跳至

首頁
12345...96

尾頁

別墅

嘩.....我都嚟啦!!!!

別墅

cyrusgrace,

我識一個女敎練,我大仔之前都係佢敎,但個敎練話海濱個泳池唔好,淺水位置太少,同埋太多人响身邊玩,最後出美孚or 城門谷個泳池(有訓練池),但要比入場費,好似好貴咁,所以今年冇再學lu.

原文章由 cyrusgrace 於 08-7-17 10:01 發表
cherry_lam, emingt, misslee, gracelam,

你們識唔識d游水教練呀?或者係游泳班可以適合子柔?我都好想幫佢練好d身體,同埋好多人都話,讓孩子學懂游水,有助於增加他們於危機裡面的求生能力...
:surprise ...

民房

bbq71,

唔該晒哦!你可唔可以比佢既聯絡方法給我?

原文章由 bbq71 於 08-7-17 12:48 發表
cyrusgrace,

我識一個女敎練,我大仔之前都係佢敎,但個敎練話海濱個泳池唔好,淺水位置太少,同埋太多人响身邊玩,最後出美孚or 城門谷個泳池(有訓練池),但要比入場費,好似好貴咁,所以今年冇再學lu.

...

民房

cherry_lam,

咁cherry怕唔怕游水呀?

子柔都曾經係樓下個泳池游,不過她超緊張仲有d驚,淨係捉實阿Daddy唔放手...

等我問下呢個女教練係點先~ 睇下佢有無私人小組教授,可能會平d...

原文章由 cherry_lam 於 08-7-17 11:45 發表

cyrusgrace~

你地海濱個邊冇游泳班咩??
我地海灣有呀,
不過時間就咁啱同 summer course 一樣,
所以 cherry 就冇得學了!!

我同老公都好想 cherry 學游水,
之前都同 cherry 落樓下游,
但係佢就飲水多過游囉!!
不 ...

大宅

原文章由 cyrusgrace 於 08-7-17 14:23 發表
cherry_lam,

咁cherry怕唔怕游水呀?

子柔都曾經係樓下個泳池游,不過她超緊張仲有d驚,淨係捉實阿Daddy唔放手...

等我問下呢個女教練係點先~ 睇下佢有無私人小組教授,可能會平d...
...

cyrusgrace~

cherry 唔算太驚, 佢仲同我地玩(未)水 tim...
好呀, 你問吓幾錢先啦, 嘻嘻!!

子爵府

cherry_lam, bbq71, EMINGT, cyrusgrace, gracelam,

各位, 我返來啦!
這幾天我們去了旅行呀! 昨晚才回港.
為何無啦啦去了旅行, 講起來真的有段古......
我的工人姐姐今年七月中約滿, 我們就不會再續約.
她 14/7 就 last day, 而新工人在 18/7 才到.
中間有三日真空期, 所以老公就說利用這三天去旅行,
一來不用在家對住家務, 二來又不用擔心怎安置工人.
結果 15/7 我一放工就拿著大旅行袋,
在直通車站與老公和藍藍匯合, 便出發了!
今次我們再去番禺的長隆, 去了歡樂世界和動物園,
又在酒店游水, 做腳底按摩, 食大餐......

原文章由 cherry_lam 於 08-7-15 14:15 發表

misslee~

明架啦, 你快 d 做埋 d 野,
捱多幾日就可以輕鬆一吓啦!!

子爵府

EMINGT,

高清呢D咁高科技的事, 我唔識答你喎!
因為全是我老公一手一腳搞的, 我沒有半點參與的機會呀!
原文章由 EMINGT 於 08-7-16 14:07 發表
misslee

你係唔係高清左啦...我校唔到高清台..你知唔知點setting?
我試過係係解碼器setting果樹"自動調校" 但只有普通的tvb & atv 無高清台...但我係金山發射站應該可以睇高清ga la ...

子爵府

EMINGT, cherry_lam, cyrusgrace, gracelam,

不過講開高清, 我有一個高清笑話.
有一天, 我有幾家朋友來我家玩和食飯,
其中朋友C問:"你家已收到高清嗎?"
(朋友C是住青衣的)
我說:"收到了, 剛收到一個多星期了."
朋友C又說:"但我家仍未收到高清呀!"
朋友A(她也是住青衣的)搭嘴說:"收到!"
我老公也在旁搭句嘴:
"應該都收到, 因為荃灣和青衣都是金山發射站呀!"
朋友C再說:"我較了很久都看不到喎!"
朋友A好醒目的說:"係你買了機頂盒未呀?"
朋友C說:"未喎!"
全場爆笑了五分鐘呀!

原文章由 EMINGT 於 08-7-16 14:07 發表
misslee

你係唔係高清左啦...我校唔到高清台..你知唔知點setting?
我試過係係解碼器setting果樹"自動調校" 但只有普通的tvb & atv 無高清台...但我係金山發射站應該可以睇高清ga la ...

子爵府

cherry_lam,

我都係903的 fans 喎!
我每天都會聽"晴朗"和"架勢堂",
星期六會聽埋"森美移動".
不過我聽"晴朗"就好困難了,
因為通常那後時間我有野做, 不會有座位上,
所以我只好用 mp3 錄了等放工和得閒時才能聽.
而"森美移動"因為太夜播, 我都睡了,
也是要錄了留待星期日聽番.
我唔知邊度可以 download 來聽喎!
如果有得 download, 我就方便好多啦!

原文章由 cherry_lam 於 08-7-16 14:29 發表
你地有冇聽收音機既習慣??
我係 903 既 fans...
不過因為我個位收得唔好,
所以我多數 download 番黎聽...
而我每朝返工都 download~
1. 晴朗
2. 萬世
3. 架勢堂
4. 嘩嘩嘩

有時聽聽吓, 好好笑,
好想笑出黎, 但又要忍 ...

子爵府

cyrusgrace,

我有朋友的妹妹是游泳教練,
我朋友都叫藍藍和她的囡囡一同學游泳.
(她的囡囡大藍藍一個月, 兩人是好姊妹呀!)
不過教練鐘意在九龍公園教游泳,
因為她認為學游泳不只是夏天, 全年都可以學,
而九龍公園的泳池是暖水的, 就好方便啦!
另外, 他的上堂時間是星期日上午,
就撞了我們返教會的時間, 所以我們就沒有學了.

原文章由 cyrusgrace 於 08-7-17 10:01 發表
cherry_lam, emingt, misslee, gracelam,

你們識唔識d游水教練呀?或者係游泳班可以適合子柔?我都好想幫佢練好d身體,同埋好多人都話,讓孩子學懂游水,有助於增加他們於危機裡面的求生能力...
:surprise ...

子爵府

cherry_lam, cyrusgrace,

如果時間就到, 又唔太貴的話, 預埋藍藍得唔得呀?
原文章由 cherry_lam 於 08-7-17 14:52 發表

cyrusgrace~

cherry 唔算太驚, 佢仲同我地玩(未)水 tim...
好呀, 你問吓幾錢先啦, 嘻嘻!!

大宅

原文章由 misslee 於 08-7-18 08:34 發表
cherry_lam, bbq71, EMINGT, cyrusgrace, gracelam,

各位, 我返來啦!
她 14/7 就 ...

misslee~

嘩,你地真係突然呢!!
上面熱唔熱呀??
我老公話因為太熱,
而且多數係室外,
所以話涼d先去喎!!

大宅

原文章由 misslee 於 08-7-18 08:34 發表

各位, 我返來啦!

misslee~

係呀, 有日 (唔記得正確日期)
我老公响荃灣街市附近,
見到你地既工人姐姐, 拎住個好大既喼!!
於是我都話你地轉工人呀!!

咦, 咁新既工人姐姐今日就黎啦,
藍藍有冇掛住舊時既姐姐呢??

子爵府

cherry_lam,

係呀! 仲要在星期日晚才去 book 酒店和車票.
不過我們都好有彈性, 去唔到長隆就去澳門,
結果就去了長隆了.
天氣真的很熱, 不過都接受到.
可能早兩日下過雨, 都不是太辛苦.
我估七月尾及八月都唔洗諗啦!
原文章由 cherry_lam 於 08-7-18 09:13 發表

misslee~

嘩,你地真係突然呢!!
上面熱唔熱呀??
我老公話因為太熱,
而且多數係室外,
所以話涼d先去喎!!

大宅

原文章由 misslee 於 08-7-18 08:52 發表
cherry_lam,

我都係903的 fans 喎!
我每天都會聽"晴朗"和"架勢堂",
星期六會聽埋"森美移動".
不過我聽"晴朗"就好困難了,
因為通常那後時間我有野做, 不會有座位上,
所以我只好用 mp3 錄了等放工和得閒時才能聽.
...

misslee~

哈哈, 我之前都有聽 '森美移動',
不過我就多數聽頭一個鐘,
因為我唔鍾意聽 '笑談廣東話' 同果個廣播劇...

轉頭你 check pm 啦!!

子爵府

cherry_lam,

應該是星期一或者星期二, 星期一是她最後一天.
但她要去印尼領事館 renew 個 passport,
所以就要放一天假.
她回來時已拿著一個大喼了.
星期二一早她便走了.

今次都不是第一次轉工人,
第一次轉工人時就是藍藍兩歲多.
那個工人很好, 由藍藍出世照顧到兩歲多.
因為她要回印尼結婚, 所以不做了.
我問她可不可以替我續半年約,
等到七月我得閒 train 新工人時才走,
她也答應了我.
那時我比較擔心藍藍唔肯跟新工人,
不過我在家陪住她, 兩個星期左右已沒有問題了.
今次我已告訴她有新工人姐姐來照顧她,
她也沒有甚麼問題.
可能她明白工人姐姐只是照顧她, 過一段時間會走的,
而爸爸媽媽才是一家人, 是不會離開她的.
原文章由 cherry_lam 於 08-7-18 09:19 發表

misslee~

係呀, 有日 (唔記得正確日期)
我老公响荃灣街市附近,
見到你地既工人姐姐, 拎住個好大既喼!!
於是我都話你地轉工人呀!!

咦, 咁新既工人姐姐今日就黎啦,
藍藍有冇掛住舊時既姐姐呢?? ...

男爵府

misslee ,cherry_lam,bbq71,cryusgrace,gracelam

唔解知唔見misslee 幾日啦...

係呀我想問同eming 去澳門有咩一定要帶ga
eming係第一次出門,我怕帶漏野呀....

各位, 我返來啦!

子爵府

EMINGT,

基本上帶漏都可以在澳門買, 不用太擔心.
你們坐船去澳門, 怕唔怕 emingt 會暈船浪呀?
可以帶家暈浪丸都得.
原文章由 EMINGT 於 08-7-18 09:28 發表
misslee ,cherry_lam,bbq71,cryusgrace,gracelam

唔解知唔見misslee 幾日啦...

係呀我想問同eming 去澳門有咩一定要帶ga
eming係第一次出門,我怕帶漏野呀....

子爵府

cherry_lam,

我已回覆你的 PM 了.

男爵府

misslee cherry_lam bbq71

eming未識食藥丸

點算

原文章由 misslee 於 08-7-18 09:40 發表
EMINGT,

基本上帶漏都可以在澳門買, 不用太擔心.
你們坐船去澳門, 怕唔怕 emingt 會暈船浪呀?
可以帶家暈浪丸都得.

首頁
12345...96

尾頁

跳至