自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

我o個個係男同事連餅咭都冇. 我會同佢講我唔去因為要趕返屋企湊仔, 但唔做人情又好似唔知點咁 - 所以咪問吓大家比d意見囉.

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

如果去飲就$500, 唔去飲就$300.

原帖由 MK370 於 10-5-3 16:55 發表
咁公價人情係幾多????? 我有唔想得失人以後大把日子見

大宅

原帖由 MK370 於 10-5-3 16:42 發表
佢已經比咗貼我啦.....
我只係比過一次交件佢, 完全係冇講過嘢o架

如果係我就如是女同事就只送一份小禮物,價值$100以下(因有餅咭),如對杯,相架等.如是男同事,大公司而又不是常見的就扮忘記吧,正常他也不好意思告訴其他人有請你的,如不就買個超平的相架啦.

另一方法就說自己家也有紅or白事,怕相沖所以退回貼給他/她.

大宅

咁公價人情係幾多????? 我有唔想得失人以後大把日子見

別墅

may be buy a gift for her lor.......

原帖由 MK370 於 10-5-3 16:42 發表

大宅

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我以前都試過, 新工未過一個月比個秘書同事"炸"... 最終, 我直接同"新人"講, 我唔唔閒, 請"新人"唔好請我飲...

陰公, 未見過面, ONLY 電話通過幾次, 雖然大家都係秘書... BUT 為老細做事, 唔係秘書自己...

首頁

尾頁

跳至