論盡家傭

跳至

首頁
23456...22

尾頁

大宅

我最近問一係唔做, 一係要成12000-13000

複式洋房

我賓賓說,現在很多賓,都去申請在港豁免數月的供款,成功者能獲全數減免,或獲部部份減費,你們有類似案例嗎?

大宅

回覆:Agent 話我知, 13/3 菲律賓政府開大會..加agent fee 工人才可到港

香港政府真無用

複式洋房

回覆:Agent 話我知, 13/3 菲律賓政府開大會..加agent fee 工人才可到港

今日收到agent消息,菲姐出境手續已經重新開始做,我個菲姐排緊隊,confirm咗日期再覆我,無需加錢

Collintse  我也希望同你一樣, 無需加錢,姐姐安全報到  發表於 13-3-15 10:37

禁止訪問

引用:今日收到agent消息,菲姐出境手續已經重新

侯爵府

原帖由 arctic88 於 13-03-14 發表
今日收到agent消息,菲姐出境手續已經重新開始做,我個菲姐排緊隊,confirm咗日期再覆我,無需加錢

...
請問你唔洗加錢是否本身已經收得好貴?

伯爵府

原帖由 arctic88 於 13-03-14 發表

...
係咪即係一切正常?

複式洋房

回覆:Minatabo03 的帖子

$3xxx + $1200菲律賓稅

複式洋房

引用:Quote:原帖由+arctic88+於+13-03-14+發表今

原帖由 minikin 於 13-03-15 發表
係咪即係一切正常?
我都唔肯定,agent話如果最後嗰後真係要收錢,會退返錢俾我

大宅

回覆 arctic88 的帖子

聽到你個消息真係好! 希望我間AGENT既結果同你一樣啦....

另外, 可否PM 你間AGENT 個名俾我呀? 我個間AGENT FEE $4800 +1200

但係有啲AGENT 收$6800 + $1200 .... 間間唔同...

你個間好平呀! 但係服務OK 嗎?

多謝回覆...

侯爵府

引用:Quote:原帖由+minikin+於+13-03-15+發表係

原帖由 arctic88 於 13-03-15 發表
我都唔肯定,agent話如果最後嗰後真係要收錢,會退返錢俾我
有得退返呀?

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

My agent (Overseas Exxxxxxxxx Center) just told me that my Fino maid could arrive next week and no need to make additional payment too!

As I found a replacement within 21 months, I only have to pay around $3K as agency fee this time.

大宅

係唔係成日賣廣告那間,上網見多了Overseas Exxxxxxxxx Center ltd

evawyma  Yes!  發表於 13-3-15 14:34

男爵府

小蛇 發表於 13-3-14 11:24
咪係,得同吾得都要有個期架!冇可能一個星期又一個星期咁等架!
我都係呀,我12月簽左個overseas,2月頭佢話佢個女遇到accident,所以黎唔到。我要即刻搵另一個,就算係terminate我都迫住要請,好啦,我2月頭嗱嗱林又簽晒新contract,agent話2月尾/3月頭會到,但依兩個星期不斷問agent,佢都答我唔到,我4月要生bb啦,依家都唔知點好係咪真係要無了期咁等

複式洋房

岩岩check過我間agent, 佢話仲未有消息. 如果真的要收錢的話, 會多收我(顧主)$12,000. 都唔知真定假....

別墅

回覆 flexscan 的帖子

如果請菲傭要咁貴, 我會轉請印傭, 反正印多數會好過菲. 現時的菲太鐘意玩嘢了.

大宅

係啦,今日我個agent都話未ok wou…佢話吾同工會吾同做法@@都吾知邊個啱@@

大宅

回覆 flexscan 的帖子

唔係掛.....? 要 $12000 咁貴! 真係 "襟住搶" 呀! 之前先有個媽咪先講 AGENT 話講無變喎.... 等我仲安樂啲.... :(

大宅

如果全數要我地俾,係$11xxx. 我個菲上星期到。她話她的replacement fee 係$11xxx. 每個月要匯錢返菲律賓還。

洋房

剛收到agent 得x 通知菲姐放行,預計下週末前到港(我一月簽左新姐姐,二月中批Visa. )。佢話我呢批應不用俾個邊既agency fee.

首頁
23456...22

尾頁

跳至