自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

珍珠宮

原帖由 EVA222 於 11-2-1 19:52 發表

未必一定,有手段最緊要,我姑仔個女,公屋出身,又無大學學位,幾反叛十幾歲就離家出走,個格幾進取,識到個住xx山公子,就咬實唔放,連生三個,終於有好日子過.
我女見佢d公子fd,d女友一係就門當戶對,一係就是進取型,講開呢 ...
Eva姐,唔怪之我冇達發啦,我份人從唔會算住人,更唔會耍手段,我純過蒸餾水呀:-(

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

珍珠宮

好媽媽勳章

我識果個無咁好彩, 又係同有錢仔結婚生左三個, 四仔LA俾人拋棄, 因果男人識左第二個又靚又後生.

未必一定,有手段最緊要,我姑仔個女,公屋出身,又無大學學位,幾反叛十幾歲就離家出走,個格幾進取,識到個住xx山公子,就咬實唔放,連生三個,終於有好日子過.
我女見佢d公子fd,d女友一係就門當戶對,一係就是進取型,講開呢 ...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

知足常樂,
一切隨緣。

侯爵府

無唸過, 因為有錢唔等於幸福.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

其實真係好有錢又好錫老婆真係有但好少, 可以唔為生活擔憂, 而老公可以幾錫自己已經好幸福...所以平凡都係一種福氣...
施比受, 更有福

翡翠宮

以前做野, 見到好多所謂有錢人, 唔識佢地你仲以為係寶, 見過佢地D真面目...就真係執到都要喊三聲
番屋企再望下自己個老公, 真係覺得自己好幸福囉

子爵府

好媽媽勳章

可唔可以講句... 平凡是福... 哈哈~
我想要9999呀...

伯爵府

deleted

伯爵府

原帖由 35C9 於 11-2-1 21:33 發表
無諗過, 不用太有錢, 反而鐘意學歷高.

i also agree 不用太有錢, i like educated people, hehe, like my HB.

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實我又好信命理既!以前我媽俾過八字人地幫我睇相,個算命婆出名好準,話我會嫁個有錢人,老公仲會對我好好好錫我!
到我自己大個搵算命佬睇,又係講同一番說話!
如果我條命真係咁好命既話,咁我咪即係自己逆轉左,即係自己攞黎衰,唉......

伯爵府

deleted

伯爵府

無諗過, 不用太有錢, 反而鐘意學歷高.

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我媽以前成日叫我第時要嫁個有錢人,話就算個男人出去滾都好起碼佢會俾大把錢我洗,有錢揸手唔駛憂柴憂米!
但我好反感,因為我覺得根本唔會幸福,有大把錢洗但個老公唔係自己既,幾有錢都唔會開心!

到我嫁左之後我就好後悔點解唔揀個有錢人
個腦日日夜夜成日諗要慳錢,唔好亂買野,連衫都唔敢買多件!成日咁樣抑壓自己要慳慳慳我覺得好辛苦
我真係好後悔當年親手放棄左一個人品好好既有錢仔,佢唔敗家不特止仲自己一手一腳搞盤生意!
我到而家成日都諗唔明點解當初佢追左我咁耐我係都唔肯同佢一齊!有錢仔黎講佢真係好好,早知今日何必當初

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章

我識我老公時係中學,佢係窮到褲穿窿,屋企租唐樓,仲要分租一間房出去,攪到佢大佬要瞓廳,屋企冇電視、冷氣之類,佢同我講佢有幾窮,我唔信,直到我上去拜年,佢讀大學係靠政府grant,一個先都唔洗至有得讀。

聽佢d朋友講,佢讀U時好勤力,佢話人地拍拖,但佢冇拖拍(我出國留學了),人地去玩,佢冇錢玩,咪讀書當消遣囉!

同佢結婚,我地冇擺男家,佢話唔可以女家俾喎,所以只係擺咗女家(佢俾$),婚後還要住女家。

而家結咗婚十年lu,佢由窮鬼,變咗年薪過百萬的打工仔,佢話,最感激我的鼓勵和不離不棄。

所以,老公唔怕窮,最緊要有上進心,我地做人老婆一定要俾多d鼓勵老公,打理好頭家,讓老公安心,而我亦做咗全職媽媽4年了。

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 54heima 於 11-2-1 19:10 發表
命水好,嫁個窮鬼也發達
命唔好,嫁個老板也破產

我信命運~~
一命,2運,三風水

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

細個阿媽成日話竹門對竹門, 木門對木門, 屋企窮到燶, 從來都冇識過有錢人, 出黎做野, 遇到C6, 當時佢都好窮架, 身無一文, 又冇學歷, 可能我一心想離開屋企啦, 同埋諗住公一份, 婆一份, 唔會餓死掛, 咁求求其其結左婚!!

結婚頭幾年, 大家都有做野, 叫做夠生活, 生左個女, 全職湊女, 得C6一個做, 生活越黎越差!!
我知自己條命好差, 一D幫夫運都冇!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我老公話女人為飛上枝頭,而不擇手段,係無錯架.

以前上堂時個lecturer 話, 所有女性動物既卵子唔多, 所以自然去搵優質既雄性. 雄性動物有千軍萬馬, 自然要周圍播種.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我冇咁諗... 只係諗點解自己搵唔到份好工.

靠人不如靠己..

首頁
23456...8

尾頁

跳至