跳至

首頁

尾頁

大宅

有無其他野有優惠呀, 益吓自己友呀

原文章由 Yan豬媽 於 08-9-1 14:04 發表
各位河上鄉媽咪:
有無人有興趣訂Johnson&Johnson濕紙巾!
我有員工優惠80片3包裝$42(有香味-深粉紅色 or 無香味-淺粉紅色),交收當然係河上鄉啦!
我3/9會訂,有興趣就PM我留電話啦.中秋前應該會有貨! ...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 mdl832832 於 08-9-1 22:15 發表
有無其他野有優惠呀, 益吓自己友呀

暫時得Johnson&Johnson,例如沖涼液,洗頭水個D.不過我見今期最平都係濕紙巾,因見到第二個topic有媽咪話龍豐平,但我厘度買仲平,所以咪唸住益下妳地囉!!
訂太多items我怕會好亂...有興趣我可以
fax比妳睇!

複式洋房

唔好意思,我想問妳地用邊間寬頻上網,我岩岩打去問香港寬頻同i-cable佢地都話無線在河上鄉(村屋就無),點算呀?我而家用緊網上行佢地又話今日電腦壞左要遲d覆我.妳地用邊間?
thanks
http://hk.myblog.yahoo.com/yoyo-cici

大宅

原文章由 Carriefung 於 08-9-2 16:21 發表
唔好意思,我想問妳地用邊間寬頻上網,我岩岩打去問香港寬頻同i-cable佢地都話無線在河上鄉(村屋就無),點算呀?我而家用緊網上行佢地又話今日電腦壞左要遲d覆我.妳地用邊間?
thanks ...

我用緊網上行呀!好似無其它選擇!大約$180/1個月.
P.S.佢地成日都話壞電腦!!!

[ 本文章最後由 Yan豬媽 於 08-9-2 18:07 編輯 ]

大宅

原文章由 Carriefung 於 08-9-1 17:40 發表

我知道好似8月14晚條村搞中秋晚會嘛,歡迎所有原居民or村民參加,好似有人唱下歌同埋有自助餐食,妳地會唔會去呀?

我問左係8月13號(Sat)搞呀!我都會去睇下,how about you??

大宅

畀面勳章

好開心見到有河上鄉媽咪

我老公結婚前已住河上鄉, 我地都住左6,7年, 大仔 迦舜已4歲半la, 讀緊嘉福浸信會幼兒園, 妹妹 1歲la, 下年都會讀嘉福,(如果收佢既話 )
見到有呢個topic, 唔使咁lonely (因好多同學仔媽咪都住粉嶺)
nice to meet u all

複式洋房

原文章由 Yan豬媽 於 08-9-3 09:15 發表

我問左係8月13號(Sat)搞呀!我都會去睇下,how about you??

我果晚要食飯,應該8:00左右返到入黎,我都唸住去睇下,妳知唔知幾點完呀?
http://hk.myblog.yahoo.com/yoyo-cici

複式洋房

原文章由 依嵐媽媽 於 08-9-3 11:50 發表
我老公結婚前已住河上鄉, 我地都住左6,7年, 大仔 迦舜已4歲半la, 讀緊嘉福浸信會幼兒園, 妹妹 1歲la, 下年都會讀嘉福,(如果收佢既話 )
見到有呢個topic, 唔使咁lonely:bashf ...

nice to meet you 2!我就有2個囡,大囡讀緊大埔英藝,細囡得4個月.

大宅

原文章由 Carriefung 於 08-9-3 12:55 發表

我果晚要食飯,應該8:00左右返到入黎,我都唸住去睇下,妳知唔知幾點完呀?

等我今晚去睇下再話妳知!!

大宅

原文章由 依嵐媽媽 於 08-9-3 11:50 發表
見到有呢個topic, 唔使咁lonely:bashf ...

Hi!依嵐媽媽!!我個女女15個月,未番學,而家都留意緊D學校!妳個小朋友係咪搭校車架?

大宅

原文章由 Carriefung 於 08-9-3 12:55 發表

張Poster寫6:30P.M.開始,無寫至幾點喎!

複式洋房

原文章由 Yan豬媽 於 08-9-3 19:07 發表

張Poster寫6:30P.M.開始,無寫至幾點喎!

thank you!無所謂啦!果日返到黎睇下完未....heeeehee

大宅

妳地係在職媽咪定係全職媽咪呀?
我係在職媽咪,好彩而家有五天工作,一個星期有兩日可以全職湊阿女!

複式洋房

原文章由 Yan豬媽 於 08-9-3 23:06 發表
妳地係在職媽咪定係全職媽咪呀?
我係在職媽咪,好彩而家有五天工作,一個星期有兩日可以全職湊阿女!

我而家係全職mama,不過我唸住遲d都搵野做,因為開始有d悶悶地又想搵多個$嘛,我大囡半歲已經請左個印印,我只係幫下手好鬼得閒咁,不過等搬定左睇下點啦,我都想搵d返5日的,六,日可以陪阿囡.

複式洋房

你地昨晚有无去中秋晚会呀?
我食完饭落左去行左个圈,都几热闹wor!
我阿囡仲系後面劲跳舞自娱,岩岩叫左隔离村长上去唱歌果part!

大宅

原文章由 Carriefung 於 08-9-15 00:16 發表
你地昨晚有无去中秋晚会呀?
我食完饭落左去行左个圈,都几热闹wor!
我阿囡仲系後面劲跳舞自娱,岩岩叫左隔离村长上去唱歌果part!

我無去呀!錯失左妳個女既勁歌熱舞添!!
妳搬左入黎未呀??

大宅

畀面勳章

回覆 #7 Yan豬媽 的文章

hi Carriefung, Yan豬媽, 我而家係全職媽咪, 所以好悶呀, 等阿女讀埋n1我又可以做野la, 之前仔仔係搭校車, 但姐姐睇唔掂佢, 佢太活躍la,所以我同爸爸輪流湊佢返學

仔仔去完中秋晚會,嘔左2次

大宅

原文章由 依嵐媽媽 於 08-9-16 12:03 發表
hi Carriefung, Yan豬媽, 我而家係全職媽咪, 所以好悶呀, 等阿女讀埋n1我又可以做野la, 之前仔仔係搭校車, 但姐姐睇唔掂佢, 佢太活躍la,所以我同爸爸輪流湊佢返學

仔仔去完中秋晚會,嘔左2次 ...

妳仔仔好番D未呀?可能天氣太熱,D野食好易變壞!!小心,小心!
我個女都好活躍架,無時停.係屋企周圍走,禽高禽低,真係難為工人姐姐!

複式洋房

Yan豬媽,我搬左入黎幾日啦!近期忙d因為我找到工出牛頭角training緊,幾好呀,train完之後在屋企返工,幫e-bay入面的商店做文職,不過真係要對住部腦8個鐘,但係可以在屋企睇頭睇尾唔使成日得個工人對住d小朋友.
依嵐媽媽仔仔好返未呀?而家開始轉天氣好麻煩.

大宅

原文章由 Carriefung 於 08-9-18 00:06 發表
Yan豬媽,我搬左入黎幾日啦!近期忙d因為我找到工出牛頭角training緊,幾好呀,train完之後在屋企返工,幫e-bay入面的商店做文職,不過真係要對住部腦8個鐘,但係可以在屋企睇頭睇尾唔使成日得個工人對住d小朋友.
...

嘩!妳份工幾好喎,車錢都慳番! 又可以睇住D小朋友,正!!
妳個小朋友有無轉學校呀?定係照搭校車去大埔??

首頁

尾頁

跳至