論盡家傭

跳至

首頁
45678...15

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章

樓主,
你一定要去睇醫生,同當值警員報埋警,
帶埋你工人去,你當然唔好同工人講咩事啦,
你報左警,有FILE NO,
你地唔使陪錢比佢走,
機票就要照比,
希望你唔好忍囉,你BB先得18個月,
又唔識講,平時唔知仲會做D咩去整你個D,比咩你個B食

侯爵府

陪月勳章

回覆:姐姐黎左三個星期,囡囡周身傷痕

樓主,你囡囡傷痕唔似R損,似係人地𠝹手的傷痕,我小朋友試過去日本有暖氣太乾燥R到片片邊位旁的肉損埋,但真係唔係你張相咁,你c6的反應我真係不敢認同,現在係損,你地無反應,真係難保下次更嚴重!你工人背景如何,來左香港幾耐?如果係第一次來香港,小心係駁炒。

大宅

姐姐黎左三個星期,囡囡周身傷痕

唔怕一萬,最怕萬一,看醫生先,由醫定確定傷是不是人為,女得一個,工人菲/印傭亦唔係只得佢一個,你請你c6衡量邊樣重要

水晶宮

畀面勳章

身為父母理應保護子女 怎麼會保護個外傭 你老公枉為人父 去報警驗傷 炒左個賤人啦!

子爵府

引用:睇左醫生,但醫生話好難睇得出係邊個做,除

原帖由 safine 於 12-05-27 發表
睇左醫生,但醫生話好難睇得出係邊個做,除非睇住姐姐整,如果淨睇傷痕睇唔到。C6覺得都可能係bb自己R到咁 ...
白癡!你老公同姐姐有路?咁都仲幫住佢,大人有時都r唔到背脊啦,何況bb嗰個係你地個女,係咪要出事你地先驚,希望你地知驚嗰時唔會太遲啦

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

擺明係工人做啦 仲比機會佢 你點保護個女架
http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/bb69.gif[/img]

大宅

小朋友好傷wor....…要去睇醫生
而且睇醫生係正常處理,唔算搞大件事,如果覺得睇醫生都算搞大件事,其實即係心底都認同係個工人整成咁啦﹗咁更加要去睇,有case file back up…

大宅

姐姐黎左三個星期,囡囡周身傷痕

裝cam,同埋有冇親人可幫忙,久唔久上去裝下工人同bb,因為真係好令人擔心

大宅

你都話個小朋友嘅行為同平時唔同,又識講飛飛 ,我真係有啲膽心你地返咗工,工人做過啲乜, 你帶埋個工人同個女去睇醫生(當然唔好叫佢跟埋入房睇醫生),報警, 起碼佢知道你關注件事 。屋企事裝個 cam 囉 !

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

safine 發表於 12-5-27 12:55
睇左醫生,但醫生話好難睇得出係邊個做,除非睇住姐姐整,如果淨睇傷痕睇唔到。C6覺得都可能係bb自己R到咁 ...
個bb真係慘, 自己父母怕事成咁, 比個機會疑人, 邊個比個機會個bb?

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

侯爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

睇啲相真係唔似BB自己"R"成咁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 陪月勳章

引用:好心痛

原帖由 safine 於 12-05-26 發表
好心痛
好明顯係指甲做成,而且bb咁細又點r到背隻呢d位呢?一於同bb check check 好d,起碼知咩事

男爵府

bb好內冇沖涼咩,點R都唔會R成咁,你自己都唔會,何況個bb得18個月大,自己用下腦喇

子爵府

樓主,
請問你開post係咩目的???
向呢度D經驗媽咪救助??
你都自己講--"我唔覺自己可以R到背脊咁傷law! "
呢度D媽咪已經好清晰話為你知,你要去急症,為人父母,唔好再逃避,積極解決問題啦~

珍珠宮

畀面勳章

若果唔係版規我真係好想用粗口同你老公講野
傷到咁都可以忍既係咪男人黎架
苦係你地個女受緊
唔報警都裝CAM啦
下次唔止抓痕唔簡單
搖佢打佢個頭你係唔會知

男爵府

畀面勳章

引用:睇左醫生,但醫生話好難睇得出係邊個做,除

原帖由 safine 於 12-05-27 發表
樓主,其實好明顯啲傷痕係用指甲好大力好大力咁不停抓好多次先會出現呢啲傷痕!問心,以一個18個月既小朋友會抓到咁嗎?除非啲皮膚好痕,咁都仲有可能!但你bb又冇濕疹,又冇俾野咬,咁又點會抓到咁呢?!尤其係第一張相!!
請保護你bb!!

大宅

畀面勳章

回覆:safine 的帖子

告到個pk甩褲

子爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

似就幾似係R痕,但咁多同密又有d可疑。
樓主裝攝影機係屋企會好d

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

safine 發表於 12-5-26 23:06
C6話唔好攪大件事woo

你C6接受發生呢啲事?

我仔4歲,手已掂到背脊,都唔會抓到咁! 18個月真係無可能自己整到咁,最大明顯係18個月以嚟無事,條PK嚟咗3個weeks就傷成咁!係人都知咩事啦!

別墅

回覆:姐姐黎左三個星期,囡囡周身傷痕

去急症室驗傷, 有問題醫生會建議你報警,
香港有保護兒童既法例, 如果你地做人父母咁都唔理, 唔去保護自己仔女, 你地都犯了疏忽照顧的條例!!!

首頁
45678...15

尾頁

跳至