影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

~SumSumi~ 發表於 17-4-30 13:23
你睇到既同我睇到既一樣,有無禮貌同識唔識做問題,人地幫手湊仔一星期手信都無
...
幫咁耐手信或一份似樣禮物都冇,突顯呢對父母好小家

侯爵府

黑客 發表於 17-4-30 09:59
真係好醜怪,咁都俾人刮到出黎,可想而知峰媽為左3萬蚊可以講大話講到咁核突
...
咪係,而家點出黎見人,自己憧大厦鄰居,學校老師或家長,身邊既人或街上既人都知佢地錢虚報資料,肉酸到呢

禁止發言

別墅

回覆樓主:

之前一路諗住食花生,無諗過會回應。我都睇曬整個節目,睇既時候都覺得峰峰好曳,覺得父母可能第一個小朋友特別寵愛寵壞了小朋友。但今日起 mikki playhouse 撞到峰爸帶峰峰去玩(峰媽同細佬起出面等)我又唔覺得峰峰有各位JM 所講既可能有 ADHD , 起playhouse 玩期間都好乖。所以我諗有些位置可能係節目效果。大家不要一臉倒話她們一家了

大宅

Hoimao83 發表於 17-4-27 17:50

其實唔使爆料都觀察到醫生爸爸係好爸爸。見佢沙灘嗰集好識 ...
我覺得父母思想正面都係重要因素,好多父母對於小朋友做錯事,又或者係唔小心o既事,都會比好大反應,第一時間鬧o左先,但係佢地呢一家唔會。有問題咪解決囉,no big deal!

大宅

Swong919 發表於 17-4-27 18:09
畫畫送比娜果到,話娜係女巫,個呀爸完全無解釋咁樣送野比人,姐姐會唔開心,反而話小朋友係最純真。
就算 ...
仲要做同學呢樣野係冇得揀

大宅

elaine_20hk 發表於 17-4-27 19:39
我都睇到,心諗好無公德者,有咩理由將雪櫃當鞋櫃用,放晒啲鞋入去,剩係啲度做爸爸個個都有問題啦

同埋 ...
佢兩公婆都唔識教仔湊仔,點解仲expect 人地湊得掂?冇錯,我都覺Jeana 真係hea 湊,但係你講得o岩,打人點都係唔o岩,係要嚴厲咁同個小朋友講:Stop!唔可以打人!
好似我教我個仔都係,人地打你當然唔o岩,你千祈唔好還手,你要直接同o個個人講Stop,又或者行開,話比老師知。佢打人或者推人,我即刻帶離現場訓話,再犯就走人冇得玩!細路仔白紙一張,係要靠父母去教佢地咩叫做對與錯。

大宅

Yanyanlaupaula 發表於 17-4-27 21:10
話jeana係女巫個爸爸仲要話係純真都唔諗下人地收到會咩感覺,個爸爸真係超級怪獸,個仔唔滿意就打 ...
峰爸不知所謂!佢梗係覺得心涼先話個仔純真

大宅

MoooVoo 發表於 17-4-27 21:15
佢真係好可愛
佢連喊個樣都好可愛!

大宅

CaRRiE03 發表於 17-4-27 21:38
2 歲豆釘識鬼上黎睇大家係BK討論咩!?
我地依家講黎講去係講想俾豆釘個「父母」聽咋麻!叫佢地「多加關注 ...
冇錯!出得o黎行,預o左要還!

大宅

katherinekleung 發表於 17-4-27 22:32

其實有時會見到嫲嫲定婆婆入鏡湊緊BB, joan最細的b ...
人地打份工o者,但係唔係真係幫佢打工囉,佢地真係以為自己真金白銀出糧比人!

大宅

dyl 發表於 17-4-30 19:24
咪係,而家點出黎見人,自己憧大厦鄰居,學校老師或家長,身邊既人或街上既人都知佢地錢虚報資料,肉酸到 ...

好想响ViuTV fb度留言踢爆峰媽原來有工人姐姐既,點解都可以參加呢個節目?

大宅

佢地成日話係因為剪輯問題,咁點解人地淨係剪同播峰峰曳o既一面,又唔見佢地播其他細路曳?之前Oscar o既唔合作雖然都有播出街,但係後期都有播佢好錫小朋友,好大哥哥o既溫馨一面。連viutv 都要搵埋個兒童行為心理學家去分析峰峰,咁做父母o既係咪真係要好好檢討同正視一下?一係就係佢地得罪viutv囉!

大宅

lemontea520 發表於 17-4-28 09:08
哇.4人家庭個老豆完全唔係多謝2位姐姐囉。
仲衰到比得70分,我覺得佢地兩個做得唔錯喎,都唔知對父母仲想點?!

子爵府

4個小孩的父母真係極刻人憎,格衰到無論!Jeana 亦好慘,睇得出一開始好有心後來慢慢無引仲要比人話!呢兩個家庭既父母真係好嘔心!

大宅

yiman1021 發表於 17-4-30 20:35
之前一路諗住食花生,無諗過會回應。我都睇曬整個節目,睇既時候都覺得峰峰好曳,覺得父母可能第一個小朋友 ...

節目都拍左4個幾個月,可能佢媽媽真系自己湊番,行為有改善,亦有可能學校幫佢教番好,無論點樣,對峰峰都好既。

侯爵府

黑客 發表於 17-5-1 11:12
好想响ViuTV fb度留言踢爆峰媽原來有工人姐姐既,點解都可以參加呢個節目?:h ...

比其他 jm 踢爆左好耐,報纸時時睇到有人虛報cv得到份工,之後公司查到報警拉去坐監,我覺得呢件事重嚴重過假cv, 係行騙金錢, 而 viu tv 亦需向觀眾解釋呢件事

禁止發言

大宅

回覆樓主:

搬咗屋,冷清好多

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

yiman1021 發表於 17-4-30 20:35
之前一路諗住食花生,無諗過會回應。我都睇曬整個節目,睇既時候都覺得峰峰好曳,覺得父母可能第一個小朋友 ...

但最起碼基本公德心都無囉,定係峰爸峰媽佢地一家係食鞋大?點解要放鞋落雪櫃,當鞋櫃用,係人都知雪櫃既功用啦,佢自己屋企都唔會放鞋落雪櫃掛,點解去酒店要咁做,所以點睇我都會話啲家人身教有問題,同埋打人佢係絕對無教小朋友唔可以囉

首頁

尾頁

跳至