跳至

首頁

尾頁

男爵府

我今日都有問個朋友, 佢話原來有兩間波羅, 一間係直升小學(99%), 另一間就要等派位...佢仲話St. 心都係直升, 仲有係佢同St.
ary's 係同一個教會架, 真係好多野要諗呀mouth:
原文章由 BMW 於 08-11-7 23:05 發表
Chapman Ma/Jojo,
想食到個波Law...考距地既Nursery入幼稚園既機会大d Wow!
小学部...係幼稚園昇上去的。

Emmazlo,
有心理準備...考小一Competition is very fiece. Chloe係SARS O個年出世,出生率係低d,但都争Bun頭。 ...

男爵府

但係所有既c-gu-um Kinder我都會試架, 最多就搬屋囉...我今日先同個朋友講開, 讀c-gu-um既好處係discipline好, 如果讀書唔得都可以慢慢追, 但係discipline要由細做起, 哈哈, 係咪好理想化呢 ...今日個朋友仲講有一間學校好好, 叫St. Mary's, 我之前未聽過, 不過上網一睇真係好pro咁喎, 最正佢係c-gu-um
原文章由 BMW 於 08-11-7 22:58 發表
造真光妹(HK Side)好AR!! 有小学上,我都好Like lee間学校。可色我係Kln人。

大宅

Chapman Ma/Jojo,
想食到個波Law...考距地既Nursery入幼稚園既機会大d Wow!
小学部...係幼稚園昇上去的。

Emmazlo,
有心理準備...考小一Competition is very fiece. Chloe係SARS O個年出世,出生率係低d,但都争Bun頭。我地07出世既BB多好多好多,到時Competition仲激烈。So要好好荘備距地。

W2b、
Of Course到時斎斎交流下心得La

原文章由 BMW 於 08-11-7 22:59 發表
Yuen Long O個間吾同架!

大宅

Yuen Long O個間吾同架!

原文章由 chapman媽 於 08-11-7 16:39 發表
jojo,
想問下你母校既Kinder係咪得香港島同元朗先有呀?

大宅

造真光妹(HK Side)好AR!! 有小学上,我都好Like lee間学校。可色我係Kln人。

原文章由 MoJoJoJo 於 08-11-7 15:48 發表
hehe bmw, 我鐘意你個果個代號呀!
yep, & 我母校 too (true light)

男爵府

我會搵到一個好快既機會大家都有得玩架啦, 仲要係唔洗黎我屋企bik架
原文章由 w2b 於 08-11-7 22:07 發表
我返黎喇。今日下晝去左做 trail walker support team (擦我老細鞋, 佢今年同同事行)。我依然唔明點解& what's so fun about 要去行at least 24 hrs?

Anyway....

Kimmy b...congratulations!

BMW, I will join your ...

男爵府

我返黎喇。今日下晝去左做 trail walker support team (擦我老細鞋, 佢今年同同事行)。我依然唔明點解& what's so fun about 要去行at least 24 hrs?

Anyway....

Kimmy b...congratulations!

BMW, I will join your talk about how to successfully apply for P1

Chapman ma, Charis and Tyler would like to try to anpanmanslide some time too

男爵府

好野, kimmy B叻叻....係架, 有一間在手就好好多囉...你會快留位費嗎? 同埋好似Emmaz咁request AM嗎?
原文章由 MoJoJoJo 於 08-11-7 20:07 發表
yeay! kimmy 同珈珈 & 熹熹係校友呀!
不過都係 pm class 呀.
我地下個 week 仲有两個 interview
依家冇咁大壓力啦 :p

男爵府

yeay! kimmy 同珈珈 & 熹熹係校友呀!
不過都係 pm class 呀.
我地下個 week 仲有两個 interview
依家冇咁大壓力啦 :p

原文章由 chapman媽 於 08-11-7 17:52 發表
我諗珈珈同熹熹既聯校活動就大D機會, 因為近呀, 同埋我見佢好多野都係話青衣/華景乜乜乜咁架...唔知運動會係咪聯校既呢??

男爵府

kakaka 咁男女有別 ma, 我同意要比多 d 心機囡囡架 :p

原文章由 chapman媽 於 08-11-7 17:03 發表
Thanks呀 ...我老細(佢兩個細路都係ESF出品)個日問我點解唔比珈珈跟阿哥條路, 我話其實我好保守架, 佢就話我大細超, 咁夠景係大超阿仔定細超呢?

男爵府

唉, 你地就好啦, 收工喇, 我今日收半夜呀, 安芝拉, 有時間就彩下我啦, 唔洗我好似孤獨老人咁呀

男爵府

我諗珈珈同熹熹既聯校活動就大D機會, 因為近呀, 同埋我見佢好多野都係話青衣/華景乜乜乜咁架...唔知運動會係咪聯校既呢??
原文章由 emmazlo 於 08-11-7 17:40 發表
hi all,
我今日打電話問過收左阿仔間學校, 佢地叫我寫封信, 交註冊費時交埋, 咁第日如果上午班有位, 就幫阿仔轉喎! 希望順利啦!

christyc,
好呀! 早少少放產假, 休息多d, 好好預備粉c既來臨! 真係好期待呀!

chap ...

大宅

hi all,
我今日打電話問過收左阿仔間學校, 佢地叫我寫封信, 交註冊費時交埋, 咁第日如果上午班有位, 就幫阿仔轉喎! 希望順利啦!

christyc,
好呀! 早少少放產假, 休息多d, 好好預備粉c既來臨! 真係好期待呀!

chapman ma,
呵呵! 你邊日得閒, 記得叫我過黎試滑梯呀! 唔知熹熹識唔識玩呢!

bmw,
原來chole 報左咁多間小一, 不過佢真係好叻, 有好多間都收左! 真係煩完n1, 煩k1, 之後又煩小一, 唉! 小朋友讀書競爭真係大呀! 遲d再向你請教!

jojo,
希望kimmy都快d有好消息, 咁就可以同珈珈, 熹熹做唔同區既校友, 哈哈, 唔知有冇聯校活動呢!

男爵府

Thanks呀 ...我老細(佢兩個細路都係ESF出品)個日問我點解唔比珈珈跟阿哥條路, 我話其實我好保守架, 佢就話我大細超, 咁夠景係大超阿仔定細超呢?
原文章由 MoJoJoJo 於 08-11-7 16:48 發表
e, 我唔知元朗有... 啱啱 search 過, 果間個校 'fight' 唔同樣. 應該同 hk & kowloon 果 4 間冇關

kinder 係得 hk island 果两間, primary 就 kowloon 都有

男爵府

e, 我唔知元朗有... 啱啱 search 過, 果間個校 'fight' 唔同樣. 應該同 hk & kowloon 果 4 間冇關

kinder 係得 hk island 果两間, primary 就 kowloon 都有

原文章由 chapman媽 於 08-11-7 16:39 發表
jojo,

[ 本文章最後由 MoJoJoJo 於 08-11-7 16:49 編輯 ]

男爵府

jojo,

男爵府

kakaka '集齊印花'!
wow 粉C大隻 b 呀! 肉肉 b ee 鐘意! :p
aiyo i'm going on tuesday lunch time

原文章由 Christyc 於 08-11-7 16:17 發表
粉C now 5.5 lbs, 重過蝦米出世時...
個張 appointment card, 姑娘話我集齊印花了, 換咗新card, 有嘢送..hahaha

next friday i will go there wor

大宅

粉C now 5.5 lbs, 重過蝦米出世時...
個張 appointment card, 姑娘話我集齊印花了, 換咗新card, 有嘢送..hahaha

next friday i will go there wor

原文章由 MoJoJoJo 於 08-11-7 16:09 發表
haha 有 d dr 點都唔比假架. 佢真係好好人

粉絲幾重啦?

我 next week 見 dr lam 做 check up 呀. 不過 lunch time... won't be bumping into you tim! :(

[ 本文章最後由 Christyc 於 08-11-7 16:19 編輯 ]

男爵府

haha 有 d dr 點都唔比假架. 佢真係好好人

粉絲幾重啦?

我 next week 見 dr lam 做 check up 呀. 不過 lunch time... won't be bumping into you tim! :(

原文章由 Christyc 於 08-11-7 15:58 發表
你拕得咁鬼 fit...dr. lam 對你有信心 ma...
可能我好誇張, 佢講咗先咪唔駛再睇我台戲 lor

男爵府

haha yes yes!
屎火, 諗諗吓, 我估 kimmy 大左都會好似我咁粗魯

原文章由 chapman媽 於 08-11-7 16:03 發表
or要著波褲打底, 咁上樓梯時, 一秋起就可以跑囉

首頁

尾頁

跳至