興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Re: 當當網--推薦書

pangpuiyee,
當當好似無邏輯狗訂的, 如果你要的話去旺角買啦, 我都係去旺角買的, 地點係旺角城市中心, 不過, 你都要睇下你的小朋友鐘唔鐘意玩先, 因為family package 要成4xx架... 唔鐘意玩的話, 就會好浪費 (好似我咁)

伯爵府

習作
1. 智力学画:填色线条画: 成本書約半張a4 紙咁大, 共65頁, 紙質比較薄, 小小透明, 小朋友做練習都幾好架, 除了呢本之外, 我仲買了佢的線條畫, 創意卡通畫同創意添畫.
2边猜边画(全4册).: 成本書約半張a4 紙咁大, 共76面一本, 紙質厚d, 唔會透明, 如果有買"第一起跑線"的話, 咁就會知道, 因為同一個作者/出版社, d 公仔都係好相似的, 但係就少了一些手工練習, 多數係用筆做的, 我覺得幾好,

注意:
1. 剛剛收貨時, 佢地話收人仔同港幣會唔同價錢, 所以最好問清楚先, 最好留定d人仔俾, 可能仲平過俾港幣架
2. 我發覺多數書都係比以前貴了

大宅

我今天十分憤怒,原因是在1月初訂了書,15號完單,23號查詢佢話送貨比較久一點,誰知今次check mail 話退貨了,因為速遞公司話無法送貨,話我不是送貨區,之前七次都可以,現在就話不能,我住港島西區,不是薄扶林,就這樣退貨,令我十分激氣....之後都唔同佢訂書................

珍珠宮

rat 寫道:
我今天十分憤怒,原因是在1月初訂了書,15號完單,23號查詢佢話送貨比較久一點,誰知今次check mail 話退貨了,因為速遞公司話無法送貨,話我不是送貨區,之前七次都可以,現在就話不能,我住港島西區,不是薄扶林,就這樣退貨,令我十分激氣....之後都唔同佢訂書................

咁都得

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

男爵府

LoveChild 寫道:
習作
1. 智力学画:填色线条画: 成本書約半張a4 紙咁大, 共65頁, 紙質比較薄, 小小透明, 小朋友做練習都幾好架, 除了呢本之外, 我仲買了佢的線條畫, 創意卡通畫同創意添畫.
2边猜边画(全4册).: 成本書約半張a4 紙咁大, 共76面一本, 紙質厚d, 唔會透明, 如果有買"第一起跑線"的話, 咁就會知道, 因為同一個作者/出版社, d 公仔都係好相似的, 但係就少了一些手工練習, 多數係用筆做的, 我覺得幾好,

注意:
1. 剛剛收貨時, 佢地話收人仔同港幣會唔同價錢, 所以最好問清楚先, 最好留定d人仔俾, 可能仲平過俾港幣架
2. 我發覺多數書都係比以前貴了

LoveChild,

1. 請問收港幣會貴幾多架??
2. 你有冇即時檢貨架, 因佢地係e-mail 話check 左有問題, 可以拒收?? 但係咪要整張訂單都拒收, 可否只拒收其中1, 2 本架??

thanks!!
~*~*~*~切言實多勝友,天白雲任爾遊。~*~*~*~
        我個小寶寶係2005年1月20日出左世啦!!

伯爵府

922yin,
1. 請問收港幣會貴幾多架??
---> 原本收人仔926/927, 但係收港幣就收了我946

2. 你有冇即時檢貨架, 因佢地係e-mail 話check 左有問題, 可以拒收?? 但係咪要整張訂單都拒收, 可否只拒收其中1, 2 本架??
---> 本本睇下我就無, 但係會數下有幾多個item, 我曾經訂了3次, 3次都係咁check, 無試過拒收, 所以唔知實際情況係點, 不過我曾經睇過有其他mami話過, 好似係要成張單拒收, 唔可以淨係唔收一1,2件貨

希望幫到你啦,

男爵府

LoveChild,

多謝你回覆呀!!

嘩! 收多成$20 咁多架!!
但係, 之前又聽過有媽咪話唔駛換定人民幣, 用港幣就可以, 重係1對1 tim, 換定人民幣俾錢, 重俾個速遞鬧??
你有冇印象呀??
另外, 其實而家人民幣對港幣係幾多架?? ?-(

唔該晒你呀!!

別墅

知唔知當當有冇得定Milly Molly?

洋房

922yin,
可能因為近日人民幣升啦!以前港幣高時就收港幣1對1,宜家人民幣升,就同我

洋房

有呀!
pls click

rayvonne 寫道:
知唔知當當有冇得定Milly Molly?

珍珠宮

注意:

原來改左啦
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

大宅

922yin 寫道:
LoveChild,

多謝你回覆呀!!

嘩! 收多成$20 咁多架!!
但係, 之前又聽過有媽咪話唔駛換定人民幣, 用港幣就可以, 重係1對1 tim, 換定人民幣俾錢, 重俾個速遞鬧??
你有冇印象呀??
另外, 其實而家人民幣對港幣係幾多架?? ?-(

唔該晒你呀!!

係呀係呀, 俾速遞鬧果個就係我啦!

男爵府

浚媽媽, LoveChild & pangpuiyee,

唔該晒你地呀!! :-P :-P

咁我唔換人仔lu, 計落我係差幾蚊, 費時一陣俾速遞鬧呀!!!

重想請問你地通常幾耐先收到書ga?? 我27/1 收到佢地e-mail, 話 "下單日起5-6日送達", 我係24/1 落單ge, 咁係咪即係最遲明天會收到書ga la??

thanks!!

別墅

浚媽媽,

Thanks a lot!

別墅

有冇媽咪近排會在當當訂書, 可否幫我訂Milly Molly呀?

米莉茉莉丛书1-8辑http://search.dangdang.com/search.aspx?oldkey=milly&key=%C3%D7%C0%F2

Thanks Thanks a lot!

伯爵府

922yin,
咁個速遞又好似唔介意收人仔wor, 因為佢係問我俾港幣定係人仔, 又無話唔收人仔, 所以我估下次我再買書時, 我都會預備定d人仔係度, 如果相差咁遠的話, 我都係會俾人仔的

大宅

邏輯狗當當無賣, 旺角既大陸書店因版權問題都應該無賣好一段時間啦, 您可以去mmbbclub 睇吓:

Here

我之前買, 佢地1箱pack3set, 人仔380/set咋, 運費收人仔170/箱, 1set為起人仔437到, 同以前係香港買差唔多. 可以夾埋其他人買最抵. 但佢地用中國郵政海運到港再由郵差送件, 要撞啱有人收先好, 如果唔係當掛號件要自己去郵局取, 好重架!!! 同埋packing差, 收貨時套套盒角已少少壓扁左, 但只係外觀, 唔影響裡面既野...

[quote]
pangpuiyee,
當當好似無邏輯狗訂的, 如果你要的話去旺角買啦, 我都係去旺角買的, 地點係旺角城市中心, 不過, 你都要睇下你的小朋友鐘唔鐘意玩先, 因為family package 要成4xx架... 唔鐘意玩的話, 就會好浪費 (好似我咁)[/quote

男爵府

922yin,
咁個速遞又好似唔介意收人仔wor, 因為佢係問我俾港幣定係人仔, 又無話唔收人仔, 所以我估下次我再買書時, 我都會預備定d人仔係度, 如果相差咁遠的話, 我都係會俾人仔的

LoveChild,

唔該晒你呀!!

想請問你通常幾耐先收到書ga?? 我27/1 收到佢地e-mail, 話 "下單日起5-6日送達", 我係24/1 落單ge, 但到而家都未有消息, 咁係咪即係由27/1 起5-6日先送到黎ga??

咁個速遞之前會唔會call 咗我先送貨ga?? 如果佢call 我果日我唔係送貨地址到, (因為我送貨地址係公司, 而我又會放2 日假), 咁到時點算呀??
thanks!!

伯爵府

922yin,
你問我的送貨日期, 我就真你唔係好記得, 不過, 我記得都係1個星期內的
另外, 我曾經訂了3次,3次都係有人打電話俾我, 同我再落實個地址, 話俾我聽, d貨就快會到香港, 我都試過有一次唔係好得閒, 我同佢講, 叫佢幾時幾時唔好送來的,
另3次都係個速遞在送貨前有打電話俾我, 但係通常打了電話俾我之後, 佢就係一個小時之內送貨的
希望幫到你

大宅

請問香港的郵政偏碼是多少?(6 numbers)
Thanks a lot?

首頁

尾頁

跳至