跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Bonnie............

妳 check 吓 e-mail 信箱 ar...........
上次我登記咗 10分鐘左右 就即刻覆咗比我喇

原文章由 bonnie_swk 於 08-7-4 20:26 發表
晴b媽

我都去過幾次, 我同仔仔又覺得ok喎, 其實志在行吓綠色環璄啫, 睇吓d花, 睇吓d蟹, 同d鳥(不過遠d, 用望遠鏡都好似睇唔清)

我e+都未知有冇飛GA, 都未收到通知, 可能去唔成lor

=====================

晴B媽 ...

大宅

AnnieClarabel

我會先睇名次, 然後睇讀邊班, 最後睇平均分, 2年班要分A,B及C班la, A班一定係精英班la, 我就15/16, 都唔知想佢讀A定B, but 千祈唔好C, 佳因讀A班, D老師會摧谷得好犀利ga, 我自中學都試過la, 由B班轉A班, 好似追得比較吃力, 雖然係A班, 我都可以keep住係中間, 而且當時0既成績係B班仍是第一, 但我當時冇端端不想向學, 中四開始走下波, d成續一落千金, 我係B班中一及中二考第一及二ga, 所以讀到A班又如何, 太力壓力, 又或者同d同學唔格, 反而論巧反轉

當然由B班升A班, 有些人相反地係一種推動力, 更加進步, 但可惜我唔係lor, 真失敗 , 真係個人性格lor

原文章由 AnnieClarabel 於 08-7-4 16:23 發表
多謝 Florence, 晴B媽, 炘炘媽,

今日老師一拎阿仔張成績表出嚟, 我第一件事對眼就睇下下學年係邊班, 第二睇平均分, 第三睇名次, 你哋呢? 第一樣會留意邊樣呀? ...
希望每個人都開心, 健康, 善良!

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 bonnie_swk 於 08-7-4 20:20 發表
恭喜! 恭喜!

健朗媽咪, 同annieclarabel, 你地仔仔都考得咁好!
我就等13/7(日)派彩勒

今日62陪LL去領獎, 62都好開心, 62仲同LL一齊上台攞獎
原來因為要就6年級, 所以今日淨係"班"獎學金, 16號結業禮先再"班"其他獎,到時LL應該仲有獎攞, 我都有個熱心家長義工獎, 所以我嗰日會請假, 順便嗰日先見埋家長

大宅

ANNIE,

恭喜恭喜 !!

我一眼就睇到個名次先啦.....係老師講我先醒起分班....阿仔都入到呀! 名次亦都進步左15名 . 好開心!!!

原文章由 AnnieClarabel 於 08-7-4 16:23 發表
多謝 Florence, 晴B媽, 炘炘媽,

今日老師一拎阿仔張成績表出嚟, 我第一件事對眼就睇下下學年係邊班, 第二睇平均分, 第三睇名次, 你哋呢? 第一樣會留意邊樣呀? ...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

係咪生日會既飛呀,唔係的話冇蛋糕食喎(florence話) ,
上星期六yy ma 已經幫我攞左4張飛啦,我地加埋有
8張飛,florence & 晴b媽會黎呀,其他媽咪有冇興趣出席
呢,順便當埋聚會到好喎...

原文章由 bonnie_swk 於 08-7-4 20:31 發表
nono913

19/7 1:30pm你去唔去生日會呀??

我姑仔幫我攞左4張飛咁多, 你攞左未呀?? 未攞我可以比你呀, 唔好浪費d飛麻, 其實大家有冇興趣出席, 有! 我就比d飛你地呀 ...

公爵府

我2月份果時係整蛋糕同做手工..............

原文章由 nono913 於 08-7-4 22:09 發表
係咪生日會既飛呀,唔係的話冇蛋糕食喎(florence話) ,
8張飛,florence & 晴b媽會黎呀,其他媽咪有冇興趣出席

...

大宅

nono913

緊係19/7生日會d飛la

原文章由 nono913 於 08-7-4 22:09 發表

...

大宅

Florence

冇呀! check左好多次la, 連垃圾郵件都check左, 都冇, 我諗都係冇免費飛攞lor

原文章由 florence0204 於 08-7-4 20:37 發表
Bonnie............

妳 check 吓 e-mail 信箱 ar...........
上次我登記咗 10分鐘左右 就即刻覆咗比我喇

大宅

cyiuch

咁就要恭喜埋你先la

真係皆大歡喜, 各得其所

原文章由 cyiuch 於 08-7-4 21:51 發表
ANNIE,

恭喜恭喜 !!

我一眼就睇到個名次先啦.....係老師講我先醒起分班....阿仔都入到呀! 名次亦都進步左15名 . 好開心!!!

大宅

健朗媽咪

你0既努力, 真係冇白費, 連自己努力幫學校, 亦有獎lor, 真係好鼓舞啊, 好開心la

原文章由 健朗媽咪 於 08-7-4 20:55 發表
今日62陪LL去領獎, 62都好開心, 62仲同LL一齊上台攞獎
原來因為要就6年級, 所以今日淨係"班"獎學金, 16號結業禮先再"班"其他獎,到時LL應該仲有獎攞, 我都有個熱心家長義工獎, 所以我嗰日會請假, 順便嗰日 ...

大宅

bonnie,

Thanks !!

祝願其他蛇仔蛇女個個都攞到好成績 !

我今早打電話比阿仔, 佢就追問...考第幾...英文聆聽幾分(因為無派卷), 佢聽到個名次同入到"普中"就係咁...yeh...yeh...好開心, (比佢所定目標好好多) 我放工返黎就即刻問我攞成績表睇, 我話係爸爸度...佢就即刻打電話俾爸爸. 食完飯之後先有得睇....佢睇左好耐好耐.

好可惜今晚沖涼前又食左一大餐X條炆豬肉...唉 !!!

原文章由 bonnie_swk 於 08-7-4 22:53 發表
cyiuch

咁就要恭喜埋你先la

真係皆大歡喜, 各得其所

大宅

恭喜你地d 仔仔考得叻叻..

今日跟學校去濕地公園...熱到癲..只是到貝貝區睇過後.d 時間都係去左室內..只係逗留1個半鐘就要走...行唔晒..

原文章由 bonnie_swk 於 08-7-4 20:20 發表
恭喜! 恭喜!

健朗媽咪, 同annieclarabel, 你地仔仔都考得咁好!
我就等13/7(日)派彩勒

子爵府

恭喜晒所有仔仔女女攞到好成績 !

原文章由 cyiuch 於 08-7-4 23:39 發表
bonnie,

Thanks !!

祝願其他蛇仔蛇女個個都攞到好成績 !

我今早打電話比阿仔, 佢就追問...考第幾...英文聆聽幾分(因為無派卷), 佢聽到個名次同入到"普中"就係咁...yeh...yeh...好開心, (比佢所定目標好好多):happ ...

子爵府

新屯中有泳池呀,不過,我冇攞假同青少年 & ww 去玩呀,
因呀妹d仔女會過黎,可能會返大家玩2日啦...

原文章由 florence0204 於 08-7-4 17:55 發表
nono~

新屯中有冇泳池呀.....................

==========================

妳會唔會攞假同青少年 & ww 去玩呀

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

拎起成績表, 我第1係會睇名次的, 因為總分自己都計得出, 一考完好快就派回試卷了, 一早知分數。

另外, "求學不是求分數"嘛 分數高與低,並不真正反映小朋友能力, 因為試卷有深有淺, 排名次就知自己小朋友同人地比較起來, 大概是咩程度了。

公爵府

bonnie.......

我有收到一封電郵是以下主旨~

第三步:確認匯豐濕地日門票

原文章由 bonnie_swk 於 08-7-4 22:51 發表
Florence

冇呀! check左好多次la, 連垃圾郵件都check左, 都冇, 我諗都係冇免費飛攞lor

子爵府

開左 (part 9)啦....快d入去報到啦...

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1612820&extra=page%3D1

首頁

尾頁

跳至