婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 sy媽咪 於 08-11-18 02:03 發表
超煩.爭喂奶唔識掃風.攪到bb日日都嘔奶.教佢佢又唔鐘意.又話自己湊大兩個都得.話番我乜都晤識.又話我手腳慢.整到bb唔鐘意.仲要抱住bb自言自語#你個死人老母唔識嘢.成日攪攪震.都痴痴哋.唔好理佢.我哋等到滿月去街街. ...
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

男爵府

"我不會中計, 更從未試過給佢激親講任何野頂撞過佢, 因為我不會給位佢入, 話我."

... this is the main point

複式洋房

原文章由 juicypig 於 08-11-19 16:39 發表

那時我生第一胎都好慘,BB在肚內時,我奶奶話"有咗唔使唔做嘢",又不時比說話我聽,重要來我家中,是這個我大肚婆煮比佢及62吃,一生完BB,馬上打比奶奶話生咗,奶奶馬上問"仔定女",我答是"仔",跟住奶奶就馬上話"咁你就生多個女啦"氣得我呀,又話"我唔黎得看你",連問我痛唔痛都冇,好似得罪咗佢咁,到咗12朝,才第一次來睇BB,又任何都冇比我,重要我煮比62&99吃,只是比咗個丁時金幣仔比呀仔,跟手又話呀仔"又冇流口水,又冇流鼻涕",又在我換了片時,係到睇話"真係有追追",跟住又話我"個煲薑醋冇豬腳",重要畢咗一大盒走,好啦,到生第2個囡囡又是咁,不過我唔理佢當聽唔到,又唔質佢,死死氣當冇事,我重常常叫C6多D返62,99屋企,反而我C6常常唔肯返去62,99屋企,而家我99終於知道邊個好,因為佢家中黎咗個大6心抱.

大宅

超煩.爭喂奶唔識掃風.攪到bb日日都嘔奶.教佢佢又唔鐘意.又話自己湊大兩個都得.話番我乜都晤識.又話我手腳慢.整到bb唔鐘意.仲要抱住bb自言自語#你個死人老母唔識嘢.成日攪攪震.都痴痴哋.唔好理佢.我哋等到滿月去街街. ... [/quote]<br />

我99都係自己同成村人黎睇B(我係外家坐月時)AND 返去佢度,就無問題!! 我MAMMY幫我湊B,我呢邊有人睇B就話污糟,真係依家提返起都嬲!!!!

依家想BB返黎架,BUT我同C6講清楚會買樓近我MAMMY住,方便湊B又不需要成日俾呢個人煩!!!!!

男爵府

原文章由 debbieip 於 18 11 2008 11:58 發表
.. 其實你對自己BB的付出, 大家都係同一心情, 99愛BB當然好, 但你一樣愛BB, 難度99愛BB的程度會比你當媽媽的多嗎? 一定不會囉~ 你唔係要同佢搶BB, 但係點樣做先對BB係最好? 這才是問題的根本! 唔係湊大兩個就一定識湊! 醫學的知識日新月異, 99又有冇UPDATE過自己? 佢湊仔都係OVER 20年前的事啦! 以前用布片, 依家都用即棄尿片啦~ 我99湊大4個添, 但問佢識唔識清潔肚臍, 佢都話唔識, 佢話以前係去健康院比姑娘清潔架!

起初,99以「唔想我太操勞」為由,成日帶走bb。

原來就係講我是非,無中生有、小事化大都有,我仲蒙在鼓裡~~老公唔通水,我都一直慒然不知!

佢99就精喇!
佢99dknowledge仲updated過佢多多聲~兼且佢好識體諒人,唔會雞蛋挑骨頭。有時99o係我面前同佢99頂咀…呢d題外話喇~
我諗或多或少,雖然講明冇妒忌:佢99冇鬧過我,plus,佢(講過)個仔對我仲「好過」個老公對自己…可能正正因此,99某程度上應該唔多「妥」我…

首頁

尾頁

跳至