跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

Hello!!!

請問有兩本填色簿9月1日要唔要交架?

別墅

I forgot la. but see the recently notice haven't mention parents day, I think you're right. Thanks.
原帖由 mikitten 於 10-6-29 17:41 發表

唔係一年得一次,就係農曆新年前果次咩?
ccee

子爵府

原帖由 cceeccee 於 10-6-29 13:47 發表
do you know when is "arents" day? no mention in the handbook cause I need apply leave.

唔係一年得一次,就係農曆新年前果次咩?

別墅

do you know when is "arents" day? no mention in the handbook cause I need apply leave.

ccee

子爵府

原帖由 浩霆豬豬 於 10-6-6 17:29 發表
尋日見到k3家長放榜好緊張,有啲派到第一志願好開心!出年輪到我哋啦!呢排一諗起覺得好煩又好擔心!

係呀....成日仲心大心細,唔知揀邊間好.....

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

尋日見到k3家長放榜好緊張,有啲派到第一志願好開心!出年輪到我哋啦!呢排一諗起覺得好煩又好擔心!
我要記得幸福......

子爵府

原帖由 浩霆豬豬 於 10-6-4 00:15 發表
其實奧數係學啲乜呢?

其實我初初都唔係好知係乜,原來係學下D思維同簡單推理果類野。

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 mikitten 於 10-5-23 10:16 發表

阿仔依家學緊奧數,應該學埋6月就上完,之後佢都話想學數,但係一係學珠心算,一係就手指速算,老公又話兩樣都唔好,叫阿仔學畫畫.....

其實奧數係學啲乜呢?

子爵府

原帖由 浩霆豬豬 於 10-5-23 01:08 發表
報咗協康會暑期嘅舞蹈班同兒童電腦班,等緊抽籤結果,本身已經返緊畫班同跆拳道,六月開始會學埋珠心算,游水會出年先學,我個仔好怕水!

阿仔依家學緊奧數,應該學埋6月就上完,之後佢都話想學數,但係一係學珠心算,一係就手指速算,老公又話兩樣都唔好,叫阿仔學畫畫.....

子爵府

原帖由 cceeccee 於 10-5-22 23:46 發表
升高班, 但呀仔話唔升喎, 因為唔知老師講咩同埋唔識. 都唔知點好, 仔仔好似十分抗拒咁, 請問你哋小朋有咩反應呢?

阿仔又冇話唔明喎,升班佢最緊張就係睇自己去邊個課室,同埋D同學仔係咪一齊升。或者你搵老師傾下啦~

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 cceeccee 於 10-5-22 23:46 發表
升高班, 但呀仔話唔升喎, 因為唔知老師講咩同埋唔識. 都唔知點好, 仔仔好似十分抗拒咁, 請問你哋小朋有咩反應呢?

我個仔又無喎!而家成日話自己係哥哥.

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 cceeccee 於 10-5-19 12:47 發表
what summer couse you will enrol?

報咗協康會暑期嘅舞蹈班同兒童電腦班,等緊抽籤結果,本身已經返緊畫班同跆拳道,六月開始會學埋珠心算,游水會出年先學,我個仔好怕水!

別墅

ccee

子爵府

原帖由 cceeccee 於 10-5-19 12:47 發表
what summer couse you will enrol?

諗住俾佢學游水同跆拳道,可能學埋畫畫。不過唔知去邊學游水好.....

別墅

ccee

洋房

Triangle

原帖由 mikitten 於 10-4-26 13:54 發表
你地買咩鉛筆俾小朋友做功課?係咪2B會好過HB?我想搵D寫出o黎唔太淺色,但係又擦得乾淨o既。

Staedtler or Faber-Castell triangle shape pencil

別墅

HB, triangle pencil.
ccee

子爵府

你地買咩鉛筆俾小朋友做功課?係咪2B會好過HB?我想搵D寫出o黎唔太淺色,但係又擦得乾淨o既。

子爵府

原帖由 cceeccee 於 10-4-26 10:12 發表
The visit Primary enrol form, the yellow one (I forgot the school name), have arrange coach to school. Will you join?
Will you consider Tin Shui Wai, Joseph Li (Li Chung Tak)?? any comment?

好似係去參觀梁省德,因為冇諗住揀呢間,所以唔去lu。都係諗住揀返元朗區,冇諗過天水圍果D學校呀~

別墅

The visit Primary enrol form, the yellow one (I forgot the school name), have arrange coach to school. Will you join?
Will you consider Tin Shui Wai, Joseph Li (Li Chung Tak)?? any comment?
ccee

首頁
12345...10

尾頁

跳至