跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

你們有無幫bb搵緊N1 或 幼稚園,可以分享一下嗎?

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

我想問各位媽媽知唔知道依間n1(香港道教聯合會圓玄幼稚園(東頭邨))好唔好.
我想俾阿女讀半日n1,屋企附近得好少選擇.

大宅

好媽媽勳章

我依家搵緊黃大仙區邊幾間有半日n1.

別墅

好媽媽勳章

雖然我唔係住黃大仙,不過都算近,我都好想知大家有咩心水幼稚園呀?

大宅

我都住黃大仙,但對N1仲未有計劃,看來要多想想了!

大宅

原帖由 siupoponicam 於 09-8-8 12:26 發表

我都係咁諗,唔想太遠.佢會好辛苦.我聽人講民生1年上午,1年下午,我又驚難適應.

民生小學已轉全日制

大宅

好媽媽勳章

原帖由 三三三 於 09-8-12 20:35 發表
我住在黃大仙.

你諗住n1,俾bb讀全日 or 半日?
我想俾bb讀半日,試一下俾佢自己同人玩.

別墅

我住在黃大仙.
:-) :-( :-D ;-) :-o :-D :-( :-D ;-) :-o 8-) :-? :-P :-x :hammer: :weapon: :adore: :weapon: :adore: :verycold: :party: :lalala: :wave: :ranting: :weapon: :-D :-) :-? 8-) :pint: :hammer: :angryfire: :idea: ?-( :cheeze: :sm: :sick: :lalala: :mrgreen: :-| :wave: :yawn: :wth: :yawn: :chair: :fighting1: :ranting: :tongue: :weapon: :adore: :giveup: :sleep: :party:

大宅

好媽媽勳章

原帖由 三三三 於 09-8-11 23:47 發表
我諗我都會選擇聖母.
現正找2歲班(唔知那間好)

where u live?

別墅

我諗我都會選擇聖母.
現正找2歲班(唔知那間好)
:-) :-( :-D ;-) :-o :-D :-( :-D ;-) :-o 8-) :-? :-P :-x :hammer: :weapon: :adore: :weapon: :adore: :verycold: :party: :lalala: :wave: :ranting: :weapon: :-D :-) :-? 8-) :pint: :hammer: :angryfire: :idea: ?-( :cheeze: :sm: :sick: :lalala: :mrgreen: :-| :wave: :yawn: :wth: :yawn: :chair: :fighting1: :ranting: :tongue: :weapon: :adore: :giveup: :sleep: :party:

複式洋房

原帖由 siupoponicam 於 09-8-8 12:26 發表

我都係咁諗,唔想太遠.佢會好辛苦.我聽人講民生1年上午,1年下午,我又驚難適應.

呢幾日睇新聞見到啲媽咪同仔女左撲右撲, 好慘,令我又唸...係咪辛苦啲都要幫佢舖定路呢?

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Hilvin@630 於 09-8-8 01:40 發表

其實我都有考慮培正同民生,一直讀上去,既可配合同一教學模式,第日直上小/中學又比較容易,但BB咁細個就要坐咁遠校車,好似好慘咁,所以仲未唸掂........ ...

複式洋房

原帖由 QueenieYan 於 09-8-6 12:35 發表

我仍在考慮中,以下學校:
1) 培正幼稚園
2) 民生幼稚園
3) 鑽石山靈糧幼稚園
4) 張祝珊幼稚園
5) 宣道幼稚園
6) 培道幼稚園
7) 仍考慮緊其他學校

你在考慮那想學校呢? ...

其實我都有考慮培正同民生,一直讀上去,既可配合同一教學模式,第日直上小/中學又比較容易,但BB咁細個就要坐咁遠校車,好似好慘咁,所以仲未唸掂........

複式洋房

[quote]原帖由 siupoponicam 於 09-8-6 11:35 發表

你有無睇佢個網頁?我都唔知好唔好,可以問一下其他媽媽的comment. [/quote
有呀!不過好似冇乜特別好詳細介紹,上網過,亦冇乜COMMENT,只搵到一個係好嘅,所以,都係唔知好唔好.......

大宅

大家好,我係住鑽石山,鑽石山&黃大仙D幼兒園大多數係全日架! 我會選擇九龍城果邊D學校多!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 QueenieYan 於 09-8-6 12:35 發表

1) 培正幼稚園
2) 民生幼稚園
3) 鑽石山靈糧幼稚園
4) 張祝珊幼稚園
5) 宣道幼稚園
6) 培道幼稚園
7) 仍考慮緊其他學校

你在考慮那想學校呢? ...

我仲睇緊,我老公覺得唔需要讀名校,只要bb開心.但我就唔想bb讀的幼稚園的教育方式同小學差太遠.不過,你選人,人選你,所以要睇多幾間. 但是如何可以我首選都係聖母,佢係依區算係一間較好的.

大宅

原帖由 siupoponicam 於 09-8-6 11:38 發表

thx,
你有無心水的k1, 我想搵多幾間考慮吓

1) 培正幼稚園
2) 民生幼稚園
3) 鑽石山靈糧幼稚園
4) 張祝珊幼稚園
5) 宣道幼稚園
6) 培道幼稚園
7) 仍考慮緊其他學校

你在考慮那想學校呢?

大宅

好媽媽勳章

原帖由 QueenieYan 於 09-8-5 15:56 發表

聽聞是活動教學呀.

thx,
你有無心水的k1, 我想搵多幾間考慮吓

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Hilvin@630 於 09-8-4 21:15 發表
HELLO!我住采頣,都係黄大仙區架!

想問吓,你哋知唔知港澳信義會錫安紀念幼稚園好唔好呢?係黄大仙差館後面.

你有無睇佢個網頁?我都唔知好唔好,可以問一下其他媽媽的comment.

首頁

尾頁

跳至