影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

zoiensy 發表於 17-4-28 22:40
峰媽個樣有啲唔順超,講完唔該就無視jeana

完全係超無視jeana 好慘

交行貨我送左禮物就係咁同仔講野 送咩禮物blablabla ......

好似聽到jeana 同佢講唔好意思 佢仲話唔緊要

唔係好似其他3個媽媽會感激人地付出時間同心機

同小朋友反應一樣,好似覺得應份只怪責人地做得唔好
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

dyl 發表於 17-4-28 23:04
呢兩個姐姐做得好好,如果佢地有七十分,個媽應該得五十分,超碼肯睇功課同關心個女既情绪,個老豆時時la ...

佢仲講到唔清楚啲野又唔問佢…………
你老婆寫左3點接仔,你都專登2點九去接完個唔講比人知咯!!
佢真係無禮貌到呢……自己識叫仔女講多謝,自己就唔做。
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

侯爵府

viu 直頭cut 左峰爸個part, 吾慌講好野。viu 應該揀D好D質素既父母,起碼條件要對姐姐有禮貌,如果吾係点出電視,姐姐又難受。

下次吾好揀父母同4個小孩家庭個D父母,老豆黑口黑面,睇到觀眾吾開心

大宅

http://www.sundaykiss.com/educat ... 5%95%8f%e9%a1%8c/3/

唔知可唔可以post

教點樣解決小朋友打人等等常見問題

男爵府

LIME_BABY 發表於 17-4-28 18:55
仲有家境、家庭收入、開支、樣樣唔同邊有得比、總之做阿媽就偉大。不論全職家在職,有咩好比較。

十分同意,真係冇得比較,有在職妈妈份工可以好free準時放工,又有在職妈妈請一日假都好難,ftm 有d冇工人都有四大長老,老公幫手睇吓可以去一陣街做自己野,有d真係one man band ,有時忙到上廁所都唔得閒。所以真係不能一概而論。

大宅

唔係幫峰峰講說話,因為我都覺得佢曳同好難控制但其實佢做呢d行為唔知係咪想吸引父母注意,話哂細佬得半歲,可能顧到細就一時顧唔到大。

珍珠宮

原來搬左黎影視呢邊, 唔怪得搵極都揾唔番個POST

終於做完有D失落有D唔捨得, 最尾一集好感動, 好好睇的一個真人SHOW, 今次VIU TV做得好!

大宅

回覆樓主:

今晚好感動

水晶宮

熱血金章

回覆樓主:

達達送果份禮物最有心思,跟住就係海之子。

jada 果份係咪現成消毒水?

大宅

dyl 發表於 17-4-28 23:15
viu 直頭cut 左峰爸個part, 吾慌講好野。viu 應該揀D好D質素既父母,起碼條件要對姐姐有禮貌,如果吾係点出 ...

峰爸講啲野應該琴晚播左

子爵府

唔怪得搵唔到
好奇問下 唔知joan有無送禮物比兩個姐姐呢
另外唔計佢老公黑面 佢同佢老公長咀個下都sweet wor唔似假應該似傳統男人唔識表達個隻

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

9594 發表於 17-4-29 00:23
達達送果份禮物最有心思,跟住就係海之子。

jada 果份係咪現成消毒水?
係呀,醫生同社工兩家嘅親子手工禮物好有心思.醫生爸爸喺呢個節目真係正到由頭帶到尾,藥箱都變咗做首飾箱另外果家;冇心意送就索性唔好送啦~攞啲食剩嘅糖果盒同贈品送比人,好肉酸。

大宅

蝦碌媽咪 發表於 17-4-29 01:29
係呀,醫生同社工兩家嘅親子手工禮物好有心思.醫生爸爸喺呢個節目真係正到由頭帶到尾,藥箱都變咗做首飾箱: ...

藥箱變首飾箱,笑死

珍珠宮

估唔到醫生爸爸最後都有金句, 藥箱都變首飾箱配合晒佢做呢行。
最後醫生爸爸一番說話做ending好有意思真係由頭帶到尾

大宅

goat 發表於 17-4-29 01:55
估唔到醫生爸爸最後都有金句, 藥箱都變首飾箱配合晒佢做呢行。
最後醫生爸爸一番說話做ending好有 ...
最後個段真係好正,好想 quote出黎

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

viu 應該要開個節目比醫生爸爸同rainbow 教人點教出又乖又有禮貌又心地善良嘅仔女, 第一個要教嘅目標係峰峰

子爵府

畀面勳章

有冇睇到有人留言話峰媽原來一月仲有請工人?

子爵府

畀面勳章

圖二

子爵府

其他媽媽係見到仔女係攬好耐, 互相問題, 峰媽係9 秒9 拎玩具出來 settle . 所以物質是他們家溝通的首要。

醫生同rainbow EE, Joan 同智邦, 達達同kit 真sweet , 醫生的ending 好有意思, 所以呢一家人的孩子好有福氣。 不過建議醫生多d 執下間屋

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

蝦碌媽咪 發表於 17-4-29 01:29
係呀,醫生同社工兩家嘅親子手工禮物好有心思.醫生爸爸喺呢個節目真係正到由頭帶到尾,藥箱都變咗做首飾箱: ...

小朋友唔話識做啫 個老豆直頭唔理啲女仔女送乜。喂,你自己都要面架嘛……送糖盒即係垃圾一件?
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

首頁

尾頁

跳至