子爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章 BB防敏心得分享勳章

若用盡方法小朋友都仲有敏感,可以試下轉食雀巢能恩低敏奶粉,能恩奶粉含水解蛋白,可減低致敏原,小朋友容易吸收。 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

大宅

Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章

若用過好多方法,小朋友都敏感的話,就要留意周圍環境和食物,食物方面,要轉用低敏奶粉,如能恩奶粉,因為奶粉有切割牛奶蛋白,令小朋友減低敏感,亦可容易吸收。其他食物就要逐樣比小朋友試,觀察小朋友對邊種食物敏感,避免小朋友食用,至於環境方面,要保持環境清潔,或多用空氣清新機,多清潔地方。。。若未有改善,應該向專業人士求助,因為敏感可大可少的。 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

別墅

BB防敏心得分享勳章

bb飲左能恩吸收好左,敏感少左,bb開心左,就係我地既開心 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

複式洋房

BB防敏心得分享勳章

無敏感問題當然好, 但有都無辦法, 唯有諗辦法減低令發作ge機會。而家好多奶粉都有防敏配方, 但最後都係揀左超級能恩, 因為佢除左防敏之外仲有水解蛋白, 令bb更容易吸收。 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

大宅

BB防敏心得分享勳章

我有兩個小朋友,大囡2歲半,細囡5個月。
大囡從來都冇敏感既問題,到細囡?世,咁就諗住食家姐食開既牌子奶粉。點知細囡日日嘔奶。1日食7餐。嘔6餐。好驚佢有事,唔知點好,唯有周圍問d媽媽應該點做好,有人就介紹我轉食能恩,因為低敏,可能會對小朋友好d,同埋能恩冇咁甜。轉左之後細囡真係嘔少左。 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

大宅

BB防敏心得分享勳章

自從孩子出世第二個月開始濕疹,因為經驗不足,沒有關注,第三個月開始不停換護膚品,濕疹範圍不斷曠大直全身,不停帶孩子去看醫生,慢慢了解濕疹原來是不能根治,看著孩子受苦,我的心都碎了,聽說能恩可以緩解過敏和濕疹,孩子吃了之後大便好了,慢慢濕疹得到緩解,雖然不能根治,但是已經改善了80%,現在孩子1歲多了,體質改善很多,也一直在飲能恩,希望可以幫到其他濕疹皮膚或著過敏體質的孩子! #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

別墅

Poo得好勳章

講真我以前唔信邊隻奶粉特別好,諗住都係差唔多,直到轉季bb皮膚突然敏感,諗住遲下會好,但係都係好鞋好紅,見佢咁炆陣我先知驚,醫生叫我轉食低敏奶粉,真係解決左問題 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

大宅

BB防敏心得分享勳章

阿女由細到大都有濕疹,我以前唔識咩敏唔敏感,到佢大左做敏感測試先至知道佢對咁多野敏感,好多野都唔食得,所以媽媽們一定要由細幫bb防敏,揀低敏奶粉食 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

大宅

BB防敏心得分享勳章 食得好勳章

BB 出世後面上一直有濕疹,餵母乳兩個月後情況有好轉,之後為bb 選擇較低敏之能恩1 號,至今囝囝正飲用能恩4 號了,濕疹已經沒有再翻發了!另外會每星期更換床單及吸塵瞞,趕走敏感源! #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

大宅

2023年兔年勳章 BB防敏心得分享勳章

真係好多謝雀巢能恩, 因為bb濕疹我好自責, 好心痛, 成日諗係咪食錯咩野搞到bb一出世就要受呢d苦, 我寧願有濕疹既係我自己, 好彩有朋友推薦我試雀巢能恩, 真係睇到d皮膚一日比一日好, 雖然仲未完全好晒, 但我會繼續努力, 見到bb可以健康快樂地成長, 絕對係每個父母既心願!!!!!!!!!!!! #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

大宅

BB防敏心得分享勳章

抗敏係好漫長既路,一路堅持就會見到成果,雀巢超級能恩有2、3號同4號奶粉,一定可以摵甩敏感 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

子爵府

BB防敏心得分享勳章

我自己本身有皮膚敏感,擔心小朋友會遺傳到,除?飲食要小心選食材外,揀奶粉?陣都特別揀有防敏配方?超級能恩。小朋友食左咁耐,不單止冇敏感,連便便既問題都冇添! #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

複式洋房

BB防敏心得分享勳章

阿B大約7個月就有濕疹,朋友介紹我地轉超級能恩畀阿B ,話有防敏配方同埋冇添加糖,阿B 食左2個月倒,濕疹情況有明顯改善,我都會介紹有濕敏?BB食超級能恩! #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

民房

BB防敏心得分享勳章

濕疹ge話可以勤力d搽防敏感無添加?潤膚膏, 做防敏測試, 唔好食會敏感ge野。 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

別墅

BB防敏心得分享勳章

我同我先生都有輕微的鼻敏感及皮膚敏感,好擔心BB會遺到,特別係皮膚敏感。我由準備陀B 開始已經好小心飲食,無食牛肉,海鮮淨係食魚,到BB出世都好小心為佢選奶粉,選了一隻用左防敏配方的奶粉,到宜家歲半都無任何敏感狀況,我認為飲食係防敏好重要的因素。 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

洋房

BB防敏心得分享勳章

一開始食某個牌子普通奶粉,但食左一陣之後發現BB有時會有輕微肚瀉情況,醫生話有機會係腸胃敏感,建議我地可以先換隻奶粉試下,換左超級能恩之後呢個情況好快改善左,所以之後一直繼續俾BB食超級能恩。 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

複式洋房

BB防敏心得分享勳章 認識瑞士牛牛第二回

我建議先在食物方面入手,先轉飲用雀巢? 超級兒童能恩? 奶粉作最佳保護。固體食物方面不要食太濕熱的食物,例如牛肉,?果之類。家居方面要多清潔,玩具,毛公仔常用1比99染白水清洗。沖涼方面請不要使用太熱的水及應使用溫和不刺激皮膚的沖涼液。衣服同毛巾等都是使用天然不刺激皮膚的洗衣液。盡量找出致敏源頭。 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

首頁

尾頁

跳至