論盡家傭

跳至

首頁
12345...15

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

睇doctor first, see what the doctor said.

c6話唔好攪大件事??? 佢點做人老豆? 咁都講得出嘅? 咁即係明幫個工人??? 好唔妥.

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我睇到都肉赤;見議
楼主戴女女睇醫生, 之後報警, 唔駛理c6, 最僅要個女安全.
Everyday, in every aspect, I become better & better. I always love myself.

I am totally open and receptive to all good.

複式洋房

回覆:姐姐黎左三個星期,囡囡周身傷痕

唔好諗了,快d ser doctor then call police la~~

複式洋房

傷痕好難分辦, 我又建議你帶BB去睇醫生先....先不要說人為,看看醫生怎說...

另外,了解一下最近有否與工人發生什麼事! 如真係工人做一定去報警, 檢傷, 不可以因為怕煩...因為下一次可能更大問題...

請別放過有精神問題的工人, 不害你一定有其他人受害怕....

別墅

Advice from a doctor: Seems like the skin lesions not from BB if at the back. If suspected child abuse, u need to provide evidence to Dr and police. The lesions seems not deep and will soon recover . U have to see Dr immediately and raise the suspicion to Dr, and DO the documentation. I won't think u will trust the maid anymore. Fire her anyway. What ur c6 said is stupid and nonsense- keep ur daughter in danger!!! ( sorry to say that) Never!

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

姐姐黎左三個星期,囡囡周身傷痕

快去比醫生驗傷,
如醫生認為唔似自己整傷,即報警

活在當下,愛得及時

男爵府

叻叻勳章 畀面勳章

BB好可憐呀..
你問清楚佢啦,嚇佢話帶BB睇醫生驗,話醫生識分,如果到時先發現係人為嚇佢話會報警!!!
你屋企有無裝CAM??

我愛牛兒

別墅

工人老馮唔認架! 即刻帶佢去警署, 即炒可以唔洗賠多一個月!

子爵府

唔係呀, 如果係我老公, 我估佢已經殺左個工人....

大宅

通常男人都是大事化少, 少事化無, 但本人覺得一個18個月大的bb怎可能R到背脊和大脾"甘"傷, 我囡囡24個月都無可能R到背脊這些地方, 都是要報警好d, 唔好等d工人以為虐待小朋友是少事, 要比佢一d警戒.

別墅

快報警拉!囡囡係工人身邊一日就危險一日,無人性架個工人!你問C6日日被人整到甘傷佢願意嗎!都唔諗下囡囡整傷時既痛!

珍珠宮

引用:C6話唔好攪大件事woo +

原帖由 safine 於 12-05-26 發表
C6話唔好攪大件事woo
唔call police搞大佢你炒她要補錢益左佢。睇醫生再算啦,最緊要搞清楚件事,就算bb自己R都不是一兩下令到有血痕,即係工人冇睇住bb啦,但這又不至要炒的。

伯爵府

18個月大既小朋友無可能可以自己R到個背脊咁傷!!!樓主,你作為一個媽媽係有責任保護自己既小朋友!!!我認同你應該即刻帶bb去睇醫生再報警!!!你c6真係痴左,咩叫唔好搞大件事?比著係我老公真係會立刀劈佢

大宅

唔明.. 點解要怕事呢...

如果佢唔係用手r 阿b. 係用佢個back , 磨地會點呢..
又或者佢drop 阿b 落地then 阿b 再係地下look 呢...
你唔知ga wor...
睇醫生la. 整到條骨就大鑊啦

大宅

姐姐黎左三個星期,囡囡周身傷痕

你c6係咪諗住要有一次大大鑊令bb受傷先出聲,如果bb有永久性的傷殘,你地到時一定好後悔,點解唔提高d危機意識既?

大宅

引用:C6話唔好攪大件事woo +

原帖由 safine 於 12-05-26 發表
C6話唔好攪大件事woo
有咩梗要過自己嘅仔女,咁多人,連你自己都覺得唔係女自己r成咁?你依家唔查出真相去睇e生,去驗傷,當有一日個女再有重大傷痕,你會後悔今日你同你老公因為唔想搞大件事而由得阿女咁!個女咁細講唔到邊個整佢,作為父母竟然因為怕搞大或怕麻煩而唔去保護個女,完全feel唔到你心痛!
請好好保護自己嘅寶貝lah!!

大宅

回覆:kate1234 的帖子

呢單野好明顯下,你快帶囡囡去睇急証啦,如果醫生話係姐姐整嘅,就順便在急証室報埋警啦

男爵府

好過份,最怕有D內傷睇唔到,帶佢睇醫生問下,是否有人弄傷BB

別墅

回覆:safine 的帖子

快d報警,好心痛,千其唔好再用這個工人

男爵府

畀面勳章

有冇攪錯!自己點會整到咁傷?!
唔想攪大件事?!我唔明,
作為父母要好好保護自己仔女!
如果我係你我會報警加炒左個工人!

首頁
12345...15

尾頁

跳至