跳至

首頁
12345...28

尾頁

大宅

你哋住向內園定向海? 如果向海嗰邊, 會不會是由垃圾房走上來? 我曾經在L2的草叢裹看到很大隻的老鼠 .....

原帖由 MirandaLin 於 09-5-18 11:17 發表
minamina,貼曱由藥有的用ge,不過唔貼的話佢等又走返出來,唔知裡一兩年咁多曱由,都唔知由邊度來ge,真是煩死人!

別墅

原帖由 LoveCJ 於 09-5-18 11:34 發表
你哋住向內園定向海? 如果向海嗰邊, 會不會是由垃圾房走上來? 我曾經在L2的草叢裹看到很大隻的老鼠 .....
LoveCJ,

我等是向海的,老鼠我就米見過.

男爵府

原帖由 LoveCJ 於 09-5-18 11:34 發表

厠所向海,廳向內園

大宅

我間屋都有好多小强,多數細細隻,夜晚走出泥好似開兒童樂園咁 ,都是這一兩年突然多左,唔知同lake silver個地盤有冇關係??你地屋企有冇?
原帖由 MirandaLin 於 09-5-18 11:17 發表
minamina,貼曱由藥有的用ge,不過唔貼的話佢等又走返出來,唔知裡一兩年咁多曱由,都唔知由邊度來ge,真是煩死人!

男爵府

今晚7:40在新港城遇上唔肯定係恐龍仔,定係monkey個仔,個bunbun戴眼鏡,bb穿米奇褲同著黃色crocs,背著青蛙背包

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

原帖由 minamina 於 09-5-18 20:37 發表
今晚7:40在新港城遇上唔肯定係恐龍仔,定係monkey個仔,個bunbun戴眼鏡,bb穿米奇褲同著黃色crocs,背著青蛙背包

恐龍仔呀!
都好detail喎~ 佢阿媽去咗shopping呀!

伯爵府

我屋企d小强係我老爺養架..
不過佢地啱啱搬開咗喇.. 等我地得閒執吓屋, 清一清d垃圾, 希望焗一次間屋..會好d啦!
夜晚真係好多! mouth:

男爵府

原帖由 kerkermui 於 09-5-18 21:05 發表

恐龍仔呀!
都好detail喎~ 佢阿媽去咗shopping呀!

大宅

o甘精彩? 小强開兒童樂園? Touch wood ..... 我屋企冇小强 ...... 但有蚊及有烏蠅 .....

我就覺得是Lake Silver個地盤影响環境! 加上天氣熱, 製造好多"小昆蟲"!

原帖由 hinhinmami 於 09-5-18 16:48 發表
我間屋都有好多小强,多數細細隻,夜晚走出泥好似開兒童樂園咁 ,都是這一兩年突然多左,唔知同lake silver個地盤有冇關係??你地屋企有冇?

大宅

你如果想見識一下, 可以到第九座和第十座之間, 通向網球場, 左手邊有張椅子, 對住有堆草. 老鼠就在那裡出現 ......

原帖由 MirandaLin 於 09-5-18 14:18 發表
LoveCJ,

我等是向海的,老鼠我就米見過.

大宅

醒目開學勳章

原帖由 hinhinmami 於 09-5-18 16:48 發表

有呀有呀, 我屋企早前都有D 細小強, 又係晚上出來開PARTY, 一晚可以殺10隻, 好討厭, 但我地自己點殺都殺唔曬, 跟本唔知佢地個家在邊, 我後來嬲嬲地找滅虫公上來大搞一次, 佢地用既小強藥餌同殺虫藥專業D, 咁之後就無再見小強開PARTY 既情況了. 我都懷疑係LAKE SILVER 果邊走過來.

大宅

醒目開學勳章

原帖由 LoveCJ 於 09-5-19 10:33 發表
o甘精彩? 小强開兒童樂園? Touch wood ..... 我屋企冇小强 ...... 但有蚊及有烏蠅 .....

我就覺得是Lake Silver個地盤影响環境! 加上天氣熱, 製造好多"小昆蟲"!

...

樓下L2 D 烏蠅多到呀.... 同呀仔落去跑圈, 點知D 烏蠅好似在前面開路咁. 好想LAKE SILVER 快D完工, 佢地搞到我呢邊真係多左好多唔想見到既害虫.

伯爵府

原帖由 monkey05 於 09-5-19 10:43 發表

有呀有呀, 我屋企早前都有D 細小強, 又係晚上出來開PARTY, 一晚可以殺10隻, 好討厭, 但我地自己點殺都殺唔曬, 跟本唔知佢地個家在邊, 我後來嬲嬲地找滅虫公上來大搞一次, 佢地用既小強藥餌同殺虫藥專業D, 咁之後 ...

good idea
幾錢? 搞幾耐? 有乜嘢要注意? 駛唔駛之後又大抹一次呀?
公司就年年都殺蟲, 不過又無諗過可以搞人返屋企搞搞佢~

大宅

我都想知,唔該比資料我啦!我試過用小强屋,小强藥通通都係最初一兩日就得,之後又見佢地走出泥同我say hello,真係激C
原帖由 kerkermui 於 09-5-19 11:13 發表

good idea

大宅

醒目開學勳章

原帖由 kerkermui 於 09-5-19 11:13 發表

good idea

$450, 搞 45MIN-1粒鐘. 要收起曬呀仔D玩具, 衫等等. 放在WALL 邊既野你預左佢地會移開, 因D邊位佢地要噴野, 我連TV櫃都封埋, 唔想D 殺虫水同味入左去, 呀仔成日在附近玩, 仲有, D 放在櫃面既野要收起, 因為佢地四圍噴, 唔收都係煩. 收埋D CURTIAN 會好D, 上次無收, 發覺有味, 要收番來洗.

至於, 善後工作, 的確有唔少, 最好係在姐姐工作日做, 因為又要換床單, 又要拖地, 又要CLEAN SOFA, 好多野做, 最緊要一樣係, 你要叫恐龍仔全日離開現場, 我上次同呀仔番左婆婆到, 佢地大搞完又唔可以開WINDOW, 因要焗佢幾粒鐘先, 我再回去先開WINDOW 透番大半日氣, 晚上10:00 先番去. 最好約早上做.

係幾煩, 但大搞完, 而家一隻小強都無.

大宅

醒目開學勳章

原帖由 hinhinmami 於 09-5-19 12:45 發表
我都想知,唔該比資料我啦!我試過用小强屋,小强藥通通都係最初一兩日就得,之後又見佢地走出泥同我say hello,真係激C

SAME CASE....
我用盡不同藥都唔掂. 又係1-2日OK, 之後又出來玩過.

我找 "聯合精英" 上來殺小強, 但我張單掉左, 你可打1083 問下個號碼.

伯爵府

原帖由 monkey05 於 09-5-19 12:49 發表

$450, 搞 45MIN-1粒鐘. 要收起曬呀仔D玩具, 衫等等. 放在WALL 邊既野你預左佢地會移開, 因D邊位佢地要噴野, 我連TV櫃都封埋, 唔想D 殺虫水同味入左去, 呀仔成日在附近玩, 仲有, D 放在櫃面既野要收起, 因為佢地 ...

$450~ ok啦~
真係幾煩喎~ 最慘係我屋企什物多, 我要執清d垃圾先得, 如果唔係就真係攞嚟搞~

好啦! 等我努力執執屋先!

大宅

形容得好貼切! 仲有, 我已經成為打烏蠅能手!

希望Lake Silver地盤快啲完工!

原帖由 monkey05 於 09-5-19 10:50 發表

樓下L2 D 烏蠅多到呀.... 同呀仔落去跑圈, 點知D 烏蠅好似在前面開路咁. 好想LAKE SILVER 快D完工, 佢地搞到我呢邊真係多左好多唔想見到既害虫.

大宅

我囝囝都做了打小强'低'手,佢一見小强就'非'拖鞋過去,不過通常隻小强走得快過佢隻拖鞋
原帖由 LoveCJ 於 09-5-19 14:26 發表
形容得好貼切! 仲有, 我已經成為打烏蠅能手!

希望Lake Silver地盤快啲完工!

大宅

犀利wor ...... 你囝囝大過一定眼界好好! 仲有, o甘細個已經唔驚小强!

原帖由 hinhinmami 於 09-5-19 16:05 發表
我囝囝都做了打小强'低'手,佢一見小强就'非'拖鞋過去,不過通常隻小强走得快過佢隻拖鞋

首頁
12345...28

尾頁

跳至