影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

公爵府

大宅

回覆 hugoma2015 的帖子

一哥好型好COOL!好似賭神!

大宅

鍾意一哥同豹貓合照!!!

公爵府

hugoma2015 發表於 17-1-22 18:40
2個男人合唱情歌?我準備去廣電總局投訴!

相對於呢首《愛你一萬年》,一哥果首算好了!

胡椒粉,到時幫呢個節目炒作下熱度,將注意力轉移過去,自然就無人留意一哥同鴨鴨合唱喇。

當然,投訴去廣電,唔好停!

子爵府

hugoma2015 發表於 17-1-23 21:10
相對於呢首《愛你一萬年》,一哥果首算好了!

胡椒粉,到時幫呢個節目炒作下熱度,將注意力轉移過去,自 ...

確定一哥要同隻鴨唱呀

公爵府

lo913 發表於 17-1-23 21:38
確定一哥要同隻鴨唱呀

確定

大宅

雪橇犬 發表於 17-1-23 21:00

一哥好型好COOL!好似賭神!
似係面燶燶多啲

公爵府

hapilina 發表於 17-1-23 23:42
似係面燶燶多啲

因為同隻鴨唱歌,影衰曬自己!呢幾次彩排,鏡頭後,無見佢笑過

子爵府

hugoma2015 發表於 17-1-23 23:50

一哥真無耐

大宅

hapilina 發表於 17-1-23 23:42
似係面燶燶多啲

其實都似面燶燶,殺氣幾大
(原來一哥唔笑,板起面,都有點惡的感覺)

大宅

hugoma2015 發表於 17-1-23 23:50
一哥同鴨合作過,亦親身感受過當中的不愉快事件,腋毛同胡椒之間的粉群對戰,一哥應該都知,不過佢唔可能出面處理
其實一哥好無奈,我唔排除一哥私下原來同鴨之間冇太大衝突,但我覺得一哥應該對鴨好一般,見一哥春晚單人相,真係唔多笑,可能一哥好凍,不過我估一哥寧願返屋企陪爸爸媽媽,都唔想上春晚

講真,出嚟返工,凡事留一線,鴨就係去得太盡,之前好多件事,一哥都留有餘地,仲俾足面佢,雖然現在春晚無奈同場,但真正覺得尷尬的不是一哥,一哥行得正企得正

男爵府

香港星島日報 2017-01-22

巔峰之後 胡歌

近日頻傳內地男星胡歌會放下演藝事業、出國進修,但最近見他再度演出舞台劇《如夢之夢》,又應邀擔任Emporio Armani亞太區形象代言人,一連串的大動作,看似凡心熾熱……

然而胡歌本人的說法卻是,希望在這一年「把錢包換成書包」。畢竟胡歌不是《瑯琊榜》中的梅長蘇,他沒有選擇繼續戎馬生涯,反而盼望能暫別名利紛擾,回歸校園,好好學習、沉澱。

撰文:Lollyjean

人人都話,娛樂圈最殘酷,而粉絲也是最善變的族群,所以藝人們若然有幸走紅,就一定要抓緊機會、乘勝追擊。否則人在情在,人走茶涼,退下火之後,有誰會記得閣下曾經風光?

然而,曾經歷車禍容、磨練十年後,憑《瑯琊榜》紅遍兩岸三地的胡歌,卻並未有食住個勢,反而選擇在去年稍作休息。他為何能夠如此淡定,如此夠勇作出這個選擇?「生活永遠是創作最重要的土壤,停下來是為了在土壤裏汲取更多的養分,只有根深蒂固才會枝繁葉茂。」

為了汲取更多養分,為求演藝事業更「根深蒂固」,有傳他將於3月赴美學習英文,到7月就會入讀紐約大學修讀電影導演課程,實行做李安、馬田史高西斯、奧利華史東等名導的師弟。雖然傳言未必全部屬實,但胡歌就坦言的確有進修之打算。「我2017年的大計就是要把錢包換成書包,其實我一直有進修的念頭和想法,不過去甚麼地方學、具體學甚麼專業都還沒有最後確定。」

八小時如夢浮生

進修計畫未有最終方案之前,胡歌倒是沒有閒下來。去年年尾就再度演出台灣著名導演賴聲川執導的話劇《如夢之夢》,原來踏入2017年,已是他第五年參演此劇。不知此劇有何魅力,竟引得他一而再、再而三去重覆演繹劇中那「五號病人」的如夢浮生?

「對我來說這是一部史詩般的舞台劇,更是一種朝聖的體驗。因為參演了《如夢之夢》,我發現自己的生活慢慢發生了一些改變,有關家人、事業,還包括我對世界和生命的看法。我從中學到的不僅僅是表演上的技巧,我覺得它讓我離某些真相更近了。」正因真的演上癮,所以對這齣一演就要演八小時的舞台劇,胡歌不但未覺有壓力,還說:「早已習慣了那『八小時』,現在最大的挑戰是要克服因為每年演的場次太少而給我帶來的失落感。」

與Armani的緣分

除了演舞台劇,胡歌還接下了Emporio Armani的代言合約。講到做代言人,倒不是如世俗人所想當然是純為錢,原來胡歌一直視Giorgio Armani為偶像。「我非常尊敬Armani先生,不僅僅因為他是一位偉大的設計師,更因為他事無鉅細,親力親為,在設計和商業兩方面都取得了世人矚目的成就。他的故事激勵像我這樣的年輕一代,要堅守自己的信念。」

佩服Armani先生之餘,胡歌本身也是品牌忠實fans。「我喜歡他經典、精緻的設計,一直認為在任何重要的場合身穿Armani就永遠不會出錯。所以我的造型師基本不會問我想穿甚麼品牌, 因為答案通常只有一個。」

子爵府

2018復活節勳章

nora131 發表於 17-1-24 09:00

巔峰之後 胡歌

公爵府

巔峰之後 胡歌
又一篇信口雌黃的報道!

「我2017年的大計就是要把錢包換成書包,其實我一直有進修的念頭和想法,不過去甚麼地方學、具體學甚麼專業都還沒有最後確定。」——建議返去睇下一哥出席QQ閱讀果個頒獎禮的採訪,聽下一哥原話。2017年大計,一哥一直話要開工!

我再講一次,一哥有20幾個代言,唔系佢話想休息就可以休息,想讀書就讀書噶,佢如果要甘做,先考慮下點同廣告商交代啦!最近成日有人講一哥要讀書要停產,系咪想嚇走一哥D代言啊?

公爵府

lo913 發表於 17-1-24 07:01
一哥真無耐
你睇下一哥企得幾開……

公爵府

雪橇犬 發表於 17-1-24 08:31
其實都似面燶燶,殺氣幾大
(原來一哥唔笑,板起面,都有點惡的感覺)
你記唔記得我講過,我去北京見到一哥,佢響我身邊行過,我FEEL唔到佢D氣場,我覺得好奇怪?

其實我一直覺得一哥唔笑的話,氣場好大噶。

子爵府

hugoma2015 發表於 17-1-24 10:18
又一篇信口雌黃的報道!

「我2017年的大計就是要把錢包換成書包,其實我一直有進修的念頭和想法 ...

我覺得係,有人居心不良,比假消息

子爵府

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

巔峰之後 胡歌

子爵府

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

lo913 發表於 17-1-24 11:45
我覺得係,有人居心不良,比假消息

我覺得係歌想去, 但去不到,身不由己

大宅

hugoma2015 發表於 17-1-24 10:51
你記唔記得我講過,我去北京見到一哥,佢響我身邊行過,我FEEL唔到佢D氣場,我覺得好奇怪?

其實我 ...
我記得呀,你應該仲有講,當時的一哥冇氣場,係因為一哥已經代入5號了一哥係唔笑就cool/氣場大,但一笑就融化

另外,關於一哥進修,其實出到嚟返工,就會掛住以前讀書(中學甚至大學)的生活,唔洗返工又冇咩壓力,讀書真好,所以,我相信唔只一哥,好多人都好想暫離職場,重返校園,但係現實世界未必允許,先唔講一哥的代言,一哥的工作好特別,非固定時間,佢好難跟timetable去上堂
讀書向來都係好事,知識係跟一世,特別由職場重返校園,體會領悟更多,一哥如果要進修,其實不是易事,佢需要時間,一個課程幾flexible都好,都要時間的

我有時覺得,一哥係想要個working holiday, 可惜年齡過咗

首頁

尾頁

跳至