自由講場

跳至

首頁
12345...25

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

經過一番努力, 集合咗bk一眾有心之士, 終於完成這封公開信, 請各位登入以下請願網站, 簽一個名表示對政府的福利政策的不滿.

是次行動, 我們並沒有歧視及針對任何申領綜援的人, 是就政府濫發綜援的政策有所不滿及對於那些有工作能力的後生仔女唔做野, 食阿公的人作出申訴.

還有那些一心想取香港福利沒想過為香港出力的那班 "新力軍" 作出強烈不滿.

故此, 納稅人的你, 睇唔過眼的你, 請簽名支持反對政府養懶人.

功德無量~~~~~

http://www.petitiononline.com/bk080329/petition.html

大宅

好媽媽勳章

推~~~~~~~~~~~~~~~~請大家sign~~!

男爵府

Hi, Pulmma,

你&餃次不打(字)不相識, 老朋友麻...

老實講BK友要支持都支持晒, 盡左力就當成功.

呢個時候係想議員/記者知道....我地先係"雙失港人"

1. 失救
2. 失望

原文章由 Pulmma 於 08-5-7 11:39 發表
軍曹大人:

好耐冇見!!

似乎.......我們的聲音冇咩人理, 難怪我成日講, 我地e 班納稅人才是真真正正的弱勢社群.

宏觀全世界, 我覺得香港人係全球最有愛心的一群. ...

水晶宮

軍曹大人:

好耐冇見!!

似乎.......我們的聲音冇咩人理, 難怪我成日講, 我地e 班納稅人才是真真正正的弱勢社群.

宏觀全世界, 我覺得香港人係全球最有愛心的一群.

男爵府

咁都有反對派簽名....認真面皮厚. 重申綜援只係暫時性援助...吾係養你合家一世...(對事不對人)

轉貼

We endorse the 政府必須正視養懶人情況嚴重, 強烈要求檢討福利政策 Petition to 綜援家庭.

Read the 政府必須正視養懶人情況嚴重, 強烈要求檢討福利政策 Petition
537.
536.
533.hang支持現有綜援制度, 中產人士正自私鬼

[ 本文章最後由 keroroee 於 08-5-7 09:05 編輯 ]

男爵府

齊心...事成

水晶宮

http://www24.discuss.com.hk/view ... extra=#pid144400485

又同d hku 的同學仔傾下啦!!!!

水晶宮

最近忙, 唔得閒上來, 因為剛剛做了一個人生好重要的決定, (賣咗層樓, e+煩緊揾屋住)

剛剛突破咗500大關. 有時諗, 得個500人簽名, 要是攪遊行, 會唔會冇咩人參加呢?!!? 好驚啊, 好怕今天又係吃力不討好.

唉~~~~ 我個心又淡啦, 給我一樽salt 吧

男爵府

原文章由 sarah_chow 於 08-4-11 02:17 發表
簽左

男爵府

你講得無錯, 真係立立亂...我寧願返返去我讀中學年代, 又廉潔, 又自愛, 今日聽個朋友講, 原來佢個仔考中作期間....係可以問生字?mug而家香港攪到咁吾踏實架...

原文章由 餃次子 於 08-4-11 21:50 發表
呀ha佬,你post哩段嘢出黎,我真系有感而發.......... 我簡直吾知佢哋個派堆人系神定系鬼,當日班大6人爭取「居港權」,佢哋個堆人或者佢哋堆友好都有份幫的,後來個個施麥鬼爭到重走左去入境處放火,燒死左 ...

男爵府

蝦 八 毛

再係咁落去, 香港人又發移民潮, 淨返既吾係大陸人, 就係我地班老弱傷殘, 各位尊貴既議員, 吾好再執迷不悟, 齊心協力求求香港, 統計處都無辦法估計有幾多B來香港...有可能係天文數字, 吾敢公佈, 係時候要出聲做D野, 挽回投不信任票既中產信心.

原文章由 ha8mo 於 08-4-11 10:32 發表
立法會十七題:內地女子在港所生的嬰兒
  以下為今日(四月九日)在立法會會議上楊森議員的提問和教育局局長孫明揚的書面答覆:

問題:

政府統計處在推算二○○七年至二○三六年的人口時,假設期內每年將有3萬名內地女子 ...

大宅

呀ha佬,你post哩段嘢出黎,我真系有感而發.......... 我簡直吾知佢哋個派堆人系神定系鬼,當日班大6人爭取「居港權」,佢哋個堆人或者佢哋堆友好都有份幫的,後來個個施麥鬼爭到重走左去入境處放火,燒死左入境處嘅職員....後來佢哋個堆人或者友好更幫啲大6人打「居港權」官司,贏左,導致大量大6人黎港生仔,重同香港mama爭醫院床位,香港大肚mama發起遊行,當其時哩炸垃圾系無出過聲,跟住又成日幫啲懶人俾壓力正苦,叫正苦派錢,好la~正苦聽話,派la,但又考慮福利開支嘅問題,哩啲福利開支當然包括埋醫療開支,緊吾夠la,於是正苦又頭痕兼身痕,又黎辣我哋中產嘅苛包,提出醫療融資,佢哋又出黎反,成個遊戲跟本系佢哋自己攪出黎,攪到立立亂個時就出黎扮英雄,扮救世主,目的系為咩?而家佢哋再提哩樣嘢黎打正苦,點解佢哋當初去撐大6人個時吾諗清楚啲長遠嘅問題呀?一味正識去反正苦,一味正識玩政治,佢估我哋中產系盲嘅咩?由始至終哩班垃圾系無為過我哋哩班香港人設想過,我十分之討厭佢哋嘅所作所為.....佢哋真系rubbish~~~
原文章由 ha8mo 於 08-4-11 10:32 發表
立法會十七題:內地女子在港所生的嬰兒
  以下為今日(四月九日)在立法會會議上楊森議員的提問和教育局局長孫明揚的書面答覆:

問題:

政府統計處在推算二○○七年至二○三六年的人口時,假設期內每年將有3萬名內地女子 ...

[ 本文章最後由 餃次子 於 08-4-11 22:25 編輯 ]

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

簽左

男爵府

請繼續支持簽名.

男爵府

請繼續支持簽名.

原文章由 Pulmma 於 08-3-29 12:02 發表

納稅人的你, 睇唔過眼的你, 請簽名支持反對政府養懶人

經過一番努力, 集合咗bk一眾有心之士, 終於完成這封公開信, 請各位登入以下請願網站, 簽一個名表示對政府的福利政策的不滿.

是次行動, 我們並沒有歧視及針對任何申領綜援的人, 是就政府濫發綜援的政策有所不滿及對於那些有工作能力的後生仔女唔做野, 食阿公的人作出申訴.

還有那些一心想取香港福利沒想過為香港出力的那班 "新力軍" 作出強烈不滿.

故此, 納稅人的你, 睇唔過眼的你, 請簽名支持反對政府養懶人.

功德無量~~~~~

http://www.petitiononline.com/bk080329/petition.html

男爵府

原文章由 餃次子 於 08-4-9 22:13 發表
我知道la,聽日叫人黎揸番駕車走lu 我吾想累人有意外 , 我過去hk discuss劈友la.

男爵府

:lol :lol 新招苦肉計..

http://www1.nakuz.com/viewthread.php?tid=3283910&pid=19098854&page=2&extra=page%3D1#pid19098854

大宅

我知道la,聽日叫人黎揸番駕車走lu 我吾想累人有意外 , 我過去hk discuss劈友la.
原文章由 keroroee 於 08-4-9 21:47 發表
吾夠精神就吾好揸車...仲有好多事妳要處理....

男爵府

加左...而家2把咀.

原文章由 Pulmma 於 08-4-9 17:27 發表
http://www21.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=6880038&extra=page%3D1

上去加把咀

首頁
12345...25

尾頁

跳至