親子旅遊

跳至

首頁
12345...13

尾頁

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我初4/初7去自遊行呀, 你地訂o左機票&酒店未呀?
宜家淨係ANA出o左零晨機價錢咋...HK$3,700 + tax, 我想睇埋JAL咩價錢呀~

[ 本文章最後由 蘇樂B 於 08-10-13 10:18 編輯 ]

子爵府

有無人可以比大阪掃bb貨資料?.......急

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都係住 cross呀 !!
我係3-5/feb 入住呀 !!

你有冇 msn
如有 add 我
[email protected]

旭川動物園唔需要訂票
佢地有一架動物園號好正架 !!但車票一定要去到 day1買定...

http://www.jrhokkaido.co.jp/travel/asahiyamazoo/index.html
旭川動物園號...

http://www5.city.asahikawa.hokkaido.jp/asahiyamazoo/
動物園

原帖由 小BMom 於 09-1-21 15:41 發表

me 2~

我想住果d已full哂,而家book左cross hotel,都係近札幌車站,睇佢個web都幾ok,最緊要方便~

想問旭川動物園號點買飛?駛5駛1早買定?有冇劃位?

伯爵府

原帖由 Oscar媽 於 09-1-21 15:05 發表
我 5 號都係去睇雪祭呀!!
你住邊間酒店

你會唔會去旭川動物園呀 !!
我會 4/2 去呀 !!.

me 2~

我想住果d已full哂,而家book左cross hotel,都係近札幌車站,睇佢個web都幾ok,最緊要方便~

想問旭川動物園號點買飛?駛5駛1早買定?有冇劃位?

子爵府

我 5 號都係去睇雪祭呀!!
你住邊間酒店

你會唔會去旭川動物園呀 !!
我會 4/2 去呀 !!.

食仲睇緊

原帖由 小BMom 於 09-1-21 14:22 發表

頭先double check左,真係bor,7日有效期=出發日期+7日,即可以第8日走~

我31/1出發,5號睇完雪祭,6號1早落東京,stay1晚,7號晚返hk~

而家先plan行程呀,好趕呀,妳有冇食/玩好介紹? ...

伯爵府

原帖由 Oscar媽 於 09-1-21 13:21 發表
7月有效期唔係第 7 日要走...真係唔知

因為我 d 票全是 7-14 天架 !!

我 2/2 凌晨機出發....
咁你幾號返呀

頭先double check左,真係bor,7日有效期=出發日期+7日,即可以第8日走~

我31/1出發,5號睇完雪祭,6號1早落東京,stay1晚,7號晚返hk~

而家先plan行程呀,好趕呀,妳有冇食/玩好介紹?

子爵府

7月有效期唔係第 7 日要走...真係唔知

因為我 d 票全是 7-14 天架 !!

我 2/2 凌晨機出發....
咁你幾號返呀

原帖由 小BMom 於 09-1-21 11:59 發表

新x北海道雪祭團5成團呀,我改左自由行,今日confirm哂package,31/1凌晨機出發,係呢,oscar媽,妳幾多號出發呀?

oscar媽,,我有1個疑問,5知妳解5解答到?我既機票有效期係7日,新x話7日=7晚,即只可留7晚,所以我可以31/1 ...

伯爵府

原帖由 Oscar媽 於 09-1-20 11:09 發表

新x北海道雪祭團5成團呀,我改左自由行,今日confirm哂package,31/1凌晨機出發,係呢,oscar媽,妳幾多號出發呀?

oscar媽,,我有1個疑問,5知妳解5解答到?我既機票有效期係7日,新x話7日=7晚,即只可留7晚,所以我可以31/1玩到7/2,即第8日先走~but之前都冇agent同我咁講過,我亦1直以為7日有效期=玩6晚,第7日走,5知妳有冇遇過?

子爵府

hermanma,,

我上次租車都係 9:00am 先取車
可以 10:30 入到去...油錢唔係好貴...但唔記得幾錢
車有 GPRS 導航好容易..

原帖由 hermanma 於 09-1-8 08:28 發表
Hi Oscar 媽 & 各位

有要事請教, 一家三口 (囝囝6歲)於29 Jan到東京stay Keio Plaza, plan 左30 Jan到 mother farm, 已book 了 free shuttle bus, 但到達時間要11:30怕stawberry farm 會 fully book. 問题如下:

1) ...

水晶宮

唉, 冇用la
美麗華ng成團, 去ng成la
改左去泰國, 都好遲d先再去東京, 而家d yen敢貴,
去泰國可以豪好多
原帖由 adacheung1972 於 09-1-6 20:48 發表

我25/12入左disneysea, disneyland 我以前去過2次, 所以今次入sea, 如果有小朋友, 我覺得入返disneyland開心好多.

別墅

有要事請教, 一家三口 (囝囝6歲)於29 Jan到東京stay Keio Plaza, plan 左30 Jan到 mother farm, 已book 了 free shuttle bus, 但到達時間要11:30怕stawberry farm 會 fully book. 問题如下:

1) 如坐自費車可在10:00前到達,平日的time schedule如下:
新宿至千葉 06:36 - 07:44
千葉至佐貫町 07:45 - 09:09
佐貫町至 Mother Farm 09:30 - 09:53
一分鐘在千葉轉車可以嗎?轉車月台相近嗎? 有冇人試過呀?

2) 如租車有recommend車行嗎? 車程路綫&時間如何?total cost include tunnel∕highway fee + 油錢要多少? 見到toyota 要8:00am至開門,要早一晚取車租24小時嗎?

3)mother farm門卷可在香港reserve嗎? 因落晚機後第二朝就去,如在便利店買不到門卷,可以walk in到mother farm買門卷嗎? ,在电話的mother farm staff略懂英語話no reserve, must have ticket 係咪呢?

4) 想到近市區東京玩雪兜sledding,只是想同囝囝玩玩不是滑雪,有人去過嗎? 有近東京市區滑雪場嗎?
http://www.galaresort.jp/winter/english/

5)有冇人去過呢個近disney既溫泉,有沒有private family溫泉房呢?
http://www.yumegurimangekyo.com/top.html

唔好意思好多問題,帶住個靚仔希望plan好d,唔該哂

有冇人知呀? Thanks !

別墅

原帖由 annamjyeung 於 09-1-8 11:02 發表

我都係29日去,又係住keio,你坐咩airline?

Mother farm shuttle大約11點10分會到。我去年4月去就摘唔到strawberry。我上次都係便利店買飛,要跟旅遊的step及code做,好快搞掂,仲會送多杯雪糕。你亦可去到mother farm先買飛 ...

ANA 下午機呀

大宅

原帖由 hermanma 於 09-1-8 08:28 發表

1) ...

我都係29日去,又係住keio,你坐咩airline?

Mother farm shuttle大約11點10分會到。我去年4月去就摘唔到strawberry。我上次都係便利店買飛,要跟旅遊的step及code做,好快搞掂,仲會送多杯雪糕。你亦可去到mother farm先買飛。

我都會帶囡囡去輕井澤玩雪,會住Prince 的cottage,一來比Keio平,二唔駛禁趕,仲可以行outlet,新幹線個幾鐘到,好方便,即日來回都可以,你可考慮。

別墅

1) 如坐自費車可在10:00前到達,平日的time schedule如下:
新宿至千葉 06:36 - 07:44
千葉至佐貫町 07:45 - 09:09
佐貫町至 Mother Farm 09:30 - 09:53
一分鐘在千葉轉車可以嗎?轉車月台相近嗎? 有冇人試過呀?

2) 如租車有recommend車行嗎? 車程路綫&時間如何?total cost include tunnel∕highway fee + 油錢要多少? 見到toyota 要8:00am至開門,要早一晚取車租24小時嗎?

3)mother farm門卷可在香港reserve嗎? 因落晚機後第二朝就去,如在便利店買不到門卷,可以walk in到mother farm買門卷嗎? ,在电話的mother farm staff略懂英語話no reserve, must have ticket 係咪呢?

4) 想到近市區東京玩雪兜sledding,只是想同囝囝玩玩不是滑雪,有人去過嗎? 有近東京市區滑雪場嗎?
http://www.galaresort.jp/winter/english/

5)有冇人去過呢個近disney既溫泉,有沒有private family溫泉房呢?
http://www.yumegurimangekyo.com/top.html

唔好意思好多問題,帶住個靚仔希望plan好d,唔該哂

禁止訪問

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 adacheung1972 於 09-1-6 20:46 發表

想遲d m come食避孕丸, 問下醫生啦

okok~唔該晒...等我星期五去問下醫生先

伯爵府

原帖由 0120 於 08-12-30 09:59 發表
你地g ng g 係bin度買disneyland門票平d呢, 係mic大黑屋??
買左票去到如果多人係ng係都會ng比入場架??
重有; 你地認為sea 好玩定機動果bin好玩呢??

我25/12入左disneysea, disneyland 我以前去過2次, 所以今次入sea, 如果有小朋友, 我覺得入返disneyland開心好多.
星期五是無飯主婦日

伯爵府

原帖由 蘇樂B 於 09-1-4 19:16 發表
話咁快就1月喇....距離出發日子越o黎越近~但我呢排好lazy, 連睇旅遊書都冇乜心機, 可能個rate太高影響心情啦~

我想請問有冇人知, 如果咁o岩去旅行果個week m come, 有咩方法可以令"佢"遲dd or 早dd到呢? thx ...

想遲d m come食避孕丸, 問下醫生啦
星期五是無飯主婦日

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

話咁快就1月喇....距離出發日子越o黎越近~但我呢排好lazy, 連睇旅遊書都冇乜心機, 可能個rate太高影響心情啦~

我想請問有冇人知, 如果咁o岩去旅行果個week m come, 有咩方法可以令"佢"遲dd or 早dd到呢? thx

男爵府

各位, 我想復活節帶3.5囝囝去東京或者大板5日(其實唔知邊度啱囝囝玩多d), 請問可唔可以提議下行程?

原帖由 ky2005 於 08-12-2 16:54 發表

你講俾酒店d staff聽邊班機,
佢會幫你book(指定果班),
池袋2間酒店好似都係一個鐘1班車

羽田airport limousine:
http://www.limousinebus.co.jp/en/timetable/txt_haneda.html ...

首頁
12345...13

尾頁

跳至