自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原文章由 丫頭 於 08-11-30 12:01 發表
我想對夫婦都唔係d咩善男順女,唔係態度唔好就肯定’串串共’如果唔係點解兩間警處d警員都會針對佢地?  但係個女警又好豬囉知法犯法無喇喇去屈人又唔夠料 ~ 最後可能連份工都無埋! ...

男爵府

兩邊都騎呢,唔抵爭!:;pppp:

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

如果每件事都可以冷靜分析

世界上都無曬罪案啦

始終相信警察係有心屈人

如果警察的型像係正面的話

我都會信佢...

但事實上就
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

大宅

原文章由 coco_la_nata 於 08-11-30 13:55 發表
點止怪呀,簡直有問題。

懷疑家傭偷錢就話報警啫,以為係老婆攞咗,最多咪問兩句肯定一下,點會報警話佢偷?

而且警方落咗案,唔係你一句「誤會」就銷案,真係要當事人回番份口供至得。

我不是警方人員,也不是偏幫那一方。但不 ...

我都覺得2公婆怪怪地, 之不過警方都好難幫得落, 大把警察以為自己大晒, 心情唔好, 想玩死人既大把.

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

伯爵府

我絕對相信警隊同埋政府其他部門都有黑暗的一面!

之前有朋友被海關拉左 (當然最後搞完一大輪都好彩法官證明佢係清白), 海關其實未有足夠證據, 但又想砌人生豬肉, 於是就運用手段硬要將單case由裁判處轉左上區域法院... 佢地d文件, 混亂到爆, 根本就無足夠證據, 搞左年幾都未搞掂, 一次又一次要求押後審訊, 之後法官忍無可忍, 話唔可以再拖, 先迫到佢地搞掂d文件, 年幾之後終於可以開審, 但d文件仲要錯漏百出, 連法官都埋怨佢地... 海關關員出庭作證時, 又不停同坐係律司席和旁聽席上的上司打眼色, 上司示意俾佢邊d野要答, 邊d野唔好答... 根本就唔係公正處事!

[ 本文章最後由 ioi 於 08-12-1 23:08 編輯 ]

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原文章由 ioi 於 08-12-1 10:59 PM 發表
我絕對相信警隊同埋政府其他部門都有黑暗的一面!

之前有朋友被海關拉左 (當然最後搞完一大輪都好彩法官都證明佢係清白), 海關其實未有足夠證據, 但又想砌人生豬肉, 於是就運用手段硬要將單case由裁定處轉左上區域法 ...

香港多狗官嘛

第日可能黑暗過大陸
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

伯爵府

原文章由 sonic04 於 08-12-1 23:01 發表

香港多狗官嘛

第日可能黑暗過大陸

我絕對認同呀, 所以有錢的話我一定移民, 唔會留o係d咁樣統治之下嘅政府.

首頁

尾頁

跳至