自由講場

跳至

首頁
12345...64

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

知我可以見到嘩鬼嘅朋友都好怕同我出街, 佢哋話我會無啦啦對空氣狂鬧.....一係明明前而冇庶冇擋, 我會突然拉開佢哋行另一邊, 咁我d朋友就會知邊度有嘢....所以佢哋好怕同我出街

原文章由 jlmaz 於 17/7/08 23:14 發表

我朋友同你一樣....已經見到麻木....進入化境.. ....
我只知佢話有時d "朋友"係正常人樣....經過唔睇真都唔知係果d...望下先見...就又當睇唔到... ...

我就唔敢問佢詳細野...只叫佢如果同我出 ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

有~~我同我老公都試過, 我老公仲大嗌問我係咪細仔走入去廁所, 想叫我趕返細仔出去..........我又試過沖沖吓走隻死嘢(新嚟嘅, 唔知規矩)走入嚟, 我又係大嗌叫我老公, 比我老公鬧爆佢

原文章由 jlmaz 於 17/7/08 23:17 發表

我想問下...你有無試過沖涼時或親熱時...d"咸濕朋友"走入黎睇ga .......如果有.....我覺得好似好無私隱咁!

[ 本文章最後由 咕b 於 08-7-17 23:28 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章

原文章由 咕b 於 08-7-17 23:21 發表
佢哋會做咩? 佢哋班嘩鬼個個唔同架, 其實同人一樣, 佢哋都有思想, 每隻嘩鬼都會做唔同嘅嘢

惡鬼.....比佢跟我幾日, 想撞我出嚟, 霸我個身嗰隻死嘢算唔算係惡鬼?

...

唔係呀嘛
咁你點對付佢...佢有冇同你講嘢ga...

大宅

好媽媽勳章

原文章由 咕b 於 08-7-17 23:26 發表
有~~我同我老公都試過, 我老公仲大嗌問我係咪細仔走入去廁所, 想叫我趕返細仔出去..........我又試過沖沖吓走隻死嘢(新嚟嘅, 唔知規矩)走入嚟, 我又係大嗌叫我老公, 比我老公鬧爆佢

...

咁係咪會有啲特定嘅朋友可以出入你屋企,識x距?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

睇我老公嗰隻我冇理呀, 唔關我事 , 但睇我嗰隻咪比我老公鬧爆囉.......唔記得有冇爆粗呢......

原文章由 湯圓圓 於 17/7/08 23:28 發表

唔係呀嘛
咁你點對付佢...佢有冇同你講嘢ga...

子爵府

原文章由 咕b 於 08-7-17 23:26 發表

...

OH NO!!! .....我地呢d 做 人ge 咪分分鐘俾唔少"咸濕朋友"睇蝕晒!! .....OH MY GOD..........

...只可遠觀,不可摸我..... ....NO WAY...NO WAY... .

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

之前係可以比佢哋自出自入, 佢哋都係想要個瓦庶頭, 但我會講明唔准攪我d細路, 唔准蝦我d細路, 唔准入我房同廁所, 同埋我係唔會比供應佢哋食, 佢哋守規矩咪留低囉, 唔守就即遞戒出境

原文章由 湯圓圓 於 17/7/08 23:30 發表

咁係咪會有啲特定嘅朋友可以出入你屋企,識x距?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 咕b 於 08-7-17 23:05 發表
自細已經見, 仲點驚丫, 習慣哂啦, 失驚無神走隻出嚟....好似我細仔咁, 下個月都6歲喇, 佢都已經見到冇感覺, 細細個已經同班 "嘩鬼" 玩.....有時究竟邊個係人邊個鬼(正常形態, 唔係恐怖嚇人樣嗰 ...

會遺傳嫁????

童言無忌!! 小朋友同其他人玩/表達時, 咁會唔會嚇親其他見唔到個D人呢????

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁其實係"人怕鬼", 定"鬼怕人"?

如果唔歡迎佢, 妳有咩法宝趕佢走呀??

小朋友墜舊玉, d "朋友仔"係咪唔會攪佢地呀?

[ 本文章最後由 cy101 於 08-7-17 23:57 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章

原文章由 咕b 於 08-7-17 23:34 發表
之前係可以比佢哋自出自入, 佢哋都係想要個瓦庶頭, 但我會講明唔准攪我d細路, 唔准蝦我d細路, 唔准入我房同廁所, 同埋我係唔會比供應佢哋食, 佢哋守規矩咪留低囉, 唔守就即遞戒出境

...

咁有幾多朋友同你一齊住

子爵府

其實我想知點先可封屋呀....請人封屋貴唔貴GA......我唔想有朋友入我屋睇我沖涼....陪我睇電視....陪我訓覺....

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

頭先已經講咗細佬係地鐵站其中一件嚇親人嘅事啦....咁又講吓阿哥先....

之前未搬時, 屋企留下有個大空地, 通常4-5點放學後都會有固定一班小朋友一齊係度玩, 咁有幾個媽咪就會一齊坐低傾吓計同睇實d細路.....咁嗰日阿哥玩玩吓就突然望住某一個方向嗌咗一聲 "姨姨" ......當時大家都望一望阿哥, 其中有個媽咪仲以為阿哥叫佢....跟住唔夠10秒, 阿哥走嚟我身邊問我:" 媽咪, 頭先嗰個姨姨呢? 去咗邊呀?" 其他媽咪就問"邊個姨姨呀? 我哋都冇走開, 一直都坐係度" 阿哥話" 唔係呀, 頭先有個姨姨行咗過嚟睇我哋玩, 仲笑架"....媽咪b話"我哋一直坐係度冇走開過....又冇其他人行過嚟喎".......之後幾個媽咪就望住我同阿哥

原文章由 cy101 於 17/7/08 23:34 發表

會遺傳嫁????

童言無忌!! 小朋友同其他人玩/表達時, 咁會唔會嚇親其他見唔到個D人呢????

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 咕b 於 08-7-17 22:49 發表
自細已經有, 見慣見熟....已經冇感覺, 只要班嘩鬼唔煩到我, 唔攪到我小朋友, 我都由得佢哋係屋企自出自入(舊年封屋後就冇得入我屋企), 或者由得佢哋跟住 / 同我小朋友玩....我完全唔理, 但佢攪到我憫 / 攪到我小朋友 ...

咕b, 你好勇敢呀~~ 唔止見倒, 仲可以對佢地驚都唔驚吓~~~ 鬧佢~~地~~

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其實人唔怕鬼, 鬼亦唔怕人.....睇你哋邊一方夠淡定

我哋一家要自舊年七月自由行開始就要再戴返防身物 + 封屋(其實係六月尾已經開始), 而家佢哋已經唔可以同我哋太埋身, 唔似以前咁....

其實一件可以驅邪嘅物件, 經開光後都有作用, 冇話要指定係乜嘢, 邊一種, 如果要拍定邊一種, 就已經唔係小事 / 日常保平安

原文章由 cy101 於 17/7/08 23:44 發表
咁其實係"人怕鬼", 定"鬼怕人"?

如果唔歡迎佢, 妳有咩法宝趕佢走呀??

小朋友墜舊玉, d "朋友仔"係咪唔會攪佢地呀?

[ 本文章最後由 咕b 於 08-7-18 00:07 編輯 ]

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

最高峰時......好似大約係4大, 5-6細

不過佢哋唔係個個晚晚都一定返嚟架, 有d有時會出咗去玩, 一兩日後又再見返佢
原文章由 湯圓圓 於 17/7/08 23:46 發表

咁有幾多朋友同你一齊住

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我最唔鐘意有佢哋坐我隔離同我一齊睇電視, 坐坐吓張梳化會冇啦啦凹咗落去(隔離個位), 又攪到我鬼咁凍, 最憎....我實鬧鬼佢

封屋係我老公自己攪掂架, 佢話哂泰國仔, 一定識兼唔駛錢, 有著數

原文章由 jlmaz 於 17/7/08 23:50 發表
其實我想知點先可封屋呀....請人封屋貴唔貴GA......我唔想有朋友入我屋睇我沖涼....陪我睇電視....陪我訓覺....

大宅

我自細就有 =.="但雖然成日見,但有時都仲係會驚驚地,驚唔係因為見到嚇親,而係有時見到,都知冇好野,好怕果種感覺
但我明白呢d係因果,一時赶得佢走,但孽力都係係度,所以要多行善,多念經

大宅

好媽媽勳章

原文章由 咕b 於 08-7-18 00:09 發表
最高峰時......好似大約係4大, 5-6細

不過佢哋唔係個個晚晚都一定返嚟架, 有d有時會出咗去玩, 一兩日後又再見返佢

我暈喇
其實你知唔知有冇得投胎ga...?點解佢哋會留響人間?
有冇一啲可以做朋友?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我諗如果你係我, 由細到大都見, 見足廿幾年, 我諗你都一樣唔會識驚.....只會係習慣......

原文章由 kc_01k 於 18/7/08 00:02 發表

咕b, 你好勇敢呀~~ 唔止見倒, 仲可以對佢地驚都唔驚吓~~~ 鬧佢~~地~~

大宅

好媽媽勳章

原文章由 咕b 於 08-7-18 00:05 發表
其實人唔怕鬼, 鬼亦唔怕人.....睇你哋邊一方夠淡定

我哋一家要自舊年七月自由行開始就要再戴返防身物 + 封屋(其實係六月尾已經開始), 而家佢哋已經唔可以同我哋太埋身, 唔似以前咁....

其實一件可以驅邪嘅物件, 經 ...

mouth: mouth: mouth:

首頁
12345...64

尾頁

跳至