跳至

首頁
56789...11

尾頁

大宅

日期 27-28/03
活動名稱 第四屆精叻BB及兒童用品展
地點 澳門威尼斯人-度假村-酒店
籌辦機構 藝嘉公關廣告推廣公司
是否好屎

大宅

有沒有人去過星期日氹仔市集

大宅

去左BB展...真係同香港個果差好遠.....-_- 不過都執左d 尿片~~~~~

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 月希 於 10-3-27 11:35 發表

因為真係好
去完會鬧人
真係好差...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

一早講左啦
早幾年我同老公都得閒..諗住會同hk果d差唔多..咪去下囉..去完我老公鬼叫啦 邊係bb展...想搵多d bb野都冇

侯爵府

原帖由 月希 於 10-3-29 18:07 發表
一早講左啦
早幾年我同老公都得閒..諗住會同hk果d差唔多..咪去下囉..去完我老公鬼叫啦 邊係bb展...想搵多d bb野都冇
第一年有個 bb 比我帶去嘛....橫點屋企冇野做.....又撞到個朋友可以見下佢個囝....不過老公比人捉住左 sale 個 75000 既野走唔甩囉...攪到我發晒脾氣....

珊瑚宮

原帖由 我係好媽媽 於 10-3-30 09:29 發表
第一年有個 bb 比我帶去嘛....橫點屋企冇野做.....又撞到個朋友可以見下佢個囝....不過老公比人捉住左 sale 個 75000 既野走唔甩囉...攪到我發晒脾氣....

你唔即時拉住佢走?

侯爵府

原帖由 月希 於 10-3-31 08:50 發表

你唔即時拉住佢走?
我老公成日覺得唔好意思, 坐底聽左成半個鐘, 我聽左10分鐘就已經起左身推住 bb 車同個囝走左, 佢都唔醒水跟我走...仲阻住我返屋企泵奶.....

珊瑚宮

原帖由 我係好媽媽 於 10-3-31 09:30 發表
我老公成日覺得唔好意思, 坐底聽左成半個鐘, 我聽左10分鐘就已經起左身推住 bb 車同個囝走左, 佢都唔醒水跟我走...仲阻住我返屋企泵奶.....

男人要出聲叫架嘛

侯爵府

原帖由 月希 於 10-3-31 13:20 發表

男人要出聲叫架嘛
哈哈哈哈...男人係咁架啦.....成日覺得唔好意思...

大宅

原帖由 我係好媽媽 於 10-3-26 19:22 發表
我囝囝係山頂出世, 佢叫celestino, 我地叫佢飯飯...

celestino 個名好特別喎, 有咩意思ga? ^^

別墅

hi,你地好,我現在港住,但想女女去澳門讀書和居住(因很多親戚都是澳門的人和居住),因自已小時都是在澳門大的,但現在又唔知在澳門讀書會否好過香港?因覺得現在在港讀書無前景,可否給我一點意見,謝!

珊瑚宮

原帖由 yuensc2000 於 10-4-6 14:44 發表
hi,你地好,我現在港住,但想女女去澳門讀書和居住(因很多親戚都是澳門的人和居住),因自已小時都是在澳門大的,但現在又唔知在澳門讀書會否好過香港?因覺得現在在港讀書無前景,可否給我一點意見,謝! ...

我覺得港澳2地都係差唔多啦
不過去到大學...一係就出國..一係都係返hk好似會好d咁囉
再長遠d...大左要工作..hk既選擇點都多過澳門

但係..如果可以...我覺得小朋友拎齊港澳既id card先再算啦...有2邊id..想幾時去邊度讀書,工作都冇問題嘛

別墅

謝謝月希意見。

侯爵府

原帖由 kittycat1024 於 10-4-5 23:35 發表

celestino 個名好特別喎, 有咩意思ga? ^^
意思係 from heaven 呀......我+爸爸話佢係上天賜比我地既天使...所以好早已經睇中左呢個名喇....哈哈哈....老套...

別墅

你好...我係香港嫁過澳門嘅媽媽...
仔仔今年一歲...想佢入托兒所...
請問可唔可以介紹一下...
唔該哂

珊瑚宮

原帖由 bigbigb331 於 10-4-19 10:56 發表
唔該哂

hello..你想仔仔幾時入托丫?
聽講近年既托兒所都好full..
有d媽咪...一生完就去報名架啦

仁慈堂,婦聯果d都好架

侯爵府

原帖由 月希 於 10-4-19 14:05 發表

hello..你想仔仔幾時入托丫?
聽講近年既托兒所都好full..
有d媽咪...一生完就去報名架啦

仁慈堂,婦聯果d都好架
我個囝幾個月, 我已經幫佢報緊名啦....下年入, 仲要排後補添呀.....婦聯就當年報當年入, 我下年會幫個囝報埋, 佢係抽籤既....報多幾間睇下邊間中....好多下年入都已經FULL晒啦....

大宅

HIHI 同我一樣呀, 你過左來幾耐呀? ^0^ 習慣嗎?

原帖由 bigbigb331 於 10-4-19 10:56 發表
唔該哂

別墅

[quote]原帖由 kittycat1024 於 10-5-27 10:55 發表
HIHI 同我一樣呀, 你過左來幾耐呀? ^0^ 習慣嗎?

Hi !!我過咗嚟一年到啦...其實真係好唔慣,
可能呢到冇朋友...要等個仔入托/讀書我先可以做嘢識其他人,所以都幾...
你呢...過咗嚟幾耐呀???

首頁
56789...11

尾頁

跳至