自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

已有相, 事發經過如下.

星期日下午五點幾同老公同個仔係尖沙咀彌敦道右轉行去海防道(即係地鐵站清真寺出口), 一轉彎差唔多到電話亭聽到有人嘩一聲, 轉頭一望(老公同個仔行後面), 見到有條鐵通咁o既物體一路係個仔身後左邊慢慢咁碌緊向馬路, 我見後面d人望向右邊梯級方向, 見到有一個坐係梯級用柺杖o既男人望住我揮手, 我第一時間叫老公:你快d幫佢執返啦, 點知我老公都未開始行, 有個派傳單o既後生女好快咁跑過黎我側邊講:呢個男人short架, 佢用條鐵掟你小朋友後面呀! 我之前都比佢掟過呀!
我同老公一聽到即刻望下個仔, 佢隻眼開始谷眼淚, 我地問佢痛唔痛, 佢無講野剩係up頭, 我即刻嬲到發癲, 拉起佢件衫check背脊遂忽問佢痛唔痛, 好彩無傷痕, 諗住用相機影低呢個pk個樣個陣佢已經閃咗去向彌敦道個邊樓梯仲帶埋頂cap帽(老公同個仔一路企係海防道), 我即刻用部機對住佢初頭仲又dup頭又用手姐面,
圖: 已帶cap帽, 用手"姐"面

圖: dup頭

圖: 佢就係用左手個支鐵掟我個仔!大家覺唔覺得奇怪, 除個兩支柺杖另外仲有支鐵

影咗幾張之後

我叫 : 你癲o架!! 用條鐵掟小朋友!!!

pk: 我無呀!!!我點會無端端掟人(一臉委屈, 語氣係正常人, 百份百唔係傻!)

我越鬧越大聲 : 無??!!!我個仔4歲咋!!!咁你都掟!!!你痴架!!!鐵o黎o架大人都受唔到啦, 何況細路仔呀!!!!!

pk繼續一臉委屈話自己無掟!!仲開始向我行過o黎
圖: 開始起身向我行過o黎

我老公行埋過o黎企係我側邊

pk繼續堅持自己無做到, 仲一臉"楚楚可憐"我以越講越大聲

我 : 無???有人睇到你掟呀!!!要唔要搵埋証人報警呀!!!!

pk開始知理虧好細聲咁答: 好呀

老公: 你唔係跛, 我一早打x咗你!!

pk繼續堅持自己無做到, 仲開始轉身走.
圖: 轉身走(大家留意下, 佢左楂住掟我個仔支鐵一路係無用o架, 我懷疑根本係佢隨身武器!)

圖: 睇下佢d戲幾好, 幾無奈!

我 : 細路你都掟咁無人性!!!抵個天收你, 抵你跛!!!
(希望大家唔好怪我咁樣對一個傷殘人仕, 我做亞媽見到個仔咁, 真係會失控)

臨走有個阿伯話個pk正衰人, 叫我地應該報警拉鬼咗佢.

呢個人應該係掟過好多次人因為佢應該持住自己成身紋身, 以為人人怕咗佢, 所以希望各位媽咪路經尖沙咀一定要小心呢個衰人(尤其帶住小朋友同bb出街o既媽咪)難保佢唔會連bb車都照掟.

呢個衰人話唔定鍾意向住人尾龍骨掟想搵人做佢同類!!!

大宅

謝謝分享.
我成日都經過果度,都要小心D.

子爵府

好媽媽勳章

多謝樓主提醒,樓主講得啱抵個PK跛既
樓主老公都好脾氣喇俾我C6打左佢好耐喇

大宅

嘩...衰得咁緊要,正死剷!!!

男爵府

回覆 1# 山揸肉 的文章

push. let more people notice this guy.

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

好彩你提醒!呢D人正人渣

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

禁止訪問

大宅

而家有問題d人好似多咗喎!大家出街真的要小心!

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

大宅

我細個果陣o係黃埔返學 (架船附近)

行到m記通向果個1蚊拍賣個商場(果陣1蚊拍賣場...e+ 5記得叫咩商場名) 果條路果陣

有個男人無情情踢左我一腳

之後我唔g點...當時我同爺爺一齊行緊...

我好驚...驚住果個人會再打我

又唔知話唔話俾爺爺知...

行左幾步...開始離佢遠小小...
我話俾爺爺知..
爺爺即刻追上前罵佢呀

話佢做咩踢我

果陣我好驚...
驚佢打我阿爺

好彩佢冇
不過佢唔認

好彩有個好心路人, 佢出聲話見到事發經過
叫佢唔好走

之後差人來左
我仲記得果陣見到好多同學仔經過

返到學校佢地以為我撞車 (因為在馬路邊)

事後我記得爺爺帶我去睇跌打

有好幾日都要 "達"住d 藥膏o係腳上面架

隻腳程沖涼又唔濕得水

男爵府

2024勳章 BK Milk勳章

大個仔是"華"

複式洋房

嗰個咁嘅變態佬真係完全變態! 是否心理有問題? 冇情情打人(仲要是小朋友), 簡直是恐怖兼冇人性! 大家定要小心並提高警覺!

男爵府

+3金熱血 畀面勳章

正pk
多謝提醒
[email protected]
扭計王1d:7lb1
       34d:10lb3   
       85d:15lb5

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大宅

好媽媽勳章

其實我覺得大漢心理不平衡
原帖由 muicc 於 09-10-5 22:05 發表
呢d紋身大漢...好人有限

水晶宮

好彩你仔仔無事呀
真係要 call 999

不過果一刻佢咁樣行過黎
真係好驚佢會掟樓主添呀

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

short short 地

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

民房

大家如果遇到呢D事,一定要報警,因為就算佢今之無掟傷人,但難保下次唔會,如果小朋友比佢掟到個頭就大件事,所以一定唔可以比佢繼續咁做。

首頁
12345...6

尾頁

跳至