興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 分享旺角的大陸童書書店收穫 (Part II)

LoveChild/梁媽媽/littemak/rat,
等我整理一下再post出黎喇,其實今次咁大單交易都係加埋個同事,因為佢又係好鍾意買書比個囝,咁就搵下搵下就不知不覺咁買左咁多囉(本本都咁平,香港1/10價錢,所以唔洗諗三次就買)....但全部都係好正,我通常都係買國外著作ge繪本圖書(大陸簡體)&智力開發果d遊戲書...所以我好讚同"rat"ge論點,大陸呢類書超平,玩完都唔洗肉赤,之前我係台北書局街都專買呢類書(連線/迷宮....),平極都十蚊八蚊又要拎餐死....以家係噹噹訂送埋黎,乾手淨腳

大宅

咁我地就開多一個topic,我暫時講住幾本,因為d書係屋企,我家的電腦死了很久.......。

男爵府

我呢個當當買書新丁梗係支持啦!!

別墅

small_cloud & rat:

dangdang emailed me and told me about this benefit (Diamond VIP delivery charge-free). I don't know whether this is a new anouncement. also , they never said, this is not applicable to HK people !

btw, I don't believe it (as their admin and operation is so messy, I think they may not really practise this to me, as i am always unlucky on this ! :-( therefore, i stay as Gold VIP status. anyhow, I still have not enjoyed the 3% off so far . :cry: )

rat, i agree with your proposal a lot ! save us and the new comers a lot of time.

littlemak小麥 天行健,君子以自強不息!

大宅

我開咗新的topic了,"當當網--推薦書",後來覺得好似這個標題好似唔多好,因為我想是話將我們買左的書,來個評語或其他,但就不能改標題....

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

可以改的, 去番個 topic 的第一篇處改就可以, 試下啦。

rat 寫道:
我開咗新的topic了,"當當網--推薦書",後來覺得好似這個標題好似唔多好,因為我想是話將我們買左的書,來個評語或其他,但就不能改標題....
梁媽媽

大宅

請問各位媽媽:

如第一次在當當網訂書, 已可用"當當價"買嗎? 還是要付"定價"?

另昨天到IDEA逛了逛, 神奇兒童英語 The Magic Box 原價$365, 做緊8折即$292, 好似幾平.

大宅

IDEA係邊到黎嫁??我想買lee套書呀~唔該

大宅

appleandpear 寫道:
IDEA係邊到黎嫁??我想買lee套書呀~唔該

新思維 - 旺角西洋菜街南74-84號城市中心902室 tel: 2397-8188

洋房

新思維書店
地址: 旺角西洋菜街74-84號 旺角城市中心9樓906-7室
旺角地鐵站D3出口 TEL: 23980808
網址: www.ideabookshop.com

最近發現有數學大掛圖1-100數字及英文 正
我記得以前還有乘數表大掛圖 $4.6
但是現在仍未見返

大宅

請問有無人知"Mother Goose鵝媽媽童謠故事園在DD有沒有? 我用簡體字找不到 謝謝!
還是香港的大陸書店有?

另《Diary of a Wombat》,《We're Going on a Bear Hunt》,《Maisy's Colour》大陸有無出簡體字版? 那兒有?

謝謝

大宅

rat,

我好agree 你的題意.

大宅

今天都去了新思維,國風堂,及旺角中心其他兩間書店,但就沒有太多新書,新思維及國風堂好似返了一套幾個level 的英文故事書(好似培生英........),stage 1 --六本故事加輔導書,20 元一套,我想像 ginn一樣每個stage 都不同價錢,我拿了stage 1 給仔仔,佢話唔要,主要原因........佢話唔係彩色印刷。 不過都係,佢這年紀唔鐘意看黑白。其實我覺得如果在港島去灣仔"新華書店"都幾好,佢地的簡體字的兒書都好多。部份當當可以訂到的書佢都有,仲可以拿上手可以看清楚。

大宅

rat,

噙晚我都喺生活xx行咗半個鐘, 唔知見唔見到您呢

大宅

我想妳見唔到我啦,昨天我是早上十一點左右去的,我帶住個仔,佢咳所以睇完醫生冇地方去便帶佢去買書,佢係生活xx那處找不到佢想買的填色書就扯我落番佢新思x,但係新思x賣晒囉,上次只買兩本,仔仔想買多另外一本,但就沒有,今天去了新華及國風x(cwb)但這類填色不太多。上次在新思x買那本只是9元多,圖畫大大,又多頁數。新華有的是local 出,而且十幾廿元本,買不下手。仔仔就在沒有得選之下買了兩本比較細本的填色書。:-(

Small_Cloud 寫道:
rat,

噙晚我都喺生活xx行咗半個鐘, 唔知見唔見到您呢

洋房

今午在新思x以書券掃貨, 掃了千多圓, 手都軟。
揀了很多貨予小朋友開X'mas party

男爵府

Buying with 新思x 書券 is really a good deal for this month!!
I just regret why I did not buy more 書券 earlier....

大宅

shun049 寫道:
今午在新思x以書券掃貨, 掃了千多圓, 手都軟。
揀了很多貨予小朋友開X'mas party

我都係今日下午狂買, 可能見倒你. 因為用書卷8折再9折, 好平. 但帶唔夠書卷係身. Dora vcd只剩一隻, 唔知幾時再有.

all,
如Dora vcd再返貨可否告訴我? thx thx

別墅

Hi, pangpuiyee, nn, shun049:

I also went to Idxx yesterday and bought for 1K. Have I met you three there yesterday? Around 2-4pm?
littlemak小麥 天行健,君子以自強不息!

男爵府

littlemak,
Are you the one talking to the "Dora 用家"?

首頁

尾頁

跳至