興趣嗜好

跳至

首頁
12345...58

尾頁

民房

請問有冇人知沙田石門公屋幾時開始派呢?!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

由於會員已另開新主題,現把舊主題關閉。
盡我一己之力,發放正能量!

王國長老

王國長老

各位, 由於自由講場乃親子王國最繁忙的討論區之一, 我們現在已開設一個新的討論區, 名為 "志趣相投"討論區, 方便長期討論的會員繼續討論, 現把這話題遷移至"志趣相投", 謝謝大家都體諒和支持!
志趣相投快速連結(shortcut)可於左手邊"自由講場"連結下找到.

版主
edea
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

男爵府

好媽媽勳章

我第2次派左東涌呀~~:tongue:
我no.1166xxx,係大約架咋個no.,因為我最先係1人申請,no.係u字頭,+人之後就比左個g字頭no.我參考!
我都估唔到佢咁快就第3次,原先唸住可以選特快tim...派得唔好既話又小左次機會啦!

洋房

hi 我之前都係同你一樣第1次長青但你依家第3次,你第2次時派左邊度?.?我仲係第2次ja-.-我係3人no.1167
原帖由 優異生 於 09-8-27 20:09 發表

多謝你既回覆,今日見到轉左"已經到達配房階段",估唔到房署會咁快,我好好好好好緊張呀!
我係3人申請....今次係最後一次派啦,希望會有一個好既結果,同到你地做鄰居啦! ...

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

大家即管問下你地裝修緊間屋佢地有冇買到第三保險

別墅

原帖由 eva620 於 09-8-28 23:55 發表

我不是想接野喎.我自己都係搬去石門村住.我唔你我係冇留電話比人.其實d成建商都係外判比人做.叫d人問成建商攞出來睇下佢地有冇買勞保同第三保險. ...

冇買勞保同第三保險,點可以係房署度做承辦商呀?
唔通房署會上身.......
mama:rebecca     bb:芍瑩 /summer

洋房

剛轉左依句:你的申請已經到達配房階段,房屋委員會會根據公屋申請的排序為你安排公屋編配,當你收到配房通知書時,請積極考慮接受編配單位,早日入住公屋,得享安居。上述申請進度,只供參考並應以房屋委員會書面通知為準。

提示:

如需更改聯絡電話或通訊地址,請盡早通知房屋委員會。
如有進一步查詢,可致電房屋委員會熱線2712 2712。

最後更新日期: 2009-08-28
8月22日轉在輪侯

子爵府

原帖由 rebecca121094 於 09-8-28 23:13 發表

eva620~~你係唔係油漆師傅?
你報價報人工.唔包料!
咁包料又幾多錢?
ps:想私人接野做就接啦!
咁你有冇勞保同第三者保險,有起事咁咪戶主上身.....
成日叫人小心承辦商!
...

我不是想接野喎.我自己都係搬去石門村住.我唔你我係冇留電話比人.其實d成建商都係外判比人做.叫d人問成建商攞出來睇下佢地有冇買勞保同第三保險.

別墅

原帖由 eva620 於 09-8-27 00:54 發表

油漆做摌底灰油五合一
鋪地見意你不要做拋光磚.
廚房,廁所做上下櫃另外廚房下櫃做無縫石和不銹鋼盆(廚房不是曲尺櫃).
另外廁所有個駁要做磁磚和雲石.
電制位要更改(包6個位)
要不要做房門
如要更改水喉位及去水(不 ...

eva620~~你係唔係油漆師傅?
你報價報人工.唔包料!
咁包料又幾多錢?
ps:想私人接野做就接啦!
咁你有冇勞保同第三者保險,有起事咁咪戶主上身.....
成日叫人小心承辦商!
ken
mama:rebecca     bb:芍瑩 /summer

洋房

記得上尼報喜呀^^

多謝你既回覆,今日見到轉左"已經到達配房階段",估唔到房署會咁快,我好好好好好緊張呀!
我係3人申請....今次係最後一次派啦,希望會有一個好既結果,同到你地做鄰居啦! ...

洋房

PAULMA我星期日去睇呀,平日要返公,如果要去都要夜晚先去到,
另外KARILAU我老公都有講過冷氣有二合一,不過听人講個散熱唔夠裝系冷氣機位,因為好大座,我都唔知,真系要出去問下,唔該晒

複式洋房

Hi bebe, 你諗住幾時再上去睇進度吖?我要到下星期一仔仔返學後先得閒上去睇,唔知整成點??

複式洋房

我係另一個討論區睇到碩門村只派咗9百幾戶,咁即係話仲有一半未派...如果係咁,仲有大把機會吖,,,等住收信吧~~~期待同你做埋鄰居~

大宅

原帖由 bebe.chiang 於 09-8-28 10:12 發表
請問有冇人會另外再加裝冷氣,因為我得兩個窗口位,但想裝3部冷氣,房署系咪真系咁嚴格唔比呢,葵涌村和石梨村都見有人多裝,哩條村好似系嚴格D呀?

我之前問過人佢話可安分體~二部分體一個散熱不過我冇問到價錢呀~你再睇吓有冇人知可以點做啦~~

洋房

請問有冇人會另外再加裝冷氣,因為我得兩個窗口位,但想裝3部冷氣,房署系咪真系咁嚴格唔比呢,葵涌村和石梨村都見有人多裝,哩條村好似系嚴格D呀?
原帖由 deffy919 於 09-8-27 22:30 發表
"

咁鋪咩會易打理

別墅

"
原帖由 eva620 於 09-8-27 17:45 發表

因為面色同低色唔同

咁鋪咩會易打理

子爵府

等你好消息

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 高達媽媽 於 09-8-25 21:41 發表

未派晒, 好似會派到11月, 你追下房處啦

我係3人申請....今次係最後一次派啦,希望會有一個好既結果,同到你地做鄰居啦!

子爵府

原帖由 bebe.chiang 於 09-8-27 14:56 發表
感恩,你和我同一日收樓喎,你仲未開始裝修呀?找了人準備未呀?

因為面色同低色唔同

首頁
12345...58

尾頁

跳至