跳至

首頁

尾頁

大宅

呢度既媽媽好好傾! 話咁快又要開新版!

祝各位媽媽開開心心, 幸福美滿, 順順利利生個可愛精靈健康既BB!

希望咁多位BB都乖乖, 聽爸爸媽媽話, 讀書叻, 運動醒, 腦筋轉數快!

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2995627-1-1.html Part 1
http://forum.baby-kingdom.com/thread-3088797-1-1.html Part 2

王國長老

王國長老

各位, 由於回應數已過2,000, 麻煩大家開新part繼續討論, 謝謝!

edea

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

別墅

有米就唔駛驚請唔到好既陪月~ 慢慢黎都得啦~ heehe..

原帖由 Vana 於 10-6-15 11:39 發表
恭喜哂呀....... 係咪都係幫你BOOK1月呀? 都係張醫生?

我黎下星期照oscar......所以無咁快有機會睇第2個醫生.... 我諗都係要搵番余啟文....同埋去仁安架勒....-.-

不過我上網搵到個媽媽比張醫生同余醫生都開過刀生 ...

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Vana 於 10-6-15 12:36 發表
哈哈, 如果我係千憶新抱.... 梗係使80萬包左仁安間5000幾呎大房, 生仔都唔使過床呀.....

話時話, 余醫生話都有人on waiting list等呢間房間, 通常個D人都有幾個保"標"....所以包埋房比佢地留宿架 (余醫生咪就係成 ...

下...C+比左成幾萬蚊去生B, 咁都仲要受氣 !!! 有無攪錯 ~~ 投訴佢地啦~

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

哈哈, 如果我係千憶新抱.... 梗係使80萬包左仁安間5000幾呎大房, 生仔都唔使過床呀.....

話時話, 余醫生話都有人on waiting list等呢間房間, 通常個D人都有幾個保"標"....所以包埋房比佢地留宿架 (余醫生咪就係成日同我講埋呢D無謂野law....我心諗關我鬼事咩 -.-)

人地話法國好多姑娘做左好多年, 出左名惡....有個媽媽話係産房姑娘完全當佢無到, 係D嬸嬸睇唔過眼先教佢用過口吸笑氣.....

所以先話想D uncle幫手睇下姑娘可唔可以手下留情... 如果BOOK到法國的話....而家唔駛諗啦 :)

原帖由 siuting111 於 10-6-15 12:19 發表

haha..唔通你係千憶新抱??
可以叫d姑娘對你可以唔惡?????????

如果各方面都咁方便唔會有問題,其實你唔難去搵間好醫院生bb????

男爵府

原帖由 Vana 於 15-6-2010 12:04 發表
係咩? 我成日以為仁安最多內地人添?

我都有個朋友係仁安生BB...佢話D姑娘簡直係佢救命恩人喎.... 佢話順産姑娘緊要過E生....

但我成日諗住法國方便所有人....同埋有2個uncle係個到做左好多年駐診醫生 (唔 ...

haha..唔通你係千憶新抱??
可以叫d姑娘對你可以唔惡?????????

如果各方面都咁方便唔會有問題,其實你唔難去搵間好醫院生bb????

健健康康,快高長大啊~

大宅

原帖由 Vana 於 10-6-15 12:04 發表

我都有個朋友係仁安生BB...佢話D姑娘簡直係佢救命恩人喎.... 佢話順産姑娘緊要過E生....

但我成日諗住法國方便所有人....同埋有2個uncle係個到做左好多年駐診醫生 (唔 ...
我都係有個朋友係仁安生過,話好過法國好多,但因法國近我屋企咁老公唔駛咁辛苦ma,如果你識人咁好似係法國好d喎

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Vana 於 10-6-15 12:04 發表

C+ D 姑娘應該好好架喎 ~ 係政府果D 先惡之麻 !

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

但我成日諗住法國方便所有人....同埋有2個uncle係個到做左好多年駐診醫生 (唔係婦科), 諗住可以叫佢地D惡死姑娘對我好D咋.....

不過仲未同uncle講我有左.... -.-

原帖由 天使-BB 於 10-6-15 11:47 發表
係呀仁安環境好d架,靜d同埋冇咁多大6人.有車咁方便唔駛擔心啦!

大宅

原帖由 Vana 於 10-6-15 11:39 發表
恭喜哂呀....... 係咪都係幫你BOOK1月呀? 都係張醫生?

我黎下星期照oscar......所以無咁快有機會睇第2個醫生.... 我諗都係要搵番余啟文....同埋去仁安架勒....-.-

不過我上網搵到個媽媽比張醫生同余醫生都開過刀生 ...
係呀仁安環境好d架,靜d同埋冇咁多大6人.有車咁方便唔駛擔心啦!

大宅

原帖由 sasa612 於 10-6-15 11:35 發表
你個c fu咁勁, 可唔可以介紹比我呀 ~
咪楊x命law,我真係好多謝佢,佢講好多嘢都啱無論已發生or未發生....

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

不過我上網搵到個媽媽比張醫生同余醫生都開過刀生BB...... 佢話余醫生手勢好好多...... 張醫生佢痛左成個月 (不過我諗有時都講彩數....)

雖然我諗住順産 (不過有時D野話唔埋, 都係搵個手勢好D好....)....同埋佢話仁安環境同nurse都好好多......

令我feel more comfortable 去仁安....唯一係屋企拎野比我無咁方便..... 不過老公話到時一定會自己車媽咪黎, 或者安排公司司機, 叫我放心.....

但我仲係乜都好擔心.....又未搵到陪月, 又未照oscar.....又有排先睇政府, 我諗到時都唔輪到我有位照結構...-.-

原帖由 gandi媽咪 於 10-6-15 09:34 發表

醫生話BOOK 法國無問題 ~ 今日下午姑娘會打比我講OSCAR 個結果, 我到時會問一問姑娘, 係咪真係BOOK 左 !

我唸走前問醫生, 幾時開刀, 佢都好似話15-24號喎 ~

但25-27 係紅日, 我想28號先拎產假, 咁唔洗SIT 多3日 ...

男爵府

你個c fu咁勁, 可唔可以介紹比我呀 ~

原帖由 天使-BB 於 10-6-15 11:11 發表
我會呀之前批完命先知原來個時辰八字係會影響咁多嘢架,我呢個BB都係佢叫我幾時做IVF而成功架,超勁呀!!!!

男爵府

原帖由 gandi媽咪 於 15-6-2010 11:29 發表

但我想叫佢拍底BB 出世喎 ~~
不過如果佢拍片, 就唔可以坐我隔望, 所以都好難決擇 !

拍片唔可以拍足全程,好似後半開始先可以拍,bb拎出來,剪臍帶果該(剪彩咁)可以影呀...hahaha...

健健康康,快高長大啊~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 siuting111 於 10-6-15 11:21 發表

到時叫你老公只要情深款款望住你...唔好望其他囉...
hehe....

但我想叫佢拍底BB 出世喎 ~~
不過如果佢拍片, 就唔可以坐我隔望, 所以都好難決擇 !

大宅

好媽媽勳章

原帖由 天使-BB 於 10-6-15 11:24 發表
但好多時BB都會早d出世架喎,你28/12先放產假,我驚你已經生左啦...

咁又係 ~~ 哈! 呢個只係我既想法 !
實際都要擇左日先決定 ~

男爵府

原帖由 天使-BB 於 15-6-2010 11:21 發表
siuting111 你頭先係唔係pm我呀?收唔到呀...

pm你呀~~

健健康康,快高長大啊~

大宅

原帖由 gandi媽咪 於 10-6-15 11:16 發表

我第一次產檢知道12月31, 我已經唸住28號先請產假, 唔想sit 多3日比公司架啦 ~ 因為新年果度又sit 幾日, 1月1 又sit, 我地果度都sit 左1個week架啦, 如果再加埋呢3日咪1W3D, 好SIT 喎 !!! ...
但好多時BB都會早d出世架喎,你28/12先放產假,我驚你已經生左啦...

男爵府

原帖由 gandi媽咪 於 15-6-2010 10:50 發表

我都仲未知我老公會唔會入, 佢都應該想陪我既, 但佢又怕血 !! 我真係驚佢暈左係度 ~~ 但我又想佢同我一齊入去喎 !

到時叫你老公只要情深款款望住你...唔好望其他囉...
hehe....

健健康康,快高長大啊~

大宅

siuting111 你頭先係唔係pm我呀?收唔到呀...

首頁

尾頁

跳至