美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 #17 mc_chumui 的文章

Hi mc_chumui,

Please pm website info. Thank you.

大宅

我都想要Web site, 麻煩你pm me! thanks!

原文章由 mc_chumui 於 08-12-24 23:45 發表
Hi evitalcm,

其實我都係秋天和冬天才用,其實兩種都是cream狀,不是很'杰'的膏狀wor。是兩年前去日本旅行時導遊介紹的,當時都係半信半疑,只買了一樽,後來用過好用,又真係無龜裂,又不會因乾燥痕癢而'r'損流血,再請導遊幫我買 ...

大宅

講真$10店嗰隻我試過又唔係真係咁正, 搽完都仲甩皮. yahoo d人唔係用, 又入晒d貨來炒高晒, 攪到其他人想試都無得試. 而家仲斷埋貨添.

原文章由 wanabee 於 08-12-26 02:02 發表
我記得見過yahoo有上面d馬油賣喎,不過唔知係咩,所以冇keep住,剩係覺得好得意叫做馬油,又好似係日本見過,所以有d印象......你地試下去search下囉

複式洋房

Hi tintin8286 & lingeggs,

Please check PM.
Merry X'mas & Happy New Year!!

Cheers,
mc_chumui

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 JOD 於 08-12-16 13:01 發表

Hi, photo is copy from yahoo!! Should this typen or not??
thanks

http://hk.image.auctions.yahoo.com/users/7/8/8/0/ada33183-img600x480-1214653413____316-5.jpg

是否真正Japan產品??
將軍澳$10 shop,有冇呀??
thanks

珍珠宮

原文章由 momentime 於 08-12-23 17:51 發表

http://www.momentime.com/2008/12/14/horse-oil/

日本馬油.....有咁多款?

珍珠宮

原文章由 mc_chumui 於 08-12-24 23:45 發表
Hi evitalcm,

其實我都係秋天和冬天才用,其實兩種都是cream狀,不是很'杰'的膏狀wor。是兩年前去日本旅行時導遊介紹的,當時都係半信半疑,只買了一樽,後來用過好用,又真係無龜裂,又不會因乾燥痕癢而'r'損流血,再請導遊幫我買 ...

mc_chumui,
一到冬天,我的手腳爆裂(龜裂,痕癢)

Pls send me the website, thanks

ru_663th

[ 本文章最後由 ru_663th 於 08-12-27 02:16 編輯 ]

大宅

如果你比較大範圍乾燥及痕癢, 你不如係藥房買 "豬油膏" 來搽啦, 又平又好用, BB都用得ga! 如果係北海道買嗰d馬油, 百幾蚊都係好細瓶.

原文章由 ru_663th 於 08-12-27 02:13 發表

mc_chumui,
一到冬天,我的手腳爆裂(龜裂,痕癢)

Pls send me the website, thanks

ru_663th

男爵府

月餅勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 #17 mc_chumui 的文章

Can you pm information to me?

複式洋房

Hi netnetbaby,

Please check pm!
Happy New Year!!

mc_chumui

原文章由 netnetbaby 於 08-12-30 18:01 發表

Can you pm information to me?

大宅

好媽媽勳章

mc_chumui,

Pls pm the website to me, thanks!

With GOD all things are possible.

複式洋房

Hi CoCoB,

Please check PM.
Happy New Year!

mc_chumui

原帖由 CoCoB 於 09-1-1 20:34 發表
mc_chumui,

Pls pm the website to me, thanks!

禁止訪問

別墅

我最近都有朋友幫我從北海道買左兩瓶馬油回來, 用後確實好好的, 連我個咁唔鍾意茶嘢的仔都贊賞的, 就知道幾好啦

不過確實幾貴, 而且唔知 HK 邊處有得賣

大宅

啱啱join'新華'去完日本,我都買了四盒馬油,不過你呢隻係日本賣百多蚊港幣架咋,如果係網上幫佢買要成$299就真係唔值啦!要買最好就買北海道白色圓形嗰隻先係好嘢,我都係朋友借給我用後覺得好先至買咁多盒咋!個tour guide仲要係回到香港後第二日先夠貨比齊咁多團友,我地總共買了廿二盒!我多口問'新華'd人,可唔可以叫佢地再買,佢,話無問題;不如你都去問吓啦!

原帖由 tec2008 於 09-1-8 18:16 發表
係唔係呢隻丫... http://shopping.sinsin.hk/ 佢有好多功效咁喔

民房

有得買呀!

我去完剛過去嘅冬日購物節度買到馬油,叫尊馬油,嗰間係網上商店,我再打電話去訂都得.北海道那隻都有得買,但原來尊馬油喺日本最出名,d導遊賣那牌子因為有錢賺吖嘛..
我老公都搽,平時叫佢用其他又話煩...但呢隻真係ok!他頭皮有濕疹都開始好...
你哋打去lala www.giftshop18.com

複式洋房

以我所知,日本馬油以北海道產的最出名,而尊馬油只是熊本縣產的。而日本產品有樣好,就是一分錢一分貨,基本上品質與價錢成正比,當然是比對它們在日本的售價,而不是香港給商家標高的價錢啦。

原帖由 patchan123 於 09-1-9 16:58 發表
我去完剛過去嘅冬日購物節度買到馬油,叫尊馬油,嗰間係網上商店,我再打電話去訂都得.北海道那隻都有得買,但原來尊馬油喺日本最出名,d導遊賣那牌子因為有錢賺吖嘛..
我老公都搽,平時叫佢用其他又話煩...但呢隻真係ok! ...

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

新年前與幾位媽咪夾份買咗以下兩款, 已比較過很多家, 相信是最經濟的價錢, 分別在兩家不同公司買的.

北海道馬油(藥性)給細仔用來搽已爆擦有血絲的手背, 搽了一星期, 好番. $1xx/80ml. (JPY2100)

北海道日高純馬油就自己用. $2xx/120ml. (JPY2940)

如要資料, 可pm我, 不想在此幫人賣廣告, 先聲明本人只是用家.

此款是藥用的, 用來搽濕疹, 皮膚龜裂會比較好.

此款似豬油膏, 適合較乾皮膚.

民房

原帖由 諺諺mum 於 09-1-27 22:12 發表
新年前與幾位媽咪夾份買咗以下兩款, 已比較過很多家, 相信是最經濟的價錢, 分別在兩家不同公司買的.

北海道馬油(藥性)給細仔用來搽已爆擦有血絲的手背, 搽了一星期, 好番. $1xx/80ml. (JPY2100)

北海道日高純馬 ...

Can PM me the details?
Thanks,

首頁

尾頁

跳至