自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 貓狗褓姆 畀面勳章

第一次自行分配學位只可揀一間學校, 我好彩, 當初下定決心, 第一次已經抽到, 未必間間天主教都難入既!! 放鬆d !! 唔係有排冇覺好瞓呀!! good luck!!

原文章由 kc_01k 於 08-7-18 00:30 發表

呵, 我明啦, 即係有兩次機會啦, 而如果兩次都唔o岩心水, 就要去x門啦...... 嘩, 咁第一次, 你地點選呀? 係咪諗好耐先落倒筆呀? 咁即係如果無宗教, 第一次都唔洗點諗d天主教學校啦, 聽講好難入喎 :ques ...

珍珠宮

原文章由 kc_01k 於 08-7-18 00:30 發表

呵, 我明啦, 即係有兩次機會啦, 而如果兩次都唔o岩心水, 就要去x門啦...... 嘩, 咁第一次, 你地點選呀? 係咪諗好耐先落倒筆呀? 咁即係如果無宗教, 第一次都唔洗點諗d天主教學校啦, 聽講好難入喎 :ques ...

小朋友k2時已四圍睇吓自己區內既小學,豎起耳仔聽吓人哋講吓邊啲小學好咁囉,抽到真係只可以話係好彩,因為佢齋睇分,唔睇成績既,萬一抽唔到,電腦派位記緊再填番第一輪揀果間學校,用成意打動佢

子爵府

意思即係就算大抽獎派唔到, 叩門果時至少俾校方妳係好想妳既小朋友入讀呢間小學

原文章由 ginger2006 於 08-7-18 00:34 發表

小朋友k2時已四圍睇吓自己區內既小學,豎起耳仔聽吓人哋講吓邊啲小學好咁囉,抽到真係只可以話係好彩,因為佢齋睇分,唔睇成績既,萬一抽唔到,電腦派位記緊再填番第一輪揀果間學校,用成意打動佢 ...

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 PANGPANGCHUNG 於 08-7-18 00:31 發表

咪鬼緊張啦 ,我7/6派位,4/6先開topic問人有咩做 .....緊張與否都係咁過,無謂俾咁大壓力自己

嘩, 你咁好既, 整咩鬼係咁遲先問呀?

不過我信架~~

我有d同事, 唔係點理, 好鬼好命, 3個女都讀band 1 學校, 有個緊張到c, 就派得唔好, 成日都愁~~~~ 見倒都為佢地緊張呀.

唔鬼知我囝考小學時會點~~

子爵府

小學大抽獎唔洗考架!! 除非你叩門或者考私校,直資啦~~

原文章由 kc_01k 於 08-7-18 00:38 發表

不過我信架~~

我有d同事, 唔係點理, 好鬼好命, 3個女都讀band 1 學校, 有個緊張到c, 就派得唔好, 成日都愁~~~~ 見倒都為佢地緊張呀.

唔鬼知我囝考小學時會點~~ ...

翡翠宮

原文章由 penpen 於 08-7-18 00:36 發表
意思即係就算大抽獎派唔到, 叩門果時至少俾校方妳係好想妳既小朋友入讀呢間小學

你地咁叻既~~~ 呢d程序一步一驚心. 填表時, 個囝前途真係在我手上呀

我見你地寫到咁pro, 都暈暈地

喂, 各位, 我黎緊呢3年, 想有排煩你地喎~~~~~ 唔該oY....

子爵府

其實某程度真係睇彩數架!!

原文章由 kc_01k 於 08-7-18 00:38 發表

不過我信架~~

唔鬼知我囝考小學時會點~~ ...

子爵府

叻咩!! 我都經歷過妳呢個階段, 家陣未又係熟能生巧, 好快到妳架喇~~

原文章由 kc_01k 於 08-7-18 00:42 發表

你地咁叻既~~~ 呢d程序一步一驚心. 填表時, 個囝前途真係在我手上呀

喂, 各位, 我黎緊呢3年, 想有排煩你地喎~~~~~ 唔該oY.... ...

禁止訪問

珍珠宮

原文章由 kc_01k 於 08-7-18 00:42 發表

喂, 各位, 我黎緊呢3年, 想有排煩你地喎~~~~~ 唔該oY.... ...

我頭先都報錯分比你知,好彩有人幫我更正番
亞囡升小六lu,我都煩緊升中揀學校

珍珠宮

原文章由 penpen 於 08-7-18 00:42 發表
其實某程度真係睇彩數架!!

agree

翡翠宮

原文章由 PANGPANGCHUNG 於 08-7-18 00:46 發表

我真係幾 "符碌" 架

我成日都覺得自己做就多多, 收穫就麻麻~~~

幾時過吓你地d運比我呀???? 睇你個衰樣, 肯定考倒心儀學校啦~~真係恭喜你, 好過中六合彩呀

子爵府

me2 !! 符符碌碌,希望阿囡到P.6唔洗靠符碌,上個星期睇到有個P.6同學仔明明可以揀band 1中學,但符碌唔到真係驚架!! 阿囡嚟緊先升P.2, 若果成日都擔心,真係4年唔洗瞓覺咯~~

原文章由 PANGPANGCHUNG 於 08-7-18 00:46 發表

我真係幾 "符碌" 架

珍珠宮

原文章由 kc_01k 於 08-7-18 00:49 發表

我成日都覺得自己做就多多, 收穫就麻麻~~~

幾時過吓你地d運比我呀???? 睇你個衰樣, 肯定考倒心儀學校啦~~真係恭喜你, 好過中六合彩呀

個衰嘢真係有啲運架,你痴佢多啲.

翡翠宮

原文章由 ginger2006 於 08-7-18 00:48 發表

我頭先都報錯分比你知,好彩有人幫我更正番
亞囡升小六lu,我都煩緊升中揀學校

唉呀~~~我又安慰吓你, 唔好煩啦!

不過考中學, 就又係好緊要~~

我好逃避現實, 成日都諗, 如果中學時, 考得唔好, 返美國or加拿大囉~~~

禁止訪問

珍珠宮

原文章由 kc_01k 於 08-7-18 00:53 發表

唉呀~~~我又安慰吓你, 唔好煩啦!

不過考中學, 就又係好緊要~~

我好逃避現實, 成日都諗, 如果中學時, 考得唔好, 返美國or加拿大囉~~~

中學真係好緊要,我成日覺得入到唔好既中學就玩完架啦:-(

翡翠宮

喂, 各位, 見你地考中學我又係聽倒都知驚....

我知咩叫"長憂九十九"

我都唔知呀媽湊我地咁多個, 佢o個陣點頂, 以前d人真係好叻

禁止訪問

翡翠宮

原文章由 PANGPANGCHUNG 於 08-7-18 00:54 發表

托賴、托賴 ......又中首志願、又中埋六合彩

真係唔頂你個肺唔得~~~~頂........

其實係咪o個時晚晚憂通頂架, 你出黎比我睇吓你係咪好大個黑眼圈!

首頁

尾頁

跳至