夫婦情感

跳至

首頁
12345...17

尾頁

大宅

櫻桃媽媽,

好多謝你, 你的分享真的鼓勵了我很多,我與老公結婚了9年, 也曾經歷他無數次的背叛,也想過離他而去, 維持自己的尊嚴, 因為我也是一個相當強的女人, 我也有一個女兒, 我也擔心還要經歷幾多次的背叛.心褢真的很怕, 那怕我是一個Christian,我都好想放棄.

不過你說得很對, 真正的愛應該沒有自己, 只為對方好, 只要對方願意改, 我還是要堅持.:-|

這一刻, 我還在努力著, 我知他到現在只是知自己做錯, 決定去做對的事情, 心還未完全明白那些傷害; 我希望我都可以好似你一樣, 用自己的生命及愛影響到他,:lol: 共勉之.

遲些再談, 要專心工作啦, 我上黎都是希望讀到一些鼓勵, 多謝你, 我會堅持.

大宅

櫻桃媽媽,
很同意你,而且我的情況亦與你十分相同...都是把子女,家庭,甚至經濟上都一人承擔及付出了,不用他煩心...一直在做心目中的好太太好媽媽....便造成了他外找之藉口.....甚至失去了一個bb...現在他應是沒有聯絡那賤人, 行為上亦主動對家人及子女好些.....但我想那賤人應有找我老公或sent e-mail 給他....
故我同樣地,也擔心還要經歷幾多次的背叛.心褢真的很怕!!!

其實我現在都是未能完全相信他....尤其早兩天發現那女人sent sms給他, 說"很久不見了,為何不覆她?" 心中又是在痛的!!! 昨晚又大話的說去了旺角,但其實在另一地方(因至今我都間中在check他的位置, 心中就是難相信他...)... 我沒有說穿他,他說在旺角我便當相信他在那兒......

其實男人幾時才可以有自律的做一個好老公,好爸爸呢?

亦很同意 irenelsy, 真正的愛應該沒有自己, 只為對方好..由我發現事情至今, 我都是抱著此心態去做,都希望自己可以一直支持.....尤其是在自己心情很低落時....大家都要努力呀!

大宅

男人...妳地越係迫佢要斷絕來往~
佢地只會偷偷瞞住妳去做..什至係一個又一個既大話~
假若做老婆既仲想留住個老公!!!就要"忍"
我寧願佢同我講都唔想佢呃我~
妳唔迫佢反而諗佢既感受行先~佢就會自然會諗番妳既感受~
做夫妻既要互相包容,忍耐!!!先可以長久架!!!
以上係我既個人經歷...

複式洋房

好媽媽勳章

原文章由 櫻桃媽媽 於 07-10-19 22:30 發表
因為在討論區看見很多痛不欲生的同路人 , 心裡很難過 ! 很痛 ! 希望和大家分享我的經歷 , 同是天涯淪落人 , 希望各位姐妹為自己堅強 , 開心地活下去 :

幾近中年的我有一兒一女 ,分別讀小學和k1 ,我和老 ...

櫻桃媽媽:
可以pm有關婚姻治療既資料俾我嗎? thank you!

洋房

Would you please pm to me too. Thanks a lot

民房

櫻桃媽媽:

謝謝你的分享。

我都想要資料, 可否pm給我呀﹖thanks.
請問現在還需要治療嗎﹖

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

看了你的經歷, 既令我感動, 也令我覺得'女人唔易做'

真的很佩服你對老公的不離不棄.

當中的辛酸實在只有你能感受到.

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

看了你的經歷, 既令我感動, 也令我覺得'女人唔易做'

真的很佩服你對老公的不離不棄.

當中的辛酸實在只有你能感受到.

大宅

謝謝你們的鼓勵和關心 ! 有空再和大家繼續分享 !

[ 本文章最後由 櫻桃媽媽 於 07-10-23 20:41 編輯 ]

大宅

未收到資料的可再搵我 !

民房

櫻桃媽媽:
你可唔可以pm啲資料俾我。
唔該!

大宅

櫻桃媽媽:
也可以pm資料給我嗎?
麻煩你,唔該!!

民房

櫻桃媽媽

Please also send me the information.
Thanks!

原文章由 櫻桃媽媽 於 07-10-23 20:57 發表

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

櫻桃媽媽,

Would you please PM the information to me? Thanks!!

伯爵府

Can you pm the info to please.

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

櫻桃媽媽:
你可唔可以pm啲資料俾我,thanks!

子爵府

櫻桃媽媽

可以pm有關婚姻治療既資料俾我嗎? thank you!

別墅

since i can't get over my husband adultery,
please pm the information to me , thank you..

洋房

櫻桃媽媽:

我十分之需要婚姻治療O既資料, 請P.M. 給我, 謝謝你,
祝你愈來愈幸福快樂

洋房

麻煩你也 pm 給我, 感激感激...

首頁
12345...17

尾頁

跳至