夫婦情感

跳至

首頁
12345...22

尾頁

複式洋房

24/8朝早5:30
我尋日同囡囡返左我屋企,個囡2點幾3點醒左話要媽媽,甘我話打比媽媽好唔好呀,個囡話好,跟住我打去啦..打了3次都唔聽,唔係因為訓左係因為飲緊,其中一次聽左一兩秒好嘈....跟住我又打,佢都係唔聽,我最後唔打了....要個囡訓,到依家差不多六點我太太連電話都關掉了..都未回家.....連佢屋企人都唔知她去了邊,她真係好勁
24/8朝早8:30
我剛剛同我外母傾完電話,佢個囡仲未返,佢個囡仲send左個sms比佢(遲返唔係有罪)...我仲同外母傾左好多野,原來有好多野我外母都係唔知的.....唉佢去玩我已經唔覺有咩問題,點解個囡想搵下佢,佢都可以唔聽電話甘恨心
24/8下午4:53
哈哈...佢9點返到屋企...十點幾打比我話要聽個囡把聲,我同佢講左好多野,佢肯俾個囡又我照顧了~~不過我媽媽想我外母都在場聽到佢自己個囡答應,我仲差少少就可以同個囡生活了~~
30/8
今日接左個囡...又今日開始就又我照顧,我知日後會好辛苦,不過我唔怕,只要睇到個囡0係自己身邊長大,我已經好心足了~~件事到依家我估都到結尾了.....多謝哂大家...
2/9
囡囡開始習慣同我生活了...我朝早請返黎果位保母都好好,仲教我囡囡野,有咩會打比我同我講,到下午就又我媽媽睇住,個囡就蝦嫲嫲,今日嫲嫲仲買左個琴琴比囡囡玩,我一放工個囡就飛過黎我到抱住我...哈哈
今晚食飯既時候囡囡媽媽打黎,同個囡傾完後就同我講要聽日接個囡返去住一晚..(本身已經講好今個星期五接返去)話佢聽日放假,到第日佢返工前接返去我到...我想話不如妳明天放假過黎接佢,我放工接返佢走啦...甘我又唔洗叫個保母休息,妳第日又返工唔洗接出黎啦...我都未講佢就不停甘講我自私,我唔比佢見個囡果d,我都無甘既意思,全部佢自己諗出黎就話我係...到最後我唔同雋講收左線
之後佢打比我媽媽我家姐聽,我家姐明白我想點就同佢講,我都打比我外母我外母話明白,個小朋友剛剛習慣左,同埋叫我唔好理佢個囡講咩又得佢.....
7/9
依幾日無咩特別,日日都係放工就返屋企照顧個囡,個囡好聽話,前晚同囡囡訓囡囡仲訓0係我上面講爸爸我愛妳...開心死我
12/9
囡囡前日病左...依家無事了~~依家日日返工,放工即刻返屋企湊囡,哄佢訓..尋晚望住個囡訓~~我自己就流左眼淚出黎,囡囡甘可愛聰明,點解得唔到個好既家庭長大~~我用所有既時間照顧囡囡,我都唔覺累~~但我一諗起囡囡大d問我媽媽點解唔係同爸爸一齊既依d問題..我真係唔識答~~囡囡對唔住爸爸比唔到個完整既家庭妳
~
15~6/9
15號我同個囡同我外母飲荼,飲完茶囡囡去左婆婆家玩一陣,我就去剪頭髮,之後就同囡囡搭車去搵佢媽媽,去到佢媽媽做野間鋪到,我見到佢,佢身體差左好多~可能做野辛苦啦~
佢鋪頭有客我就同個囡行陣~等佢無客就同個囡入去,佢同個囡玩我就企0係佢鋪頭出面~~我無咩點同佢講野~到走時囡囡cry得好勁~但無辦法佢都要做野~甘我抱住囡囡走,當我搭車回家時佢send sms 比我話好唔捨得個囡~甘我心諗妳無得放假甘我就話我得閒抱佢過黎比佢睇下啦~佢話唔好佢驚個囡走時又會cry~
前我話又得佢啦~
16號今日有野搵佢商量囡囡d野~今日係我地分開後講得最多野,同埋唔係嘈交既一次
之後仲send左幾個信息比大家~
不過我地唔存有任何hope~
因為我知道佢接受唔到一個打過佢既男人,佢都唔相信我改到(不過我改時佢話我假喎),我呢~~我都接受唔到一個要去玩既太太,可能分開係一件好事~老婆妳係我一生最愛既人,hope妳日後搵到一個愛錫妳既人~個囡我會好好照顧~
26/9
今日囡囡兩歲生日~~我一早就請左假同個囡好玩..一朝早起身食完早餐就去山頂玩~~我個囡上到蠟像館開頭有d驚,之後就係甘影相..之後0係山頂行下睇下野~
夜晚就去左迪士尼...尋晚係helloween~~個囡玩得好開心一d都唔驚~~返屋企中囡囡就訓左~返到屋企就醒左..甘嫲嫲同大小姑姑就同佢唱生日歌~~食生日蛋糕~~凝凝生日快樂~~
20/10
好累好累~~好想停一下~~
努力工作為個囡~做到夜了..家人以為我去左玩~~好累了

[ 本文章最後由 kwunwa_c 於 08-10-20 22:32 編輯 ]

別墅

原帖由 VKwan 於 2010-2-10 04:34 AM 發表
你係因為呢個post比佢呃左定以前已經識佢?

我同距唔系系bk 識家,我地系一齊左先知道對方都有上bk。
但系距開呢個post 個陣我有睇過,不過當時唔識距lor,我以為距系好人tim la~

珍珠宮

原帖由 三月媽咪 於 10-2-10 14:21 發表
古唔到我會識到d 甘賤格嘅人lor~~
等你地仲以為距系好人~
你係因為呢個post比佢呃左定以前已經識佢?

男爵府

原帖由 三月媽咪 於 10-2-10 14:21 發表
等你地仲以為距系好人~

其實你都睇到我打左幾多字啦.
我打梗果時你未出post架

如果我一早見到就唔會話佢好 father 啦..

別墅

等你地仲以為距系好人~

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

wa....簡直係風回路轉呀...
好心你還番d 錢比人啦....
有借有還上等人

伯爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

唔係仲想出嚟搵食呀?!

別墅

原帖由 joyan1228 於 2010-2-9 08:52 PM 發表

你唔系啊麻。。。我都系到爆晒距d 衰野出來,你仲系到話距系好爸爸??距系個騙徒來家!

男爵府

男爵府

你個CASE同我朋友真係好似..

我朋友(男)以前又係行過下古或..去酒吧識左個拳手..一齊唔夠兩個月話有左..但個女仔做左假結婚.佢地只可以生BB出離..但冇結到婚..

生完唔夠6個月..個女既已經開始上網識男仔..
果時個女既仲當我好好朋友....叫我同佢一齊上網識男仔..我當然冇理佢啦...又成日同我講尋晚同左咩咩男人去左邊到玩..又依又路

直到有一次..我朋友打離問我..有冇見過佢老婆..我話..佢唔係同我一齊喎..
佢話..下..佢打比我同我講..話佢同你一齊出去..我朋友仲話..個女依家發梗燒..仲抽筋TIM..屋企個工人又冇錢係身..而我朋友(男)做運輸既行唔開..
最後我去帶佢個女去E院睇..
最後佢個女住左成個星期深切..個亞媽就有倍佢
點知個女出院第二晚又出去玩..又去識男仔..

我朋友尋日打比我..決定同佢個女朋友分開喇
佢話真係忍唔係個女既成日當屋企係酒店..
鐘意返就返..唔返就唔返..

你係一個好既FATHER
你一定要好好咁錫你個女
如果就連你都唔錫佢..佢就真係冇人錫架喇 !!!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 三月媽咪 於 10-2-9 15:37 發表
http://forum.baby-kingdom.com/thread-2905768-1-2.html

BK 用戶:kwunwa_c (陳冠華/鼠)

呢位“生物”系2009年嘅9月份問我借左6千蚊美金,距話明一個星期後會還,(大家一定好奇怪點解我會借比距,因為當時我同距一齊緊。)到而 ...

教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

別墅

我系話呢個“人”,系bk 到扮晒好人扮偉大扮好爸爸~ 又話個前妻點對距~ 其實系個下賤無論嘅“男人”。我比距呃左感情呃左錢~ 見返距以前系呢到開過開post 真系想嘔~

大宅

好媽媽勳章

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2905768-1-2.html

呢位“生物”系2009年嘅9月份問我借左6千蚊美金,距話明一個星期後會還,(大家一定好奇怪點解我會借比距,因為當時我同距一齊緊。)到而 ...

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

下?

別墅

呢位“生物”系2009年嘅9月份問我借左6千蚊美金,距話明一個星期後會還,(大家一定好奇怪點解我會借比距,因為當時我同距一齊緊。)到而加足足半年,我系單親媽咪,有個3歲嘅仔仔。前夫系我借左錢比 ---> kwunwa_c <-- 之後就無比錢我用,因為前夫事業出現問題。kwunwa_c 明知道我無錢,但系一毫子都無還返比我。又tum又求距都唔還!其間距講左無數甘多次話會還,但系一次又一次甘呃我!而加電話唔聽,block 晒我msn, facebook,email。本人而加住系美國,距就系香港。我搵唔到距。

或者距點會仲用呢個account 名,不過相信大家之前都有見過距個名。
系到扮晒好人,好爸爸甘,但事實就系騙徒!呃女人錢!仲要呃個無錢仲要返學嘅單親媽咪!

我而加要問朋友借錢先夠用,我甘大個人第一次問朋友借錢,如果唔系因為距我而加就唔會甘辛苦!我無工作,要返學要湊仔!!其實問女人借已經好失敗,系我蠢以為距真系等來週轉,距又講到一個星期一定會比返我! 又以為”人“地真系好似距講到甘愛我,更加以為大家都系單親就一系好人!所以我先借。

見到距系facebook and bk 系到系甘扮好爸爸,我真系火 + 想嘔~!我要借人錢來生活,距就呃我d錢來生活!距有錢同距個女去玩,我想同個仔去玩下都唔得!仔仔下星期生日啦!甘我可以帶距去邊啊!?

距d 甘嘅“人” 學咩人做爸爸!扮咩好人?甘賤格嘅事都做得出,距憑物野教距個女啊!講到自己好偉大甘,為左個女唔做古或仔,又話已經從良,改晒以前d 衰野,其實距比更多古或仔都要下賤,自私!呃錢呃感情!

kwunwa_c /陳冠華/ 鼠!你做過d 咩天知地知!!我以上講嘅句句都系真話!請大家講句公道說話!我唔系到唱距真系對唔住我自己同我個仔,同埋請呢到d 媽咪都要小心!我同自己講過我以後都唔會再借錢比人!尤其系男人!

複式洋房

原帖由 細細寶 於 09-10-15 01:59 發表
你好!我同你老婆咁上下大~我都有一個2yrs既女........見過你既故事,我覺得你好堅強..坦白講,一yrs ago我老公有第二個女人,期間佢一直同我講佢喜歡出面個女仔佢話我對佢有feel我唔愛你我地唔好一齊啦,個女你好好照顧, ...

幸福唔係必然~~~妳要珍惜呀~~~妳有一個美好既結果
囡囡有時講起媽媽都會唔開心~~不過已經係事實,我只好努力甘做好自己

複式洋房

原帖由 bebedog 於 09-10-15 00:33 發表

若你有時間的話,
可以帶囡囡返多D教會,
不要放棄返教會呀,
可以讓你囡囡系教會感受多D愛,
讓她有正確及積極的人生觀,
將來遇到咩難題,面對的態度也會截然不同…
願主祝福你…
...

其中一個無返既原因係星期六日佢婆婆會接佢返去...so返唔到

複式洋房

原帖由 煒良媽咪 於 09-10-14 13:27 發表

祝福你同你囡囡繼續快樂地生活!

一定會快快樂樂甘生活~~~

複式洋房

你好!我同你老婆咁上下大~我都有一個2yrs既女........見過你既故事,我覺得你好堅強..坦白講,一yrs ago我老公有第二個女人,期間佢一直同我講佢喜歡出面個女仔佢話我對佢有feel我唔愛你我地唔好一齊啦,個女你好好照顧,我沒有放棄,雖然晚晚都喊完至番屋企,我奶奶仲同我講話好平常,直到我等到佢回來,之後我係咁出去玩左6個月左右,其時我老公不停講說話去說服我唔出去玩~但我完全不理會,只係不停講佢有第二個女人對我唔住,而家諗番我只係不停重複一個借口比自己出去..最後我唔再去玩係因為我真係再次feel到我老公既愛同關心~佢話比我知我有收入唔錯既工有一個好好既家,晚晚玩到咁死死下番工有咩意思,而家既佢簡直係101%咁好..我相信你既愛有一天佢會真真正正feel到雖然你打佢,但係我覺得你真係好有心.....同埋我地咁細..呢種問題小不免,但我地要相信未來堅持為小朋友既未來~我希望你同你既小朋友有一個快樂既未來,+油!

複式洋房

原帖由 kwunwa_c 於 2009-10-13 09:34 發表

教會無返了~~真係無時間,同埋自己一個照顧個囡已經我辛苦,星期日可以既話都想休息一下
係呀真係笑左出黎,起碼依家我無後悔過~~~生活得好開心~~

若你有時間的話,
可以帶囡囡返多D教會,
不要放棄返教會呀,
可以讓你囡囡系教會感受多D,
讓她有正確及積極的人生觀,
將來遇到咩難題,面對的態度也會截然不同
願主祝福你

首頁
12345...22

尾頁

跳至