親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

我就1st time係hk book package...再戰都仲未book...未confirmed邊間...要再睇下先
原文章由 kaiyee 於 08-10-16 11:00 發表
返黎一睇, 已經有18個POST, 真係追唔切!

想問你地係HK搵AGENT BOOK HOTEL平D or 沙巴AGENT/ 直接係HOTEL BOOK平D??

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Of course both.

KK first.
I will have enough points to redeem air tickets to KK for me and husband when my son return home in December.

April or May to celebrate my / my husband’s birthday.

Cebu - will book tickets when Cebu Pacific has $0 ticket again!

原文章由 KristyMum 於 08-10-16 09:18 發表

你講多兩句啦, 衰鬼! 決定左未呀, 沙巴 or 宿霧?

大宅

哈哈!!! 大家仲記得我嗎.. 本來諗住10月尾去沙巴4d3n架.. 仲趕頭趕命買package呢.. 已經confirm哂機票同酒店.. 價錢叫ok啦.. 只係等我比$.. 唉.. 但同老公商量過都係唔去lu.. 而家諗住去澳門同disney.. 唉.. 咪又係個股市囉.. 唔敢洗咁多$住.. 不過老公promise左係阿b2歲前一定要坐一次飛機.. 之前d準備工夫白費lu.. 其實我仲未cancel個package.. 唔捨得呀..

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我就揾沙巴agent book hotel, 但係要去到果邊用MYR現金找數, 我計過係平過揾HK agent, 但要take risk, 事關MYR可升可跌mamouth:
原文章由 kaiyee 於 08-10-16 11:00 發表
返黎一睇, 已經有18個POST, 真係追唔切!

想問你地係HK搵AGENT BOOK HOTEL平D or 沙巴AGENT/ 直接係HOTEL BOOK平D??

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔好 , 今次去唔成, 咪下次囉, 去邊都好, 最緊要一家人開開心心啫
原文章由 katimbear 於 08-10-16 11:53 發表
哈哈!!! 大家仲記得我嗎.. 本來諗住10月尾去沙巴4d3n架.. 仲趕頭趕命買package呢.. 已經confirm哂機票同酒店.. 價錢叫ok啦.. 只係等我比$.. 唉.. 但同老公商量過都係唔去lu.. 而家諗住去澳門同disney.. 唉.. 咪又係 ...

侯爵府

題外話, 你地有冇用開邊個software執相, 易用又可以free download呀

男爵府

原文章由 portiabb 於 08-10-16 10:35 發表
呢間我訂開...夠大間...不過我個fd放緊產假...westminster→http://www.westminstertravel.com/hkwtl/eng/Mainpage/main.php

garyf訂過...好似有mami都thru過佢地...富聯→http://www.amextravel.com.hk/

你e+都 ...

check 過哂啦,全部 fully booking,而家只有等.....

男爵府

原文章由 lestat 於 08-10-16 12:04 發表
題外話, 你地有冇用開邊個software執相, 易用又可以free download呀

photocap , freeware 中係最正。

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 oldbean 於 08-10-16 12:05 發表

check 過哂啦,全部 fully booking,而家只有等.....

妳試吓呢間

>>Asia Travel Care<<

侯爵府

如果真係好想去, 不如考慮下Pacific Sutera, 雖然唔係resort, 但佢可以同Magellan Sutera share facilities, 都不失為一個後備既選擇, 不過唔知會唔會都full啫mouth:
原文章由 oldbean 於 08-10-16 12:05 發表

大宅

都係既.. 但有d失望囉.. 希望遲d會再平d又或者撞到d平package就再去囉.. 我地計過去沙巴only package要成10000蚊.. 如果macao+disney 4500 only咋.. 差成5千幾.. 咁唯有下次囉.. 不過真係好多謝你地.. 你地真係好helpful..

原文章由 lestat 於 08-10-16 12:01 發表
唔好 , 今次去唔成, 咪下次囉, 去邊都好, 最緊要一家人開開心心啫

琥珀宮

a...cebu airline有 $0 ticket時通知聲..唔該
原文章由 JChan 於 08-10-16 11:22 發表
Of course both.

KK first.
I will have enough points to redeem air tickets to KK for me and husband when my son return home in December.

April or May to celebrate my / my husband’s birthday.

Ceb ...

侯爵府

等我試下先, Thanks a lot
原文章由 oldbean 於 08-10-16 12:06 發表

photocap , freeware 中係最正。

侯爵府

你又話去完台灣呢躺, 有排都唔去住既
原文章由 portiabb 於 08-10-16 12:16 發表
a...cebu airline有 $0 ticket時通知聲..唔該

[ 本文章最後由 lestat 於 08-10-16 12:25 編輯 ]

男爵府

呢兩間我用開, 特別係安運, 你試下啦, good luck.
http://www.wincastle.com.hk/
http://www.lotus-tours.com/lotusweb/

男爵府

原文章由 lestat 於 08-10-16 11:59 發表
我就揾沙巴agent book hotel, 但係要去到果邊用MYR現金找數, 我計過係平過揾HK agent, 但要take risk, 事關MYR可升可跌mamouth:

要唔要俾deposit先?

我睇過, 酒店仔就直接向酒店book平, book resort都係local agent最平, 但隔山買牛, 始終有d驚! 所以差得唔多, 我都會搵hk agent.

cny peak period 我努力之下搵到間hk agent, star Kinabalu mountain view $1260, 和local agent差不多, 落左order但未覆實有無位, 希望攪得掂.

琥珀宮

oh...唔緊要啦...咁e+留意定mh一有平飛就book定...咁咪可以平玩囉... 澳門都好...我都n年矛去過囉
原文章由 katimbear 於 08-10-16 11:53 發表
哈哈!!! 大家仲記得我嗎.. 本來諗住10月尾去沙巴4d3n架.. 仲趕頭趕命買package呢.. 已經confirm哂機票同酒店.. 價錢叫ok啦.. 只係等我比$.. 唉.. 但同老公商量過都係唔去lu.. 而家諗住去澳門同disney.. 唉.. 咪又係 ...

男爵府

原文章由 portiabb 於 08-10-16 12:38 發表
oh...唔緊要啦...咁e+留意定mh一有平飛就book定...咁咪可以平玩囉... 澳門都好...我都n年矛去過囉

同意! 一家人開開心心, 去邊都happy!!

琥珀宮

有排都唔去→台灣麻 如果有$0 ge都可以考慮下ge...
原文章由 lestat 於 08-10-16 12:20 發表
你又話去完台灣呢躺, 有排都唔去住既

侯爵府

我揾果間唔洗俾deposit, 淨係俾credit card no.佢做guarantee就可以, 上次都有d担心架, 不過我low season去唔驚冇房, 每間房差成HK$200一晚, 見佢又唔使俾deposit, 所以咪博下咋.

你CNY去都係$1,2XX又真係唔算貴喎.
原文章由 KristyMum 於 08-10-16 12:36 發表

要唔要俾deposit先?

我睇過, 酒店仔就直接向酒店book平, book resort都係local agent最平, 但隔山買牛, 始終有d驚! 所以差得唔多, 我都會搵hk agent.

cny peak period 我努力之下搵到間hk agent, star Kinabalu ...

首頁

尾頁

跳至