跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 SEricsson 於 07-12-19 12:38 發表
你地呢度全部B都over 7kg, 細D既都唔敢講你知!

我仔4個半月啦
都係得6.675kg,即係14.7lbs到咋
係中碼b,全人奶,每餐都唔多過6oz,仲要睇心情先食得晒
不過健健康康 ,我就唔理啦~

小少爺係ma mi 既心肝寶貝

別墅

淨睇體重唔作準,其實要睇埋高度同爸爸媽媽遺傳的,不是過輕或過重已OK。最緊要每次各方面都有增長。

原文章由 clementying 於 07-12-19 15:22 發表

我仔4個半月啦
都係得6.675kg,即係14.7lbs到咋
係中碼b,全人奶,每餐都唔多過6oz,仲要睇心情先食得晒
不過健健康康 ,我就唔理啦~

別墅

芯瑜~~~~~~~~出世 2.85kg~~~~~~~4個月5.93kg
點解你地d b個個都over7kg?咁我果個會唔會太輕?但今日健康院姑娘又話佢標準既???

複式洋房

凱莉~出世2.465KG~4個月6.35KG~頭圍41CM~高度61.5CM
我同爸爸都唔算矮,我有162-3CM,爸爸有183CM,唔知點解個女咁矮?-( ?-( ?-(

洋房

Martin 3.95kg 7.3kg
Mirian 3.62kg 7.1kg
BeBeKan 3.29kg 7.9kg
瑤瑤 7lb13oz 7.5kg
維維 3.44kg 7.6kg
寶兒豬 3.11kg 7.29kg
Kiu Kiu 3.08kg 7.71kg
ryan 2.9kg 7.7kg
琳琳 2.98kg 7.15 kg
謙謙 3.4kg 7.1kg
芷蕾豬 3.14kg 7.3kg
ChunYin 3.33kg 7.1kg 65cm
Daniel 3.125kg 7.27kg

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

原文章由 nagual 於 07-12-19 17:52 發表
維維 ...

芷晴 3.28kg 6.2kg

複式洋房

Percy 3.28kg 7.2kg 62cm

複式洋房

Wai Wai 2.85kg 6.4kg

大宅

JECY 3.28kg 7.92kg 68cm

大宅

原文章由 jecy媽咪 於 07-12-19 23:50 發表
維維 ...

Jecy都好高大.

大宅

畀面勳章

回覆 #2 jecy媽咪 的文章

JECY 3.28kg 7.92kg 68cm
Gary 3.55kg 7.65kg

大宅

原文章由 CONNIEQ 於 07-12-20 10:18 發表
維維 ...

Sofia 3.45kg 7.1kg

男爵府

原文章由 TSZYUI 於 07-12-17 17:16 發表
名~~~~~~~~出世磅數~~~~~~~~~四個月

ayane~~~~~~2.48kg~~~~~~~~~6.94kg

你地個個B都過7KG,,,我個女好細粒AR~:tongue:

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

梓軒.........出世3kg.............4個月6.89kg
軒軒最輕磅...........:-(
人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

複式洋房

回覆 #1 梓軒媽咪 的文章

我個子出世得 2.7 kg, 四個月有7.27kg. 現在全人奶.

侯爵府

原文章由 萍水相逢 於 07-12-21 19:09 發表
我個子出世得 2.7 kg, 四個月有7.27kg. 現在全人奶.

你好叻ar!依家重可以堅持喂人奶....我3個月就無喂啦~
雖然軒軒得6.89kg,但姑娘話係跟住生長線成長,吾洗擔心.
人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

別墅

原文章由 梓軒媽咪 於 07-12-21 20:04 發表

你好叻ar!依家重可以堅持喂人奶....我3個月就無喂啦~
雖然軒軒得6.89kg,但姑娘話係跟住生長線成長,吾洗擔心.

梓軒媽咪:

當然吾洗擔心啦!我個仔都係6.88KG , 無計啦. 佢食得,訓得,玩得就由佢
佢明天開始食米糊.

複式洋房

原文章由 CONNIEQ 於 07-12-20 10:18 發表
維維 ...

榞榞豬 2.36kg 6kg
姑娘話佢係細碼

複式洋房

原文章由 aeiou313 於 07-12-21 23:36 發表

梓軒媽咪:

當然吾洗擔心啦!我個仔都係6.88KG , 無計啦. 佢食得,訓得,玩得就由佢
佢明天開始食米糊.

佢成日都唔肯食奶,佢成日都厭奶期

侯爵府

原文章由 ericayeung 於 07-12-21 23:48 發表

佢成日都唔肯食奶,佢成日都厭奶期

軒軒之前都吾係好食奶..我都係等佢就黎瞓著我先喂佢食奶..咁佢先可以食到5oz.可能慣左食5oz依家醒左食都係得4-5oz.

佢有便便果日我就會比米糊佢食...

首頁

尾頁

跳至