婆媳關係

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

咁我講吓我99先, 話說我哋1家等咗好耐終於有公屋, 好開心, 因為不嬲都同9962住, 佢好煩咩都要理, 連我同我老公幾時咩都要理, 我99話不如比我姑仔住, 我當然say no la, 因姑仔咁大個人可以用不知所謂嚟形容佢, 24ages, 有男朋友之外仲玩1夜情, 成身病, 有念珠菌成日無那那話好痕係咁r, 生到成臉都係疣唔去睇e生, 相反仲係咁用d粉達住...點解要我哋比姑仔住, 因為1)佢唔想無咗3千蚊家用, 2)唔想無得成日見個孫, 3) 無人做家務煮飯 4)我哋搬走, 佢個女返嚟住唔會比$佢仲要貼比個女, 依家電話$用係99交, 5) 我老公依家比上網費, 屋企電話費等等, 我哋搬走所有都係99交返...

我同我老公咩咩時就嚟開門, 唔開比佢, 第2日同我講, 你吖要等你老公放假時先好咩吖, 唔係會好累好傷身架...

我姑仔比人飛咗死返嚟瞓梳化, 唔係無床架佢, 係佢張床放晒99d衫同佢自己d垃圾....

我係99度去廁所會用熱水6吓個馬桶, 佢話我晒水晒電, 我話怕嘢到, 佢話係烏joe先嘢到, 嘢到都係我烏joe唔關佢個女事...

嚟到我新居有話要點放d傢私, 我理佢都傻, 間屋係我我點放就點放, 又話佢屋企好多嘢都無位放要攞d過嚟...

我哋買咗張新床褥話想試吓, 話咁大個都無瞓過咁貴嘅床褥

仲有好多.....

珍珠宮

好媽媽勳章

星期日我整咗鯉魚仔年糕, 第一次整都算係似樣.
星期一大女打比我話想食, 我話好呀, 工人蒸熱咗攞出來, 亞女食緊時,

99話: 妖, 林鬼pet pet.

係大女話返比我知架, 大女仲細(小一), 佢唔係講是非, 我叫工人唔好比99知大女講了比我聽.

妖佢個頭, 我亞媽生我都未妖過我呀, 我又唔係整比佢食.

大宅

我99成日同我地講野都有骨落地,好地地食餐飯都成日攪到不歡而散,嬲佢一排唔上去,之後見返就好少少,過一排又開始撩事鬥非,佢講野好有問題

公爵府

白痴99今日又黎料,佢話叫我地裝鑽XXX水俾佢飲,佢都白痴,
水喉水就有得你飲
另外講開我老公個家姊嫁女,佢就教人要攞10圍酒席,
又話自己嫁女無錢收(你買女定嫁女呀)又話D女的老公無
個有錢(住雲景道點會無錢,有錢唔俾你咋:tongue: )又話二哥個老婆
個呀媽最叻(因為收左5萬禮金)真係咩都講一餐,正八婆,
今日佢洗衫又整到我個厠所濕哂,真係想打鑊佢

複式洋房

la la la

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我99衰到唔識講..又勁假..唉><

大宅

好慘呀......................
我不是任你處置
專借吾還

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 BONNIETO 於 08-1-26 16:47 發表
我都看到APPLE.人是要發洩.唔發洩就會發癲.

講d咩呀?可唔可以copy出黎呀??
我係oversea,睇唔到呢..:cry:

子爵府

原文章由 giraheiyear 於 08-1-1 16:43 發表
咁我講吓我99先, 話說我哋1家等咗好耐終於有公屋, 好開心, 因為不嬲都同9962住, 佢好煩咩都要理, 連我同我老公幾時咩都要理, 我99話不如比我姑仔住, 我當然say no la, 因姑仔咁大個人可以用不知所謂嚟形容佢, 24ages ...

你姑仔好 ,生野係咁r ,你99好變態,你同老公d野都理,but你bb好鬼q, 我想講好耐ka

大宅

我都看到APPLE.人是要發洩.唔發洩就會發癲.

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

下?apple都有講?
咁佢地講d咩?? 係咪講我地點樣數臭99?:lol

大宅

好媽媽勳章

原文章由 carykwok 於 08-1-26 13:01 發表
呢度又上左新聞喇~~~今日apple講緊haha

:tongue: 係呀~~今天的 apple 日報都講緊~~hahaha~

大宅

:lol :lol :lol

男爵府

好媽媽勳章

呢度又上左新聞喇~~~今日apple講緊haha

伯爵府

原文章由 我愛Corina 於 08-1-21 03:23 發表

你換左把鎖未

無換吖, 只係加多1把....
99應該知咩事....

佢依家就慘LA, 係都要我哋比返間房姑仔....話說姑仔18/1生日, 佢自己一廂情願買咗個CAKE返嚟又叫我哋返嚟食飯話同佢慶祝, 點知姑仔飯都未食完就閃咗出去, 今日22/1 LA, 今晚返去食飯個CAKE仲係雪櫃, 即係話姑仔5日無返過屋企...抵死吖, 我心都沖埋, 又無頭暈身X唔好叫我返嚟吖...

大宅

係咪個個99都中意自出自入既呢? 我仲慘. 姑仔住我樓上, 所以993時5刻就會黎下. 最高紀錄1個星期黎4次咁多. 我99其實冇咪野, 人亦好好, 不過佢永遠唔明白新抱同99永遠係有啲距離好啲. 同埋佢成日黎會咗住BB同BUN BUN 既TIME-TABLE.:tongue: :tongue: :tongue:

男爵府

原文章由 egg-rice 於 08-1-19 17:50 發表
哈..梗係啦,我識左我HB好耐至上去佢屋企食飯,有時都聽我HB提及下佢呀媽,所以我一早知佢係D咩人,梗係企硬對佢啦,如果唔係第時仲有"訂"企 其實我99d野蠻都係佢d仔同佢hb做成,因為每逢我99想要d咩又或者想點,佢 ...

咁似我件賤人99

小少爺係ma mi 既心肝寶貝

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 giraheiyear 於 08-1-19 20:52 發表
我聽日搬屋la...我諗住叫99幫我睇吓個女...我都未出聲佢已經話: 我約咗人飲茶吖, 你哋小心d la, 睇實個女...

你換左把鎖未

伯爵府

我聽日搬屋la...我諗住叫99幫我睇吓個女...我都未出聲佢已經話: 我約咗人飲茶吖, 你哋小心d la, 睇實個女...

複式洋房

[quote]原文章由 tokwawan 於 08-1-1 17:58 發表

Tokwawan

5) 時常自己來我家, 到門口按鐘才知佢來

乜你99都係咁架, 我以為我唔鐘意佢突如其來, 係自己比較小氣, 但係我就真係唔鐘意佢係我家門外或樓下先打電話黎, 話要黎我家, 你想唔等於我想或我得, 有時有朋友到我家, 佢又突然出現, 大家又唔識, 屋企又唔係大, 都唔知點招呼你好.

黎我家, 又話同個孫玩, 其實就係黎睇電視, 十點幾都唔走, 知唔知人地要睡覺架, 我六點幾就要起身返工, 夜晚要八, 九又或成十點先返到家, 夜麻麻重要招呼佢. 有時重九點幾先黎, 好似係佢屋企咁.

重話我地好唔比鎖匙佢, 咁我就比左spare key我媽, 以防萬一, 點知唔小心比99知道左, 佢打比我媽, 吩咐佢買D食物上黎我家, 等我地唔洗買, 有得食. 呢D咪好心就壞事囉. 乜都有佢份, 好似無左佢係唔得咁. 個口就話叫我地點都好, 唔好出街食飯, 要自己煮, 但係我叫99同自己媽媽來我家吃飯, 我自己煮啦, 佢就同我講, 點解唔出街食, 不如等99煮啦, 99見到你咁辛苦, 好心痛. 呢D咪等攞影后囉, 真係唔好以為電視先有呢D橋.

日日都打電話黎, 實係問我個女, 亞婆有無黎搵你, 有無打電話比你, (通常都無, 因為我媽都怕左99,)又問亞女點解你唔找婆婆 ? 好啦, 如果99係咁關心親家有無見下個孫, 咁點解99要黎我家, 又唔叫埋婆婆呢, 重要係呢頭99同婆婆吃過下午茶, 當晚99就上來我家, 9點幾先走, 跟住即刻打比婆婆話比婆婆聽, 剛去完睇個孫, 99問婆婆, 佢現在去婆婆家和她晚飯好不好 ! 因為我媽是一個人住. 其實99去我家前也可以約埋我媽, 又或吃過下午茶也可以馬上一起來, 為何要這樣呢 ?! 每當99打我家電話沒中聽, 99就會即電我媽, 打聽我們是否在一起. 試過有次亞女午睡, 我又去左洗手間, 聽唔切99電話, 佢即刻打比我老公, 問我地去左邊, 唔知佢點同個仔講, 攪到我老公以為出左乜事, 即刻打電話回家, 我剛去完洗手間出黎, 我老公就質問我地去左邊, 點解99話無人聽電話, 我話亞女sleeping, 我去左 "all 屎", 洗唔洗同99 report 左先至去得"all屎", 又或者如果我地出左街, 係咪唔得呢 ? 要唔要入紙串請呢 ? what a crazy 99 !

首頁
12345...6

尾頁

跳至