烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 召藥師 於 08-2-26 13:39 發表
如果唔係量產,我覺得平平地用忠臣都得,我老爺屋企個部係入油換番黎,用左過10年,我久不久返去都會焗包,仲ok架。

多謝你的意見, 我好似係豐澤見過, 等我睇下先。 thank you

子爵府

原文章由 winniewongpy 於 08-2-26 14:01 發表
我部kenwood係屯門吉之島買架! 已用過好幾次, 剩係整過曲奇,cheese cake, 鬆餅,海棉蛋糕, 因為一心一意買黎整餅, 所以未試過整其他食物...特福都ok既, 係香港牌子, 我買機果陣仲賣到無曬貨呀! ...

嘩....你都整咗好多野食喎
賣到無貨咁犀利 睇下先。

[ 本文章最後由 cloudybobo 於 08-2-26 14:18 編輯 ]

子爵府

原文章由 dlp38 於 08-2-26 13:54 發表
cloudybobo,

我昨天已換了萬x部焗爐,超抵$199!因為有對流風,並且火力非常均勻,我昨晚心急整了cookie試爐,你可看圖片,非常好用,又多funtion.一個字 抵!
dlp38

http://resizr.lord-lance.com/uploads/CIMG1716.J ...

dlp38,
你真有心, 仲post埋相上嚟添, 好食嗎?? 咁焗蛋糕得唔得呀??

大宅

畀面勳章

cloudybobo,

有朋友話好食啊!我個仔今天已帶回校當小食,而我就未試過焗蛋糕,但我個人意見是可以焗蛋糕的,因為該爐有度數選擇及熱風,所以ok呀,但大部咗d囉,一分錢一分貨吧!

dlp38

[ 本文章最後由 dlp38 於 08-2-26 14:31 編輯 ]

子爵府

原文章由 dlp38 於 08-2-26 14:29 發表
cloudybobo,

有朋友話好食啊!我個仔今天已帶回校當小食,而我就未試過焗蛋糕,但我個人意見是可以焗蛋糕的,因為該爐有度數選擇及熱風,所以ok呀,但大部咗d囉,一分錢一分貨吧!

dlp38 ...

thanks
想問你是否高手嚟架, 料d齊晒, 呢頭買爐就可以立即試爐, 你會考慮焗蛋糕嗎?
其實我屋企的地方唔多, 我想買部size細少少, 但功能齊的, 價錢又可以接受既....

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cloudybobo
我個人認為最少都要有18升呀!

子爵府

原文章由 winniewongpy 於 08-2-26 15:42 發表
cloudybobo
我個人認為最少都要有18升呀!

哦...知道
我已把所有資料記低, 放假時去睇。
另我想問一層定兩層呢點重要嗎?

男爵府

好媽媽勳章

回覆 #18 dlp38 的文章

我昨晚都換一部呀...對於呢D新手用焗爐真係好抵嫁......如果唔好介意佢唔係D咩大牌子..咁就真係換得過.......又有好多工能.....我個人就好OK啦..又唔係用D貴野會焗D蛋糕香D....平平地都一樣咁用姐

大宅

我都想買個焗爐呀
睇左好耐都未有定案

大宅

我嗰部係忠臣牌, 就係貪佢平, 又驚自己3分鐘熱度... 買咗兩年, 都仲好好喎
Our anniversary[br]

子爵府

原文章由 小bon 於 08-2-26 16:51 發表
我嗰部係忠臣牌, 就係貪佢平, 又驚自己3分鐘熱度... 買咗兩年, 都仲好好喎

THANKS

子爵府

好媽媽勳章

我想問裏面有冇食譜呀? 仲有請問你係邊間萬0換呀? 因我經過幾間萬0都唔見佢SHOW 出黎, 係唔係唔要問人先拎俾你架架?

原文章由 katrinaau2002 於 08-2-26 16:08 發表

我昨晚都換一部呀...對於呢D新手用焗爐真係好抵嫁......如果唔好介意佢唔係D咩大牌子..咁就真係換得過.......又有好多工能.....我個人就好OK啦..又唔係用D貴野會焗D蛋糕香D....平平地都一樣咁用姐 ...

首頁

尾頁

跳至