想生BB

跳至

首頁
12345...11

尾頁

公爵府

畀面勳章

原帖由 subefish 於 10-3-29 09:54 發表
唉,我尋日day1, 好唔開心, 已經試左成年喇, 都唔知點解lee個月零捨唔開心, 可能身邊同時有几個同事都有左......自己努力左成年几都係咁...身邊既人就不停問點呀, 仲想過2人世界呀, 生返個啦....其實我不知几想3人世 ...

有冇用排egg棒呀?

大宅

唉,我尋日day1, 好唔開心, 已經試左成年喇, 都唔知點解lee個月零捨唔開心, 可能身邊同時有几個同事都有左......自己努力左成年几都係咁...身邊既人就不停問點呀, 仲想過2人世界呀, 生返個啦....其實我不知几想3人世界, 但點講呀....今個月都未得, 就會去陳e生到照輸卵管.......好灰

公爵府

畀面勳章

原帖由 史迪仔 於 10-3-29 01:40 發表
我自己都唔知點解,第一胎三個月就中,今次八個月都唔中,我未check紅d呀!都未夠時間,我今日先係深粗後8日,等夠12/13日未黎m先check,希望到時有奇蹟出現啦!

...

你有冇見到深粗先開工?或者試下唔用d仔,我上兩個女都係成個cycle不設防,0個時都唔識有掛egg棒....咁樣第一個cycle就中,冇壓力架....如果咁耐唔得會唔會太緊張?好想有?

大宅

我自己都唔知點解,第一胎三個月就中,今次八個月都唔中,我未check紅d呀!都未夠時間,我今日先係深粗後8日,等夠12/13日未黎m先check,希望到時有奇蹟出現啦!

原帖由 快樂 於 10-3-28 21:29 發表

我梗係記得你,個名咁易記....你有深粗嗎?冇理由9個月都唔中?深粗之後有隔日do嗎?有址下址下都有d機wor....我今個cycle係第一次試,今日day27...

大宅

係呀, 我都覺得日日CHECK住好大壓力呀!

原帖由 kkaa 於 10-3-28 20:38 發表
hello... 我今日day30啦, 體溫都keep住36.7以上, 平時cycle係28-34, 呢幾日都有谷m feel胸脹但唔痛, 琴日用綠d check咗都係白雪雪, 唉..... 我諗住順其自然啦, 反而日日用d仔check更加緊張添呀!!

祝大家今個cycle ...

民房

唉,今日係 d34啦,好灰.

公爵府

畀面勳章

原帖由 ~Emily~ 於 10-3-28 22:30 發表
你地有好消息未呀?我日日係咁紅綠d,就黎痴線啦~
今日去EC度覆診,佢問我朝早起身有冇想嘔,我話有,佢就叫我千祈唔好搬重野同埋"第"高隻手拎野~叫我小心D~
唔知你咪真係會bingo呢?
今日28號啦,應該黎m,但又冇黎,check ...

比d耐性啦........等你好消息

男爵府

BK Milk勳章

你地有好消息未呀?我日日係咁紅綠d,就黎痴線啦~
今日去EC度覆診,佢問我朝早起身有冇想嘔,我話有,佢就叫我千祈唔好搬重野同埋"第"高隻手拎野~叫我小心D~
唔知你咪真係會bingo呢?
今日28號啦,應該黎m,但又冇黎,check 紅d又係深過前幾日,綠d就白雪雪~想點呀?

公爵府

畀面勳章

原帖由 史迪仔 於 10-3-28 15:58 發表
快樂,
妳記得我嘛? 我今日day19, cycle係26-28, 不過我無理幾多日, 因為我每次紅d深粗後第12/13日就會黎m, 所以無得計cycle, 而temp成日都無12日高溫, 多數第11日就會黎m, 而今日lunch果時小腹扯住痛, 個胃又唔舒服, ...

我梗係記得你,個名咁易記....你有深粗嗎?冇理由9個月都唔中?深粗之後有隔日do嗎?有址下址下都有d機wor....我今個cycle係第一次試,今日day27...

大宅

hello... 我今日day30啦, 體溫都keep住36.7以上, 平時cycle係28-34, 呢幾日都有谷m feel胸脹但唔痛, 琴日用綠d check咗都係白雪雪, 唉..... 我諗住順其自然啦, 反而日日用d仔check更加緊張添呀!!

祝大家今個cycle bingo, 唔洗再等啦!!

別墅

敝, 岩岩發現pantyliner有小小啡啡地o既分泌....唔係m化?!

~生命生命這好傢伙,何時我也說他不錯~

大宅

我睇既ec同西醫同我講過腰痛多數都係子宮後屈架喎!

原帖由 ~Emily~ 於 10-3-28 15:13 發表
今日M小姐都仲未黎,好野~
不過條腰就黎痛死~

大宅

快樂,
妳記得我嘛? 我今日day19, cycle係26-28, 不過我無理幾多日, 因為我每次紅d深粗後第12/13日就會黎m, 所以無得計cycle, 而temp成日都無12日高溫, 多數第11日就會黎m, 而今日lunch果時小腹扯住痛, 個胃又唔舒服, 好似搞肚痛咁, 之後都係頂唔住去咗toilet, 但痾出黎又正常架喎! 痾完之後只係個胃有dd唔舒服, 而家就無乜嘢啦喎! 都唔知搞邊科, 今次係第9個cycle啦! 試都試都灰晒! 如果真係失敗, 我估計黎緊星期四應該會黎m架啦! 我day11晚紅d深粗, day12朝有哈哈笑, 所以我都無理, 照抱仔照琴高琴低, 預咗都係唔中既機會多架啦!

男爵府

BK Milk勳章

今日M小姐都仲未黎,好野~
不過條腰就黎痛死~

別墅

係呀....一齊研究一下 :)

原帖由 ivabrother 於 27-3-2010 09:39 PM 發表
希望大家都快D BINGO 就好啦:)

大宅

希望大家都快D BINGO 就好啦:)

原帖由 pigsmoomoo 於 10-3-27 21:27 發表
會o架, 不過我真係控制唔到自己.....hehhe :p
唔好唔開心住先, 去享受下期待既心情..

別墅

c6既精有無check過??

原帖由 pp_pp1021 於 27-3-2010 09:19 PM 發表

我book左個不育醫生, 不過排到11月...我照排囉!!我唸住試埋呢個月check 排卵, 都真係唔得既...就去睇中醫先..因為之前有個媽咪睇左個中醫之後bingo 左!!! ...

別墅

會o架, 不過我真係控制唔到自己.....hehhe :p
唔好唔開心住先, 去享受下期待既心情..

原帖由 ivabrother 於 27-3-2010 07:05 PM 發表
我冇量溫度呀, 不過就有睇中醫, EC 叫我同C6 24, 26, 28, 30 都DO, 而最有CHANCE 就是26 AND 28.....但我好驚希望越大, 失望越大呀:( 所以我都係唔用紅D, 唔量溫度了.......

...

公爵府

原帖由 pigsmoomoo 於 10-3-27 15:42 發表
有無見生育科醫生check下???

我book左個不育醫生, 不過排到11月...我照排囉!!我唸住試埋呢個月check 排卵, 都真係唔得既...就去睇中醫先..因為之前有個媽咪睇左個中醫之後bingo 左!!!

大宅

我冇量溫度呀, 不過就有睇中醫, EC 叫我同C6 24, 26, 28, 30 都DO, 而最有CHANCE 就是26 AND 28.....但我好驚希望越大, 失望越大呀:( 所以我都係唔用紅D, 唔量溫度了.......

原帖由 pigsmoomoo 於 10-3-27 15:55 發表
可能你好似我o甘個cycle好長, 尤其你都係好唔準果d, 你有無探熱??? 不如你一見drop你即刻dodo.....don"t give up!

首頁
12345...11

尾頁

跳至