興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

原帖由 hellomicky 於 10-3-29 18:41 發表
你排新界要咁耐????我舊年9月遞表,今年2月見,琴日睇到話輪侯配房,不過唔知要幾耐先上到樓,你第幾次派屋???我都係3人家庭

新界派第一次好快架,我由審查合格到第一次派用左5個月咋,不過根住派來派去都係豬頭骨,變成足足2年才上到樓,你可以去我既王國誌睇下我即上樓流程 :
http://www.baby-kingdom.com/?uid-69649-action-viewspace-itemid-69585

http://www.baby-kingdom.com/?69649
更新左d 公屋資料,有時間入來睇下啦~~
等到了 ^^~~

大宅

醒目開學勳章

原帖由 張包仔 於 10-3-29 20:29 發表
我之前仲衰,递左表年幾都冇聲氣,我咪 問,佢竟然話取消左.
我問:點解?
佢話:約左你來見主任,你冇來就當放棄架喇.
大佬,我又冇收到信又收到電話點知幾時去見啫. 最後唯有上訴囉,又拖咗 ...

哗!!真是超恐怖!

大宅

回覆 4# lokhang2007 的文章

我之前仲衰,递左表年幾都冇聲氣,我咪 問,佢竟然話取消左.
我問:點解?
佢話:約左你來見主任,你冇來就當放棄架喇.
大佬,我又冇收到信又收到電話點知幾時去見啫. 最後唯有上訴囉,又拖咗一年e+岩派左天晴
所以得閑冇事就要 問下,提下佢地

男爵府

原帖由 suesue00721 於 10-3-29 19:12 發表
下...你咁快我都係8月喎,但都未收到信.
唔係,應該係6月遞表.9月收到藍咭先真

大宅

下...你咁快我都係8月喎,但都未收到信.
原帖由 hellomicky 於 10-3-29 18:41 發表
你排新界要咁耐????我舊年9月遞表,今年2月見,琴日睇到話輪侯配房,不過唔知要幾耐先上到樓,你第幾次派屋???我都係3人家庭

男爵府

原帖由 MOOYY 於 10-3-29 15:27 發表

我排新界條隊都足足2年才上到樓,如果擴展同九龍真係要到你個仔p.3,,,不過大家在這裡互相打氣日子會好過一點,加油~~

大宅

醒目開學勳章

原帖由 MOOYY 於 10-3-28 22:03 發表
星期六收到信喇...終於都派到我想要既地方:友愛井字型,好開心,因為可以近阿媽,個單位仲好好用.上去睇埋如果唔係凶宅就一定會要...依家我開始諗點整了... ...

我覺得友爱都好方便!

大宅

醒目開學勳章

天日就要去審查了,但是我哋由始至終都没收到信,打電話去就話可以照去,資料後补.

但而家真是全無頭緒,房署真是玩我哋!!唔知你哋有没試過??

別墅

原帖由 easonkinki 於 10-3-29 15:15 發表
恭喜晒你!仲要近你媽咪你一定好開心,我都好想有個安樂窩,不過正苦做野咁快,我諗呀仔小3就可以上樓啦!p.s呀仔而家k2

我排新界條隊都足足2年才上到樓,如果擴展同九龍真係要到你個仔p.3,,,不過大家在這裡互相打氣日子會好過一點,加油~~

http://www.baby-kingdom.com/?69649
等到了 ^^~~

公爵府

恭喜晒你!仲要近你媽咪你一定好開心,我都好想有個安樂窩,不過正苦做野咁快,我諗呀仔小3就可以上樓啦!p.s呀仔而家k2

民房

原帖由 silva 於 10-3-28 20:06 發表

請問你係申請擴展定係市區呢,仲有約你幾時攞鎖匙呢?
市區,6月有鎖匙.

別墅

原帖由 垣垣媽 於 10-3-29 10:58 發表
mooyy,恭喜您有個心水安樂窩,原來友愛3人係33平方,都幾大下喎

多謝~~友愛都要係井字型先有咁大,長型得30平方而已

等到了 ^^~~

子爵府

好媽媽勳章

mooyy,恭喜您有個心水安樂窩,原來友愛3人係33平方,都幾大下喎

別墅

原帖由 ling117 於 10-3-29 01:10 發表
MOOYY:恭喜你!等咁耐都係值得的,真替你高興~~

多謝你...ling117 你有沒有send 個e-mail 問一問佢地?可能問下就根住派比你,我都期待你既好消息~~

等到了 ^^~~

別墅

原帖由 lingwu 於 10-3-28 22:19 發表

恭喜你呀~~
終於都派到你最要既樓啦~~
你間屋有幾大呀,,

井字型有成33平方,除左和諧式我最想要就係這隻單位,因為3人這個size 已經最大了...

等到了 ^^~~

珍珠宮

好媽媽勳章

唔知我又會唔會等到3年半就審查我呢 ...........

大宅

MOOYY:恭喜你!等咁耐都係值得的,真替你高興~~

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 MOOYY 於 10-3-28 22:03 發表
星期六收到信喇...終於都派到我想要既地方:友愛井字型,好開心,因為可以近阿媽,個單位仲好好用.上去睇埋如果唔係凶宅就一定會要...依家我開始諗點整了... ...

恭喜你呀~~
終於都派到你最要既樓啦~~
你間屋有幾大呀,,

別墅

星期六收到信喇...終於都派到我想要既地方:友愛井字型,好開心,因為可以近阿媽,個單位仲好好用.上去睇埋如果唔係凶宅就一定會要...依家我開始諗點整了...

等到了 ^^~~

大宅

原帖由 smartbird 於 10-3-26 23:49 發表
請問人沒人知,彩德邨 彩信樓 14號單位是向那一個方向的

請問你係申請擴展定係市區呢,仲有約你幾時攞鎖匙呢?

首頁

尾頁

跳至