興趣嗜好

跳至

首頁
34567...20

尾頁

複式洋房

Re: "小甜甜"

系啊,睇到心都 "up" ....

其實,成個故事,我相信最唔開心那一個應該是狄理斯,成世要同一個自己唔鍾意的人一起 ....!!

longfung 寫道:
我都看完封信了!! :-( :-( :-( :-( , 很多謝你提供這個web-site, 讓我看到這封信.

子爵府

Just want to check with you all with the 漫畫, are they colorful? in Japanese?

I have a full set bought in more than 1x yrs ago in Chinese but black & white color jar :-| ....but satisfied gar lar, let me take it back & look look sin.

大宅

我有兩套小甜甜, 一套是全黑白(超過25年), 是屬於第一代的小甜甜漫畫, 每本$4, 共12册; 第二套是彩面但內容都是黑白, 在1994年出版, 每本$25, 共9册.

大宅

SunnySky
SunnySky 寫道:
系啊,睇到心都 "up" ....

其實,成個故事,我相信最唔開心那一個應該是狄理斯,成世要同一個自己唔鍾意的人一起 ....!!

[quote]
我都看完封信了!! :-( :-( :-( :-( , 很多謝你提供這個web-site, 讓我看到這封信.
[/quote]

非常有同感!!!! :-( :-( :-(

男爵府

longfung :
我想問吓你,你套小甜甜漫畫是否出售啊?thanks

大宅

當然不是賣啦! 這是我的至愛!!!

男爵府

我以為你出售啊!! :-P :-P

子爵府

Mine is 彩面但內容都是黑白 in Chinese, ~ $200 for full set, 共5册 of 1 inch thick each. :mrgreen:

~~~ Not for sale gar ~~

我有兩套小甜甜, 一套是全黑白(超過25年), 是屬於第一代的小甜甜漫畫, 每本$4, 共12册; 第二套是彩面但內容都是黑白, 在1994年出版, 每本$25, 共9册.

大宅

我有一個異想天開 ge 諗法, 就係去信三色台要求佢哋重播 (咁咪可以錄起收藏 law, 仲係足本全套 tim) :mrgreen: 不過佢哋采我都傻啦 ?-(

男爵府

Small_Cloud:
你真是異想天開 ge 諗法 在早幾年曾經有人寫信去tvb兒童節目要求重播小甜甜,但佢地既答覆係唔會再重播了 :-( :-(

大宅

may2902,

我都知, 所以先話異想天開之嘛, 比我發吓甜甜夢啦

男爵府

我都想發吓
Small_Cloud 寫道:
may2902,

我都知, 所以先話異想天開之嘛, 比我發吓甜甜夢啦

大宅

我記得小甜甜曾經重播過一次, 但當時好像要返工所以冇得睇!!

大宅

may2902,

新出的小甜甜第一冊我就多了一本, 你要不要呀? 可以送給你.

複式洋房

系幾時的事? 我印象中,小甜甜應該冇重播過 wo,但有一套名叫 "新小甜甜" 出現過,不過故事完全唔同,差好遠!!

我記得小甜甜曾經重播過一次, 但當時好像要返工所以冇得睇!!

男爵府

好媽媽勳章

應該是某一年的暑假, 因為迪理斯從後抱甜甜果幕我呢世都記得, 連把聲都記得 ... :-(
All things bright and beautiful. All things great and small.
All things wise and wonderful. The Lord God made them all.

Cecil Frances Alexander 1818-1895

複式洋房

Really? 系邊年暑假? 咁我迷走寶?

HuiTung 寫道:
[quote]

應該是某一年的暑假, 因為迪理斯從後抱甜甜果幕我呢世都記得, 連把聲都記得 ... :-( [/quote]

男爵府

好媽媽勳章

n年前唔記得啦. 我淨係知我早上睇完要之後要番暑期補習班
All things bright and beautiful. All things great and small.
All things wise and wonderful. The Lord God made them all.

Cecil Frances Alexander 1818-1895

複式洋房

... 我無睇到 ...
:-( :-( :-(
HuiTung 寫道:
n年前唔記得啦. 我淨係知我早上睇完要之後要番暑期補習班

男爵府

longfung :
好啊,我要啊!睇番第一本都好過冇,因我實在太喜歡小甜甜了.可以點交收啊?你寄比我,我比番郵費你啊.ok! check pm thanks

首頁
34567...20

尾頁

跳至