想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

搬屋啦

大宅

畀面勳章

其實無所謂啦, 最緊要佢哋都快快走出陰影, 重新振作之嘛

原帖由 bwfw 於 20-11-2010 11:22 AM 發表

佢地係唔係抄橋ga~
又叫振作會~~

男爵府

原帖由 gangting 於 10-11-20 12:59 發表
搬屋啦

剛剛同表弟婦傾開,佢話佢個e生講點燈前一個鐘,男女飲半咖啡,有助丁丁游入去喎~
佢兩次都係咁做都bingo ga~
大家又可以try吓~
[url=http://lilypie.com]

伯爵府

搬屋啦

原帖由 bwfw 於 10-11-20 12:47 發表
今日咁少人上嚟hea~~~
搬得屋未呀~
我都就快收工la~

男爵府

今日咁少人上嚟hea~~~
搬得屋未呀~
我都就快收工la~
[url=http://lilypie.com]

男爵府

好媽媽勳章

係咁架啦~我個時日日都想阿女d 衫仔...點知都係落雨...我d 衫仲要係奶奶到...搞到最後個一個星期先洗衫ja...
原帖由 Vana 於 10-11-20 12:25 發表
真係激死人.....明明好天左咁耐....日日都好好太陽

我想洗阿b 衫仔好耐架勒...昨日執左好耐....分左邊d比老公拎番去比工人手洗/ 機洗.....唔捨得比佢地洗個d就自己洗

今朝一早浸好哂...岩岩手洗完掠出露台...竟然 ...

哈哈

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

真係激死人.....明明好天左咁耐....日日都好好太陽

我想洗阿b 衫仔好耐架勒...昨日執左好耐....分左邊d比老公拎番去比工人手洗/ 機洗.....唔捨得比佢地洗個d就自己洗

今朝一早浸好哂...岩岩手洗完掠出露台...竟然一大舊黑雲law....... 而家個天陰哂勒...

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 Vana 於 10-11-20 11:42 發表
大家真係好趕開新版咁喎.....追POST追到我呀

老公感冒呀... 唔知我仲可唔可以煲蜜瓜或者APPLE湯呢?!!

昨晚去飲...我老公同我另一邊隔離既人都大感冒....幾驚呀..我對老公既感冒就話有抗體o者...無其他人架麻

今晚 ...

要小心d, 唔好被傳染到呀!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 jc0515 於 10-11-20 09:28 發表
我大囡出世都係8磅25, 唔洗擔心, 我痛3個鐘, 生5分鐘就攪掂, 比信心你, 你到時記得飲蔘水同食飯, 咁順產就唔洗驚, 無問題架

暫時我都未敢諗順產個過程, 都幾驚 & 擔心
遲吓, 我要請教吓你先得

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 jc0515 於 10-11-20 09:06 發表
咁攪笑 或者用多幾次, 你就會搵開竅門, 到時唔洗5mins

你哋講得咁好, 或者產後再試吓啦
你哋有冇竅門呢??

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 jc0515 於 10-11-20 09:02 發表
哈~~~咁你有無試多幾樣睇吓佢轉咗中意食咩嘢呀 我小豆之前好中意食魚肚, 但而家食完會作嘔胃頂, 而家佢一定要食飯, 我一見到飯就會好開心, 成個煲仔飯我都可以一個人食晒(以前我一個星期, 什至一個月都食唔到 ...

我以前都會食飯, 但有得選擇時, 我會食米粉, 烏冬
但係頭3個月, 我又係好鍾意食飯
有時星期六晏起身, 會叫c6落樓下買炒飯俾我食

e+唔會喇!!! 食番我愛既烏冬

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 悅同 於 10-11-20 07:18 發表
你一講我咁夜都唔訓,就remind左我,周公立刻急call。

點解你夜咗瞓, 都仲可以咁早起身!???

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 small531 於 10-11-20 03:09 發表
我公司遲下都會有...不過幾錢..仲未知...如果抵既話...我就會買比阿媽...我係呢間公司做野...好蝕囉...成日都想買返黎食...次次出糧都打左個折....

係咁架啦!
我公司d同事成日團購物品, e.g. 面紙, 凍肉, 臘味, 月餅.......
我哋成日都話, 喺公司, 唔去shopping, 都會破產

男爵府

好媽媽勳章

哎呀...原來係咁...而家真係移民去澳門仲好...或者係新加坡都唔錯...總之唔係香港就好...
原帖由 KiKiWitch 於 10-11-20 11:49 發表

咁又唔係喎!
如果你99拎到證明, 你老公就會有
但係如果你99都係靠佢老豆係澳門人而申請, 都只係你99拎到架咋!!!
只限一代~ 所以爽爽點都唔會拎到架!

因為我媽咪喺澳門出世, 讀書 & 打工, 又有文件證明到, 就算佢嚟 ...

哈哈

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 small531 於 10-11-20 03:05 發表
咦....咁係唔係奶奶申請到既話...我老公就申請到?咁好易辦...奶奶個老豆仲係澳門住...就算奶奶冇哂D證明..都拎得返張澳門身份証啦~奶奶拎到...即係我老公又會拎到...阿B 都會拎到啦~ ...

咁又唔係喎!
如果你99拎到證明, 你老公就會有
但係如果你99都係靠佢老豆係澳門人而申請, 都只係你99拎到架咋!!!
只限一代~ 所以爽爽點都唔會拎到架!

因為我媽咪喺澳門出世, 讀書 & 打工, 又有文件證明到, 就算佢嚟香港嗰時放棄咗澳門身分證, e+都拎得番
咁媽咪就可以申請我同家姐拎番
但係叮叮就唔會拎到澳門身分證

男爵府

好媽媽勳章

真係要小心d...唔好比佢地傳染到你...
原帖由 Vana 於 10-11-20 11:42 發表

老公感冒呀... 唔知我仲可唔可以煲蜜瓜或者APPLE湯呢?!!

昨晚去飲...我老公同我另一邊隔離既人都大感冒....幾驚呀..我對老公既感冒就話有抗體o者...無其他人架麻

今晚 ...

哈哈

男爵府

好媽媽勳章

我唸緊係唔係上個月中...好在...唔係...haha~~~
原帖由 jc0515 於 10-11-20 09:30 發表
你係咪以為自己do咗唔記得呀

哈哈

男爵府

好媽媽勳章

有d 啦~但唔係好多囉~
原帖由 悅同 於 10-11-20 07:17 發表
做lee d工,真係出糧時,出貨多過出錢。。

你購物有無員工價?

哈哈

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

今晚我自己又要去飲.....飲埋呢餐都係收爐.....去飲都攰架....

伯爵府

冇人會明....

真係得我地overcome過先明嗰種痛

原帖由 bebu123 於 10-11-20 10:32 發表

係呀~~~條路真係好難行,未經歷過既人,就算係最好既朋友,都係唔會明~

好彩個陣我的起心肝入來,唔係我相信我仲未走出陰霾。

首頁

尾頁

跳至