親子旅遊

跳至

首頁
12345...81

尾頁

大宅

出年3月頭,會同老公、兩個仔(3歲)and婆婆去東京5-6日遊。

1.初步諗去富士急,因為阿仔好鍾意Thomas 但車費好貴
2.想去摘士多啤梨,唔知呢個時段有無呢?
3.大家認為去Mother Farm定去上野動物園好呢?
4.3月頭去會唔會好 呢?
5.跟團再做停留,買package,機票+另外book酒店邊樣最抵呢?

[ 本文章最後由 twins312 於 08-4-25 00:19 編輯 ]

別墅

原文章由 BOBO128 於 08-5-23 18:42 發表
twins312,

好正, 因為我集合了幾位BK 媽咪精要, 天氣晴朗.只是時間趕左D.

我行程如下.
DAY 1 : 10:45 JL 機往東京--> 池袋大都會酒店. (玩具反斗城, 餃子街, 雪榚街
day 2) Mother farm - 參加賽豬比賽 / 睇 cut ...

BOBO128,
你又去disneyland又去disneysea, 你覺得邊度啱9歲小朋友玩多d,因為下個月同囡囡去,只揀去是但一邊, 你有乜意見,disneyland 係咪排隊多過disneysea.

thanks

大宅

原文章由 BOBO128 於 08-5-25 19:49 發表
jojoyeung,

我個人覺得 MOTHER FARM 都幾好, 但車程好長, 和如果坐 FREE SHUTTLE BUS , 一定要準時.
我上星期去, 天氣好好, 但有點熱/晒, 如果 7-8 月會吾會好熱, 好晒???
我個人就覺得 GET COW MILK & 摘士多啤利( ...

7、8月份,我估都好熱同晒!

別墅

BOBO128,

Thank you.

珍珠宮

睛靈勳章

click 入去後在"店內介紹"隔離個icon有地圖
[url=http://www.rokkasen.co.jp/contents/tabe-nomi_yakiniku.html
http://www.rokkasen.co.jp/contents/tabe-nomi_yakiniku.html[quote[/url]]原文章由 Saaa0112 於 08-5-22 10:35 發表
喂,靚女,係新宿邊度?? 點樣去呀??

好想去呀。

Thanks.

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

jojoyeung,

我個人覺得 MOTHER FARM 都幾好, 但車程好長, 和如果坐 FREE SHUTTLE BUS , 一定要準時.
我上星期去, 天氣好好, 但有點熱/晒, 如果 7-8 月會吾會好熱, 好晒???
我個人就覺得 GET COW MILK & 摘士多啤利( 又 SWEET 又大粒) 最開心, 其他都可以, 但真係要一日時間...., 7-8 月已經沒有士多啤利, 所以要考慮一下自己喜好.

原文章由 jojoyeung 於 08-5-24 21:58 發表
Hi Bobo128,

請問:
motherfarm>>好玩嗎?我想7月去,不過d旅遊書話7,8月會取消羊群大巡遊,所以仲考慮緊去唔去,你有看嗎?

大宅

回覆 #1601 twins312 的文章

thanks twins312!
晴晴媽媽

別墅

回覆 #1598 BOBO128 的文章

Hi Bobo128,

請問:
motherfarm>>好玩嗎?我想7月去,不過d旅遊書話7,8月會取消羊群大巡遊,所以仲考慮緊去唔去,你有看嗎?

[ 本文章最後由 jojoyeung 於 08-5-24 23:15 編輯 ]

大宅

原文章由 晴晴_媽媽 於 08-5-24 01:47 發表
twins 312 , 請問你地過哂關後坐幾點ge 車? 我sun 出發, 仲未決定坐mud野車出機場好.

確定時間唔記得,當地時間約3:30左右!因我地又小朋支,又行李,又BB car,所以搭Lim bus方便好多!唔洗搬行李!

大宅

回覆 #1599 twins312 的文章

twins 312 , 請問你地過哂關後坐幾點ge 車? 我sun 出發, 仲未決定坐mud野車出機場好.
晴晴媽媽

大宅

原文章由 nataliesiu 於 08-5-23 18:02 發表
twins312

我想問吓toyrus係咪好多面包超人玩具架? 因為我今次唔同囡囡去, 所以我唔會去面包超人館, 但係又好想買多0的面包超人0既野, 唔知邊度會多0的呢? ...

你放心呀!玩具反斗城超多麵包超人玩具呀!仲平好多tim! http://hk.myblog.yahoo.com/twins312mama/index?l=f&id=6&page=2
有興趣可參觀我地個日遊blog!我地都買左好多玩具呢!

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

twins312,

好正, 因為我集合了幾位BK 媽咪精要, 天氣晴朗.只是時間趕左D.

我行程如下.
DAY 1 : 10:45 JL 機往東京--> 池袋大都會酒店. (玩具反斗城, 餃子街, 雪榚街
day 2) Mother farm - 參加賽豬比賽 / 睇 cut 羊毛 / get cow milk / 摘士多啤利
( 晚餐食日本料理 - 日本朋友一起, 佢幫我地叫正中日本料理 -- 好正 !)
day 3) 多摩akachan / 南大澤outlet / 多摩hello kitty land / 新宿食crab
4) disney sea
5) disneyland
6) bread 超人館 / 西松屋/ jack mall / 晚餐居酒屋
7) 池袋tobu shopping -- > 回港

原文章由 twins312 於 08-5-23 15:39 發表

好唔好玩呀?

[ 本文章最後由 BOBO128 於 08-5-24 00:55 編輯 ]

大宅

twins312

我想問吓toyrus係咪好多面包超人玩具架? 因為我今次唔同囡囡去, 所以我唔會去面包超人館, 但係又好想買多0的面包超人0既野, 唔知邊度會多0的呢?

大宅

原文章由 BOBO128 於 08-5-22 16:40 發表
我昨晚都回港, 過了充實 7 日旅程.

好唔好玩呀?

大宅

原文章由 Perrymami 於 08-5-22 11:33 發表

jollyma,

我想問下如果我地一家都唔食牛, 會唔會其它野都有好多選擇 (90分鐘任食)?

http://www.rokkasen.co.jp/contents/tabe-nomi_yakiniku.html

有其他食物嫁!淨食蟹腳都抵晒!

公爵府

我昨晚都回港, 過了充實 7 日旅程.

原文章由 Perrymami 於 08-5-22 11:33 發表

jollyma,

我想問下如果我地一家都唔食牛, 會唔會其它野都有好多選擇 (90分鐘任食)?

別墅

原文章由 jollyma 於 08-5-15 14:37 發表
新宿有間六歌仙, 90分鐘內任食, 我選了六千幾yen的套餐, 好抵食,只叫和牛同蟹都已經夠抵,有興趣日本相片,可以pm本人

jollyma,

別墅

喂,靚女,係新宿邊度?? 點樣去呀??

好想去呀。

Thanks.

原文章由 jollyma 於 08-5-15 14:37 發表
新宿有間六歌仙, 90分鐘內任食, 我選了六千幾yen的套餐, 好抵食,只叫和牛同蟹都已經夠抵,有興趣日本相片,可以pm本人

大宅

原文章由 nataliesiu 於 08-5-21 11:59 發表
我plan緊七月頭同老公兩個人去東京住KeioPlaza, 想問去廸士尼0既shuttle bus 使唔使錢, 係咪去到就要book?因為我都想day2去. thanks

唔洗錢嫁!不過要自已book!
http://www.tokyodisneyresort.co.jp/tdr/chinese/hotel/gnh.html

別墅

Hi! Please pm to me. Thanks!

首頁
12345...81

尾頁

跳至