婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

洋房

我同6299住正隔離屋,晚晚一齊食飯,結婚1年半以黎我都會夾吓餸比老公。有一晚,99出聲話佢個仔唔鍾意食魚,叫我拆d魚肉比我老公食,之後又試過叫我"不"湯比老公,又叫我切生果...總之就係服侍佢個仔啦
又唔見叫佢個仔服侍吓我:;pppp:

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

係我老公拆比我食
我唔識食
老公唔拆我掂都唔掂

水晶宮

我老公叫我起魚骨拆魚肉比巨食哦...话巨阿妈系甘照顾甘哦...彩你都傻...唔食未唔食...

禁止訪問

男爵府

我99又無咁喎(我生左bb之後,都好鬼憎我99,不過好衰咁諗,你地個d仲經典,我先無咁鬼憎佢 )
佢就係叫佢個仔夾餸俾我羅,mok蝦殼就我地大家都會幫對方做羅

男爵府

我奶奶唔會唔食都要我夾俾佢...

6299當老公同我(心情好時)都係bb仔...

62要99服侍我老公之餘,
都不忘吩咐我接力follow ...

子爵府

好媽媽勳章

我99都係甘,,我地而家一齊住,,
我老公又係唔識lur骨,,,佢又同佢起埋肉,,,
晚晚都會整定d生果擺係雪櫃比佢食,,
仲要驚死佢唔記得食..寫埋紙仔提佢~
我有同佢講過佢要食自然識整,,,
點知佢話驚個仔怕麻煩唔肯自己整~
老公冇胃口唔想食甘多,,
又話我"不"飯"不"甘少比佢個仔,,,
慌死個仔會餓死甘!
佢離譜到朝朝用自己刷牙個杯裝定杯水,擺定係度,比我老公刷牙!!mouth: 頂!!真係唔知咩心態呀!!!
麥都要幫個仔做埋!當佢小朋友甘!痴線!
做埋我老婆呢個位呀笨!!
我老公咩都唔識,,,都係佢造成!!!
兒家變左咩都要我做!!妖!羅我黎搞!
你估我係你個仔個工人咩!!:;pppp: 睬你都傻呀!!

大宅

我老公又係唔鍾意食魚架~因為佢自細鯁過骨 !佢而家好少會食,即使食都會揀d少骨既魚先食~我有時就會自發性咁揀起左d骨先比佢,因為我都想佢食多d魚 !

而我99呢~佢暫時都未開到聲要我點樣點樣服侍老公!假如有日佢開口叫我為老公做乜做乜,我一定會拒絕兼反駁佢!我會同佢講:[咁大個人唔識做架咩?你仲當佢係細路呀?]或者[佢要食自然會自己嚟架啦~又唔見你叫佢服侍我?你當個仔娶左賓賓呀?],擺明同佢作對~就係要佢呢d古代人知道今時今日既女人唔會再係鵪鶉咁任人擺佈 !!!

大宅

我以前個ex, 他阿媽都要我挑晒魚骨先好比d魚他個仔食!!! 除此之外, 食西瓜要挑晒d核, 食提子仲要剝埋皮!!!

我當年好傻好天真, 都有照做!!!

but今日想返, 就覺得自己以前好傻!!!

大宅

畀面勳章

原文章由 心滿意足 於 08-5-7 13:21 發表
我99又係好縱佢d仔,攪到佢d仔咩都唔識,但佢個女就咩都要做,
佢地一家(除左我老公)都係覺得女人天生服侍男人,男尊女卑
女人細時服侍老豆阿哥細佬,大時服侍老公,6299全家人,老時就等新抱服侍返佢
99同姑仔成日單打我無 ...

你老公 你姑仔咁都得?

複式洋房

睇完你地D POST, 我先知原來天下99都一樣, 有次99同我講做MUG唔食D橙(佢黎我屋企小住幾日, D 橙係佢買黎GA), 我話唔想"滅", 點知佢同我講, "你要"滅"埋, 你C6先食GA", 我"下" N"哦" 之後, D橙擺到丟, 我都無理過,
我未嫁之前, 橙唔識"滅", 飯唔識煮, 所有家頭細務唔洗做, 我阿媽真係當我BB金, 連我老豆都睇唔過眼, (好彩我仲識"亂"骨, 佢個仔都唔識:;pppp: ), 同埋佢個仔自己都話, 娶我唔係為左有人服侍佢, 所以, 只要我唔鐘意, MUG都可以唔哂做, SO, 我唔理99叫我做MUG, 我"下" N"哦" 之後, 就當無事發生過GA 啦 當然, 如果唔係D妹仔野, 我都會聽下佢講GA

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

我99又係好縱佢d仔,攪到佢d仔咩都唔識,但佢個女就咩都要做,
佢地一家(除左我老公)都係覺得女人天生服侍男人,男尊女卑
女人細時服侍老豆阿哥細佬,大時服侍老公,6299全家人,老時就等新抱服侍返佢
99同姑仔成日單打我無服侍老公及佢全家
99有次仲話 : 女人結婚係為左服侍老公及佢家人,唔做咁嫁黎做乜?小心比人休左呀
老公即話返佢 : 邊有人咁白痴為左服侍人所以結婚架?咁做乜要結婚呀?去做家務助理都仲有人工啦,唔結婚好過...
另一次我未同老公結婚時姑仔話:我以前係屋企既阿4,阿哥有左女友後,我就唔會再做阿4架喇,以後阿4就係你做,你要服待我屋企人,唔可以駁我父母咀,要聽哂我阿哥及我父母話...

大宅

唉…講起拆骨起肉…我99真係一等極品!
都唔知佢點教仔,搞到個仔有骨有瞉既野都唔食!
有次食飯先講起,好彩我個仔食野口味似我…
唔似佢老豆,我99即刻話都係佢家姐細妹(即我姑9姑仔)
縱壞佢lor,我心諗,聽講佢細細個已經係咁,佢家姐細妹個陣都係唔過10歲左右,你做人阿媽都唔去控制,大左仲要話d女縱壞個仔,唉…
不過都幾搞笑,有次出去食飯,我99走去點左個蝦食,但我又掛住睇住阿b食飯,自己都唔得閒食,我老公見我咁幫我mok蝦瞉,佢都眼啤啤,不過真係幾心涼架,教到個仔有骨有瞉既野都唔食,但個仔居然會mok瞉俾個老婆食喎…

大宅

原文章由 邱吉爾 於 08-5-5 15:49 發表

笑死我,一睇見你咁寫,我即刻諗起梁家輝個樣,同毛姐嘔個樣,笑死la

仲有毛姐嗰一對驚懼嘅眼神,
同一副詑異+忍嘔忍得好辛苦嘅面容!!
男人好鬼要面,大家可以試吓用另類d嘅方式整蠱吓佢,
等c6知醜會主動拒絕之餘又唔駛擺明車馬得罪99!!

複式洋房

吓....你咪同你奶奶講, 佢咁大個人你估佢唔識食咩, 唔食咪唔食囉, 你估我係工人呀

原文章由 hihihaha168 於 08-5-5 14:38 發表
我同6299住正隔離屋,晚晚一齊食飯,結婚1年半以黎我都會夾吓餸比老公。有一晚,99出聲話佢個仔唔鍾意食魚,叫我拆d魚肉比我老公食,之後又試過叫我"不"湯比老公,又叫我切生果...總之就係服侍佢個仔啦
又唔見叫佢個仔服侍吓我:; ...

男爵府

Sorry 喎, 佢仍然超唔老嚟我, 我做得好佢就會面黑唔like, 因為佢其實想我做得唔夠佢好, 等老公like佢多d, 佢覺得我同佢爭仔....(都on居嘅, 佢試過n次老公讚我佢即刻黑面, 有次仲襯老公行開咗就盯住我話: 聽講你煮餸好好味架喎, 可?!)...

但係如果我做少咗d,佢就會誇大十倍,九秒九同所有(真係所有!!!)親戚朋友講....

原文章由 bpwwp 於 08-5-6 12:07 發表

我99就唔敢咁講出口,但如果做開水冲涼之類,佢肯定会好開心!

你99一定好開心你做咁多嘢!

男爵府

我c6返去99到食飯畢湯都唔駛佢呀,不過早兩晚得我三個返去食,我要睇住呀女食,我咪叫c6畢定碗湯等呀女一陣飲,99面口有d黑,不過又唔啱出聲,因為我已經又煮餸又畢飯仲想點,而且我又一定會串返99喎!!!
如果我99好似樓主99咁講,我一定會話"佢係我老公唔係我個仔,就算係我個仔咁大個都好應該自己做啦嘛" 都抵抵地呀!!!

別墅

回覆 #6 wmpl 的文章

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁我好彩少少,99從來冇叫過我夾餸俾佢個仔食~
我本身都自願夾餸俾老公食,如果係99開到聲叫我夾,我就睬佢都有味!:;pppp:

首頁

尾頁

跳至