想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

又開新part喇
一上黎見到已經過2000

希望此post長講長有
仲會越黎越多BB加入
各位姊妹努力~~

男爵府

好媽媽勳章

過咗2000啦,我開咗Part 12 大家過去繼續傾啦!

原帖由 高齡產婦 於 09-7-29 12:52 發表
醫院冇日本奶粉, 所以我就比QQ食雪印(諗住接近D), 但返屋企就食返森永...

一般都叫唔好轉奶粉, 但我照轉呀, 又冇咩事喎...

我比QQ食森永, 係見人話食森永, 一定有POOPOO...咁QQ一向喱方便都好好, 唔洗我擔心...

...

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

醫院冇日本奶粉, 所以我就比QQ食雪印(諗住接近D), 但返屋企就食返森永...

一般都叫唔好轉奶粉, 但我照轉呀, 又冇咩事喎...

我比QQ食森永, 係見人話食森永, 一定有POOPOO...咁QQ一向喱方便都好好, 唔洗我擔心...

話時話, 原來都好多人食森永架, 我見好多個0811媽咪, 佢哋都係比BB食森永...

本來我都冇諗過食日本奶粉, 但後來發現, 上網/大減價時買日本奶粉, 比本地奶粉仲平呀!

原帖由 ZZSLEEP 於 09-7-29 12:44 發表

物奶粉唔係要跟返醫院咩?其實用物野準則決定架?定係自己鍾意就得呢?

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 高齡產婦 於 09-7-29 12:32 發表
我地比較多人食森永, 同用merries/goon

物奶粉唔係要跟返醫院咩?其實用物野準則決定架?定係自己鍾意就得呢?

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

我地比較多人食森永, 同用merries/goon

原帖由 ZZSLEEP 於 09-7-29 12:22 發表
我想入定d奶粉,尿片啊,唔知邊個牌子好呢?可唔可以比d意見啊.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我想入定d奶粉,尿片啊,唔知邊個牌子好呢?可唔可以比d意見啊.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

花BB
十個月生月快樂

大宅

靚靚花BB

祝你十個月生月快樂

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

四媽, 八媽,

我今天又係唔得閒上來, 要pack baggage, 下午又約左人喎! 所以唔洗掛住我喎!!!

不過, 我地今晚有得見喎!

原帖由 ootolai 於 09-7-29 10:16 發表
花BB,

十個月大生月快樂!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

花BB,

十個月大生月快樂!

原帖由 wuws 於 09-7-29 10:04 發表
今朝見到bk廣告,卓悅在bb展會特價發售森永奶粉。你地要留意下喇!

大宅

好媽媽勳章

今朝見到bk廣告,卓悅在bb展會特價發售森永奶粉。你地要留意下喇!

伯爵府

各位早晨呀!

一媽,
係喎, 妳講完我就記得喇...真係冇記性呀

原帖由 ootolai 於 09-7-28 22:40 發表
四媽,

我今天一早就出左門口, 同杜爸爸去左個boat trip啊! 你掛住我咩??

伯爵府

花BB,
十個月生日快樂!

NEXT嗰單嘢其實妳哋真係唔洗去喇, 今次得好少好少好少嘢咋, 我行咗兩次, 都空手而回...唔好浪費時間, 信我啦...

原帖由 fishballbaby 於 09-7-28 16:53 發表
有D咁既事,咁明天去講座前可以去LOOK LOOK喎

花BB邊有幾個CARSEAT呀,衫就有幾件

男爵府

好媽媽勳章

各位早晨呀!

花BB
Happy 10 months Birthday

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

四媽,

我今天一早就出左門口, 同杜爸爸去左個boat trip啊! 你掛住我咩??

原帖由 fishballbaby 於 09-7-28 16:56 發表
好快就九個月架喇! 其實依個CARSEAT要20磅先至坐得,花BB最近都冇重過,仍然係19.6磅,但坐上去都OK的。

個CARSEAT貴在有ISO-FIX,不過花DADDY鍾意佢有ISO-FIX,冇辦法喇,又可以坐到4歲。

...

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

好快就九個月架喇! 其實依個CARSEAT要20磅先至坐得,花BB最近都冇重過,仍然係19.6磅,但坐上去都OK的。

個CARSEAT貴在有ISO-FIX,不過花DADDY鍾意佢有ISO-FIX,冇辦法喇,又可以坐到4歲。

原帖由 HappyDay2008 於 09-7-28 15:45 發表
嘩!係貴嘢黎喎 。但要九個月先可以開始用,唔啱Eugene用住

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

有D咁既事,咁明天去講座前可以去LOOK LOOK喎

花BB邊有幾個CARSEAT呀,衫就有幾件

原帖由 高齡產婦 於 09-7-28 15:38 發表
花BB好似有好幾個CARSEAT架喎
杜BB依家嗰個好似購自荷花...

二媽, NEXT依家減緊價喎!

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

!係貴嘢黎喎 。但要九個月先可以開始用,唔啱Eugene用住

原帖由 fishballbaby 於 09-7-28 15:32 發表
花BB用緊依款MAXI-COSI CARSEAT

http://shop.o3baby.com.hk/product_details.php?id=76&type=tid&pid=189

伯爵府

花BB好似有好幾個CARSEAT架喎
杜BB依家嗰個好似購自荷花...

二媽, NEXT依家減緊價喎!

原帖由 fishballbaby 於 09-7-28 15:32 發表

http://shop.o3baby.com.hk/product_details.php?id=76&type=tid&pid=189

侯爵府

原帖由 HappyDay2008 於 09-7-28 15:26 發表
花C9,
花BB用邊隻Carseat架?

首頁

尾頁

跳至