親子旅遊

跳至

首頁
12345...16

尾頁

子爵府

我1月17日跟康太~

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 rolandbb 於 10-3-6 17:35 發表

係咪指上韓國網睇定d價錢先 ??
價錢一定平過香港, 所以我完全冇睇價錢, 返而睇哂每間shop要買d咩, 一衝入shop就比張紙sales執, 先行得哂咁多間 (時間太short)

別墅

我06年去時. 都係print 這張..
原來四年後都係一樣..勁

原帖由 shirleyshek 於 10-2-5 21:02 發表
韓國換won coupon

新韓銀行
http://chinese.visitkorea.or.kr/chs/GK/pop_print_coupon.jsp

我女的滑雪鏡是租架 WON 15000.

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 mandy_lee 於 10-3-6 10:35 發表

都係化妝品skinfood, missha, etude hse, innisfree.
你可以先行上網看下及mark 底先, 因去到多數唔夠時間行.

係咪指上韓國網睇定d價錢先 ??

男爵府

原帖由 rolandbb 於 10-3-5 10:30 發表

我第一次去韓國, 想知道有 d 乜係必買或者值得買呢 ?? 唔該.

都係化妝品skinfood, missha, etude hse, innisfree.
你可以先行上網看下及mark 底先, 因去到多數唔夠時間行.

侯爵府

原帖由 mandy_lee 於 10-3-5 09:31 發表

我是 16/2 出發
airport 有coupon 143.88
賭場 144.5
明洞 146
簽卡計埋handling :145.5

咁suggest airport 唱小小不用太多, 到時係市區唱番. 而化妝品就全部look card. 臨最後係手信店都可以look card. 預cash ...

我第一次去韓國, 想知道有 d 乜係必買或者值得買呢 ?? 唔該.

男爵府

原帖由 elisa 於 10-3-4 20:24 發表
我在二月尾報咗韓國團,三月尾出發。今日我打去
旅行社問是否成團,旅行社話人數無問題,只係睇
下有冇機位和酒店,都要臨出發前7日前才肯定。
如果不能成團,我地咪好掃興,到時又要四周圍撲
邊間旅行社有位,剩返D位都未必好嘢。 ...

有啊xmas 新x 又係咁日日打去check 都係咁話未confirm. 拖到最後佢地咁q 出新年團我就即刻轉團. 當然團費貴咗好多啦.

男爵府

原帖由 牛精仔 於 10-3-4 17:58 發表
韓國換啦, 當時係143, 走時高少少, 旅行社都suggest去到先換

我是 16/2 出發
airport 有coupon 143.88
賭場 144.5
明洞 146
簽卡計埋handling :145.5

咁suggest airport 唱小小不用太多, 到時係市區唱番. 而化妝品就全部look card. 臨最後係手信店都可以look card. 預cash 同影相仔買相片, 買下飲品. 南大門我無去唔知個度買嘢是不是要比cash.
evis 係個邊做緊半價.
如果買skin food 我suggest 分開幾次比$ samples 會多d . 因我上次買好多但裝好晒都只係2大袋, 感覺上sales 就唔係比咗好多samples. 相對人地買幾件都成10 幾20 包samples.

複式洋房

我在二月尾報咗韓國團,三月尾出發。今日我打去
旅行社問是否成團,旅行社話人數無問題,只係睇
下有冇機位和酒店,都要臨出發前7日前才肯定。
如果不能成團,我地咪好掃興,到時又要四周圍撲
邊間旅行社有位,剩返D位都未必好嘢。
本身我旅行都喜歡自由行,但C6喜歡跟團,拖住小
朋友沒有得揀。
你地有沒有遇到邊間旅行社有這問題出現,咁點樣做
呢?

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 rolandbb 於 10-3-4 16:33 發表

請問你地响hk 定韓國換韓圜呢 ?? 依家d兌換率係幾多呀 ? 我25/3出發, 唔該.
韓國換啦, 當時係143, 走時高少少, 旅行社都suggest去到先換

侯爵府

原帖由 花子 於 10-2-24 16:50 發表

我去果個係雪嶽山WATERPIA,應該唔同嘞!WATERPIA有室內同室外,有兩個水道相通,室內有個人造浪泳池同管道滑梯,係暖水泳池,落水果下都幾赤嫁,去到室外,就真係只凸個頭上水咋*.*我仲伸條脷賞雪,唔係得我一個咁做嫁^O^
D ...

請問你地响hk 定韓國換韓圜呢 ?? 依家d兌換率係幾多呀 ? 我25/3出發, 唔該.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

謝謝你

我22號晚出發喇

原帖由 mandy_lee 於 10-3-3 09:24 發表
sushi - around hkd 250 per head
~慢慢學懂~               
不要太在意別人的說話,我並不輕易受到影響的,
人人都有著自己的想法,有著不同的意見同道理,
但惡言往往都是出於妒忌.

男爵府

原帖由 winniewongpy 於 10-2-26 11:12 發表
我想問大家 upgrade 個餐要加幾多錢

sushi - around hkd 250 per head

複式洋房

我一家三口參加咗縱x遊3月27日嘅KSM5,大人$3799、小童$3299(未計稅同保險)。坐朝早九點幾國泰機,唔洗坐零晨機咁辛苦,去哂細路仔喜歡嘅兩個樂園,住鳳凰城溫泉樂園度假村一晚,跟住住三晚五星級洲際酒店Grand Inter Continental 或 Coex Inter-Continental Hotel,好期待啊,希望成團啦!

琥珀宮

原帖由 nicki 於 10-2-19 13:26 發表
剛參加egl high one 團返來,導遊tanny 好盡責,影相哥哥影啲相好靚!high one 個場好好玩,everland好玩過樂天世界,但係全程戸外勁凍。我地upgrade左一日coex intercontinental自助早餐同有兩日high one hotel 自助早餐,好正! ...
 我都係JOIN EGL, 又係TANNY帶架 ! 佢真係好好, 又細心

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我想問大家 upgrade 個餐要加幾多錢

原帖由 花子 於 10-2-24 14:01 發表
係導遊問我地要唔要Upgrade個餐,佢要預先同餐館book定,無得臨時加。
~慢慢學懂~               
不要太在意別人的說話,我並不輕易受到影響的,
人人都有著自己的想法,有著不同的意見同道理,
但惡言往往都是出於妒忌.

複式洋房

你地去韓國跟邊個團,我想帶兩個小朋友在復活節去玩,
永安團費好貴,要$6599,新華和星島要二千幾三千蚊。
你地跟個團好唔好呀,請介紹一下。

男爵府

原帖由 emmypun 於 10-2-24 20:25 發表

咁你有冇入Everland 玩呀?

玩了幾個game 米唸住帶個女去見識下, 但入去even室內我都覺得d 水cold cold 地. 又怕過時間米同阿女玩了一陣走人.
其實行程中無物時間買手信( 食方面 ) , 去到lotte world 我就無物點玩就走去lotte supermarket 買了小小,同導遊帶去手信店d 價錢difference 都幾大下.

別墅

每天都有陽光....唔覺好凍....
小朋友最鐘意滑雪~

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

原帖由 mandy_lee 於 10-2-24 17:53 發表
我個個係EVERLAND 隔離我就覺得D 水好COLD 早知唔去好過去浪費個幾2個鐘.

咁你有冇入Everland 玩呀?

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

首頁
12345...16

尾頁

跳至