興趣嗜好

跳至

首頁
12345...15

尾頁

男爵府

Re: 當當配書.已經一週...

LeeTai818,

送書之前有位小姐打比我確認地址,跟住我問佢可否比人民幣,佢話兩樣都得,不過比人民幣要比整數。

跟住位速遞來話吾收人民幣,我就話有位小姐話得,佢就打電話返佢講聲,咁就收左我人民幣。

LeeTai818 寫道:
我也是第一次訂,頭尾4個工作天已經收到書,真係幾好。
但是點解個速遞 : (1) 收我港幣, (2)收整數???
如¥214.4 就收我HK$215,¥6.5就收我HK$7。是不是速遞會從中謀利呢? 我可以比¥ 的實數嗎? 數目是小,但我不喜歡個速遞穩人笨呀。

大宅

Thanks small_cloud

大宅

我於2/24係當當訂書到而家仲係配貨中, send 過兩次email 俾佢哋又無回音, 之前幾次3、4日就收到書, 請問有無人打過電話給當當查過嘢?佢哋會唔會唔覆ga? Thx!

大宅

CURTISMA,

係咪您訂 ge 貨裏面包括咗 d "2-7 日出庫" ge 貨呢 我都試過, 上次我要等成 20+ 天先收到貨. 據當當解譯, 佢哋宜家同其他書庫做緊聯營, 所以有時 d 書會由其他書屋配完貨再送交當當發貨, 所以會比較耐 但通常我 send email 比佢哋第二日就會有答覆 law bor 我未試過打電話問, 一來怕比電話費, 二來費事雞同鴨講

禁止訪問

禁止訪問

大宅

rleung,

但如果 click "把書盡早發貨" 好似要收 additional 運費 bor

複式洋房

Hi, small_cloud

no, they will not add any additional charges for two delivery, as i try twice and they only charge me HK$30+ $1/per item

between, i had ordered one sticker's book and just recevied it. But the stickers is already used. How i can ask them to exchange or refund.

Anyone have the experience on the exchange item??

大宅

mama724,

我就冇試過咁 ge 情況, 但就試過買過 1 set "Noddy來啦 (全套 12 本)", 但其中一本 duplicate 咗, 咁我 send email 問如果要換是咪要 return 全套定祇係 duplicate 咗嗰1 本, 跟住佢哋回覆話會補發, 但冇下文, (其實我唔一定要補番嗰本, 如果佢要我寄番全套我都未必會咁做, 要比郵費嘛) 經幾次 email 往來後 (其實係我不停咁 send email 追, 唔使錢嘛 ) 咁佢哋就獨立揾速遞送番嗰本比我, 我就將 duplicate 嗰本送咗比朋友

我覺得如果有問題, 您祇要唔怕煩, send 多幾次 email 比佢哋, 佢哋實覆 ge. 所以總括黎講, 我同當當訂過 5 次貨, 服務算令我滿意 ge

大宅

咁我又無留意有冇訂2-7日出庫嗰d item, 但如果click儘快發貨, 佢哋真係註明有額外收費, 但又冇話明幾多錢, 我同同事一齊訂, 如果要同事夾得多會唔係幾好意思, 如果佢哋註明額外收費點計, 起碼有得預lor, 但無論如何都多謝各位,我唯有耐心等候。Thx!

複式洋房

small_cloud,

when will u wait for their return book. How many days?

as i ask their customer service (on-line clicking), they said they will use normal mail and need 2-3 weeks, but not courier bor? ALso, they don't need me to mail back the damage book.

But if u return the book to them, they said they will bear the postage costs by return to your dangdang's account, you don't need to paid for the postage.

大宅

mama724,

唔好意思, 我真係唔記得需時幾耐, 但可能都要1個月, 因為我不停 send email 問 (記得咪問吓攞) 但就真係經國通送bor 係, 當當有話會退番郵費, 但佢哋要我哋去郵局寄完之後 fax 番張 receipt 比佢哋, 我覺得好煩攞, 而且成套書先係 60幾蚊, 可能寄番去仲貴, 點知 claim 唔 claim 得番 c9 仔係咁嫁啦

禁止訪問

大宅

hi 各位mami,

請問在dangdang訂貨,COD係比HKD定RMB的呢?是否1:1計?是否入單訂貨時已知收貨時要比幾多$?

唔好意思,第一次訂,比較多問題!

謝謝各位解答!

禁止訪問

大宅

rleung,

唔該哂你的回覆!

另想知每一單有冇限定幾多$上限or幾多個item?如買1set4冊,是比$1定$4附加費呢?

唔好意思,又麻煩你?

大宅

mylau,

喺當當訂貨係以每個 item 計數, 即 1 套書 4 冊都係比 $1, 另加 $30 運費. 據我所知係冇上限 ge.

希望幫到您

大宅

Small_Cloud,

非常謝謝你們的回覆!

近幾天才發現大陸書個topic,追看返之前d好書,真係追到頭暈眼花 ,而家已經有數十個items想買,頭痛梗唔知點收藏d書

洋房

Hi,

我想問你哋通常每次訂多少$ , 另會否訂DVD卡通片呢?

我今天訂了一批書 , 他們發貨/配完書是否會SEND E-MAIL或送貨前先致電收貨呢?(因是第一次訂書)

另"正在配貨 "及"等候發貨是那一個先行出貨?

謝!

禁止訪問

首頁
12345...15

尾頁

跳至