跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

唔係啦,阿女果日擇左兩條馬尾.
我而家都努力緊做燈籠呀!希望快D到‘親子中秋花燈會’.

原文章由 Polly627 於 08-9-3 16:07 發表

我個仔昨天拖住個短頭髮, 肥肥地, 右邊夾咗個頭夾的靚女跳舞,唔知會唔會係你個女呢!陪佢地返學好開心, 你有無做燈籠參加比賽呀! 我而家努力緊呀!希望可以如期完成.學校有家長會又有旅行, 我都覺得幾好. ...

伯爵府

好媽媽勳章

2年前係 2500炸. 下年細妹又入啦, po lam附近冇choice. 校舍太細.

原文章由 bjw 於 08-9-4 11:49 發表
嘩今年3050,我舊年都係2800,加咁多.如果唔比較翠茵都ok唔錯的學校,但如果比較起出面有名的幼稚園都係差d.

複式洋房

我個仔係第二間轉過來的, 我覺得呢間學校幾好, 只要個日唔係我接個仔放學,班主任5點左右就會打比我講吓個仔係學校的情況. 呢樣野就真係唔係間間學校做到啦!不過可能初初開學, 返定咗, 我諗老師未必日日打來.

大宅

好媽媽勳章

我住新都城個邊, 所以唸住報綠茵小宇宙

原文章由 Polly627 於 08-9-5 14:45 發表
我個仔係第二間轉過來的, 我覺得呢間學校幾好, 只要個日唔係我接個仔放學,班主任5點左右就會打比我講吓個仔係學校的情況. 呢樣野就真係唔係間間學校做到啦!不過可能初初開學, 返定咗, 我諗老師未必日日打來. ...

大宅

因為想仔仔讀AM既N1班,所以尋日10 Sept第1日收表一早就去交表LU, 因為表格須知講明AM班較少學位,想讀要盡早入表

幸好條隊都唔長 (當中應該有報N1亦有報K1既父母)
玀表同交表果陣都係話08年11月interview既

想請問翠茵小宇宙會唔會同姊妹學校綠茵一樣
會唔會要BB夠18個月至interview呢?
我仔仔0707BB,唔知會唔會要09年1月至interview?

當初綠茵果邊玀表都話係08年10月interview
點知到交表就話要BB夠18個月至interview
佢地2間係姊妹學校,雖然睇落行政管理唔同,
但都係想知道,因為我個frd個女會讀新都城翠茵小宇宙N1
咁o岩佢個女係細B遲入表,係今年3月17-18個月至interview...

都係想得個知字O者~~
My lovely boy Andrew was born!
He is a July piggy!

viv-viv = andrew-mama

複式洋房

我諗應該唔使足18個月啩, 我個仔INTERVEW 個陣得個15個月度(細仔)嗚吓,嗚吓咁都收.
15個月都唔識得D, 係最叻砌積木囉! HEHE! 應該唔太難的,而家D小朋友好叻架!真係唔可以睇小佢地.放心啦!

大宅

好媽媽勳章

我噙日都有一早去交表, 其實無咩人. 我唸住比bb讀上午PN 班, 11月interview 的話, 我bb都未夠18個月wor:loveliness:

原文章由 viv-viv 於 08-9-11 17:27 發表
因為想仔仔讀AM既N1班,所以尋日10 Sept第1日收表一早就去交表LU, 因為表格須知講明AM班較少學位,想讀要盡早入表

想請問 ...

複式洋房

My boy will study at 新寶城 school this coming April 09 when he is 2 years old. I applied the EPN am class in June. Then, they called for interview on 2 Sep when he is 17 months old and we got the acceptance letter on 9 Sep. I just pay the $500 deposit today!

複式洋房

HI HI, hayo,

我囡囡都報左出年PN-am 新都城, 在10號交表時她們沒有同我講幾時interview,

而家亞囡15個月大唔知幾時interview呢?

可能大家做了好同學..haha
http://lilypie.com/create_baby_days.php?e=MEmm

男爵府

我問過啦...係校長答我嫁...佢地會11月interview...但係我囝囝11月都係岩岩1歲咋...校長回答無問題,佢地既老師識得點in喎...其實我唔係好信呀!因為1歲既BB,有時你叫佢都唔會比反應你啦...咁
interview點in 呀!...mouth: mouth:

原文章由 viv-viv 於 08-9-11 17:27 發表

想請問 ...

複式洋房

INTERVIEW 都係比D積木佢玩, 問吓家長平時邊個照顧佢, 幾時出牙仔呀咁, 老師都係想知道家長清唔清潔BB係屋企的情況.
最緊要家長唔好乜都唔知.

伯爵府

好媽媽勳章

interview冇野架...如有位一定收...放心啦. 我大囡當年都係未夠18個月, 咩都唔識. 細囡都會出年pn. 呵呵..同學仔.

複式洋房

各位,

我收到信約10月25日面見,你們收到信嗎?
http://lilypie.com/create_baby_days.php?e=MEmm

男爵府

Hi Vsls

I also received the letter asking for interview on Oct 25th. Because I will not in Hong Kong on that day i called the school and they said it is a group interview so cannot change the date. They said if mama is not available, papa can still take my baby girl for the interview...

男爵府

Sorry Vlsl I typed your name wrong...

原文章由 Kailey.MaMa 於 08-10-4 15:28 發表
Hi Vsls

I also received the letter asking for interview on Oct 25th. Because I will not in Hong Kong on that day i called the school and they said it is a group interview so cannot change the date. T ...

大宅

Vlsl , Kailey.Mama

我地都收到interview信啦...都係10月25日...你地幾點?
我仔仔10:15 a.m.

乜原來係group interview咩?我朋友個女今年interview唔係架喔...
My lovely boy Andrew was born!
He is a July piggy!

viv-viv = andrew-mama

男爵府

Hi viv-viv

11:00am on Oct 25th for my baby girl.
I can't come with her so I am a bit worried if her papa can handle her properly during the interview.

原文章由 viv-viv 於 08-10-4 23:22 發表
Vlsl , Kailey.Mama

我地都收到interview信啦...都係10月25日...你地幾點?
我仔仔10:15 a.m.

乜原來係group interview咩?我朋友個女今年interview唔係架喔...

複式洋房

viv.viv, Kailey.Mama,

OH..乜原來係group interview咩?

有時間打去問吓先。(不過我朋友報德福都係group interview)

vlsl

複式洋房

咁新寶城好些,還是新都城好些?好似新都城那間比較full d wo!

伯爵府

好媽媽勳章

full D, 可能係校舍細d, 位少d.

原文章由 kscindy 於 08-10-9 13:30 發表
咁新寶城好些,還是新都城好些?好似新都城那間比較full d wo!

首頁
12345...10

尾頁

跳至